Ziua Logo
  Nr. 4300 de sambata, 2 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Cosa Nostra si romanii
-- Italia este o tara aflata in criza, cu o "crestere economica" zero, crima organizata si coruptie endemica. Aceste probleme ii ingrijoreaza profund pe alegatorii italieni. Politicienii, in schimb, evita sa atace cauza raului. Mafia este cel mai mare investitor din Italia, cu o cifra de afaceri de circa 120 miliarde euro pe an, aproape 10% din PIB-ul Italiei. Din acesti bani se infrupta, traditional, si politicienii italieni.
Printre baronii locali ai partidului UDEUR, condus de Clemente Mastella, ministrul Justitiei in Guvernul Prodi sunt si mafioti notorii. In Comisia Parlamentara Anti-Mafia sunt doi parlamentari judecati pentru legaturi cu mafia. Mafia fura si circa sase miliarde de euro pe an din banii europeni, cu ajutorul oficialilor guvernamentali. Sicilia ar trebui sa aiba o suprafata de trei ori mai mare pentru a incapea toate livezile fictive de lamai si maslini pentru care mafia incaseaza subventii agricole de la Bruxelles. In afara de banii de campanie, mafia aduce si voturi. La Napoli, 150.000 persoane sunt asociate Camorrei. Starpirea marii coruptii este un vis, din moment ce Berlusconi da legi ca sa scape de procese de cate ori vine la putere. Italienii mai bine si-ar amprenta ministrii decat pe tiganii nostri.
DacA nu poate fi atacatA coruptia si criminalitatea italienilor, atunci sa fie pusi la zid romanii, ca sa vada italienii de rand ca Guvernul face ceva. Italia a fost invadata de emigranti din lumea a treia. Dar daca politicienii sau ziaristii italieni se iau de musulmani risca sa-si vada tara boicotata de la fel ca Danemarca, din cauza caricaturilor cu Profetul sau risca sa se aleaga cu beregata taiata precum regizorul Theo Van Gogh in Olanda. Daca incrimineaza emigratia din Africa neagra se vor trezi acuzati de rasism si fascism.
ASadar, romanii din peninsula sunt cei mai buni tapi ispasitori. Romanii sunt albi crestini si, in consecinta, instigarile impotriva lor sunt lipsite de riscuri. Dupa aceeasi logica au functionat si loazele din presa britanica in pragul aderarii Romaniei la UE, cand ii speriau pe englezi cu presupusa invazie de romani care ar veni dupa aderarea Romaniei.
In consecinTA, ambitiosul Walter Veltroni, care urmarea sa ajunga liderul stangii in locul lui Prodi, a dat semnalul de atac antiromanesc. Dupa scandalul Mailat, Guvernul Prodi a incercat sa puncteze electoral prin pachetul legislativ indreptat evident impotriva romanilor. Din pacate pentru stanga, roadele le-a cules dreapta italiana, care a castigat alegerile, pentru ca discursul anti-imigranti ii apartine, iar alegatorii nu vor vota niciodata copia daca au originalul la indemana.
Curios este faptul cA instigatorii antiromani din Italia au mancat paine romaneasca. Veltroni a facut un stagiu in anii '80 in Romania pentru a studia eurocomunismul, adica mimarea independentei fata de Moscova, pe banii PCR. Lui Berlusconi i-au luat fata englezii de la BAE Systems cand a incercat sa vanda Romaniei fregate de la firma sa Fincantieri. In schimb, ne-a vandut anul trecut avioane Spartan de 230 milioane euro. Pana si scribul Maurizio Piccirelli de la "Il Tempo" care mintea ca Romania i-a eliberat acte false lui Karadzici s-a ales cu ceva. El a publicat in 2004 un amplu interviu cu Ion Iliescu, posibil publicitar, platit de autoritatile romane.
AStia sunt italienii si trebuie luati ca atare. Ar fi o atitudine neinspirata din partea Romaniei sa intre in corul stangii europene si sa acuze Italia de rasism. Asa ceva nu se face. Un europarlamentar sau un grup politic isi permit atitudini pe care un guvern sau o natiune nu si le pot asuma.
In orice caz, prin intalnirea Berlusconi-Basescu de la Roma ambii au punctat. Basescu a aratat ca ii pasa de romanii din Italia, iar Berlusconi dovedeste ca Romania, partea vatamata, nu il acuza de rasism. Patronul lui AC Milan ar vrea sa demonstreze ca amprentarea tiganilor e doar o chestie tehnica, interpretata gresit sau rauvoitor.
George SCARLAT 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
neam de hoti si curve au permis de opinii despre altii   de soviet CCCP
Mda, poporul care a inventat Mafia de afaceri si Mafia religioasa -   de Pinkie
Mafia,cea romaneasca,nu o vedeti pt ca atingeti cu nasul de ea.   de vida clara
Wow... ai laptop?    de kuk
amprentati nu mai bine/decit si ai nostri/ai lor,ci toti,fara discriminare,   de silviana
O opinie   de george nemteanu
Sa fie intr-un ceas bun!   de Mache
A r h i v a
  In veci!    3 comentarii
  Fanny Ardant ii apreciaza pe romani...    10 comentarii
  Editorialul cititorului    
 Top afisari / comentarii 
 Iliescu in pat cu Elena (14393 afisari)
 Mascarada (1610 afisari)
 Lichidarea lui Karadzici (1546 afisari)
 Omorat de urs in centrul Brasovului (1413 afisari)
 In veci! (1195 afisari)
 Stefan Andrei: Saddam Hussein vroia sa ne dea in 1989 500.000 de tone de petrol in contul datoriei catre Romania (4825 afisari)
 Kelly din "Familia Bundy", diagnosticata cu cancer (1469 afisari)
 Un membru al Guvernului, numit "imbecil" de Traian Băsescu (video) (1405 afisari)
 65 de ani de la bombardamentele americane asupra Ploiestilor (video) (1357 afisari)
 Regizorul Guillermo del Toro: La 15 ani, am fost urmarit de extraterestri  (1320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01009 sec.