Ziua Logo
  Nr. 4297 de miercuri, 30 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Accident in lant cu zeci de raniti
-- 42 de persoane au ajuns la spital in urma unui incident rutier produs pe DN 2A, in apropierea localitatii Ovidiu din judetul Constanta
Peste 40 de persoane au fost ranite ieri in urma unui grav accident rutier in care au fost implicate patru autoturisme si un microbuz. Incidentul s-a petrecut pe DN 2A, in apropierea localitatii Ovidiu din judetul Constanta, 42 de persoane fiind transportate de urgenta la spital.
Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Constanta, Radu Croitoru, accidentul a avut loc in jurul orei 12.00, dupa ce soferul unui autoturism Audi a incercat sa intoarca pe linia continua, dar pentru ca a oprit brusc, vehiculul a fost lovit de o alta masina care venea din spate. In urma impactului, autoturismul din fata a fost impins pe sensul opus unde s-a izbit de un microbuz cu pasageri, care asigura transportul de persoane pe ruta Constanta - Medgidia, care a fost aruncat in afara carosabilului si s-a rasturnat in sant, concomitent fiind lovite alte doua masini. La locul accidentului s-a deplasat un echipaj de descarcerare si 13 ambulante care au transportat la spital victimele accidentului. Directorul medical al Spitalului Judetean Constanta, Bogdan Campineanu, a declarat ca initial 28 de persoane si cinci copii au ajuns la unitatea medicala, acestea prezentand traumatisme craniene, toracice si de membre. La scurt timp, alte noua persoane care prezentau traumatisme minore au ajuns la spital. Doctorul Campineanu a declarat, citat de NewsIn, ca starea ranitilor este stabila si echilibrata, nefiind inregistrat nici un deces. Purtatorul de cuvant al Serviciului Politiei Rutiere Constanta, subinspectorul Ciprian Sobaru, a precizat ca accidentul de ieri este cel mai grav produs in judetul Constanta in ultimii zece ani ca numar de raniti. Acesta a mai spus, citat de NewsIn, ca incidentul a fost cauzat de doi soferi. Unul dintre acestia a vrut sa vireze stanga pe linia dubla continua, iar altul, care venea din spate, nu a pastrat distanta regulamentara. Acesta a mai precizat ca in zona se vor monta panouri speciale metalice pentru separarea sensurilor de mers de pe sosea. Circulatia pe DN2A a fost reluata dupa trei ore. Totodata, intr-un alt accident, doua persoane au decedat, iar alte trei au fost ranite ieri, dupa ce un microbuz ce transporta pasageri de la Galati catre Bucuresti a fost implicat intr-un incident rutier in comuna braileana Ianca. De asemenea, pe DN 7 Bucuresti - Pitesti, in satul dambovitean Salcuta, un adolescent de 15 ani a murit, iar un alt copil si un barbat au fost grav raniti, dupa ce o autobasculanta a lovit o caruta nesemnalizata in care se aflau cei trei. In localitatea mureseana Ghindari trei persoane au decedat, alta fiind ranita in urma unui accident. In Capitala, un barbat care a incercat sa traverseze linia tramvaiului 41 a decedat dupa ce a fost acrosat de tramvai. Intr-un alt incident produs in Polonia, patru persoane aflate intr-o masina inmatriculata in Romania si-au pierdut viata, iar alte doua au fost ranite.
Seful Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa, a declarat ieri ca peste 2.700 de persoane mor anual in accidente, peste 7.000 fiind ranite grav, cele mai multe incidente rutiere fiind cauzate de viteza excesiva. Popa a precizat, citat de Mediafax, cu ocazia lansarii campaniei de prevenire "Viteza distruge vieti", ca accidentele de circulatie ocupa primul loc in lume in randul cauzelor mortii violente. Chestorul considera ca sunt trei factori care influenteaza problemele din trafic: infrastructura, care nu poate prelua valorile de trafic foarte mari, inconstienta participantilor la trafic si educatia. De asemenea, potrivit Newsin, 27 de pietoni au murit si 217 au fost grav raniti, din cauza traversarii neregulamentare a drumului, fiind sanctionati peste 2.400 de pietoni care au traversat neregulamentar, conform unui bilant realizat pana pe 25 iulie de Politia Capitalei.
Elena DUMITRACHE 
A r h i v a
  SIE actionat in Justitie pentru abuz    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Comandamentul unitatii anti-KGB (3504 afisari)
 O realitate: Biserica de mase (2176 afisari)
 Miracol pentru cancer (2116 afisari)
 De la Est vine ploaia (1917 afisari)
 CSAT umbla cu kalasnikovul indoit (1839 afisari)
 Porcul cu cap de maimuta, cea mai fotografiata creatura din China  (5301 afisari)
 Su-27, locul patru in topul celor mai bune avioane militare ale secolului XX (2133 afisari)
 Dana Nalbaru saruta tandru patru femei, dar si sase barbati (VIDEO) (1806 afisari)
 Ce-si face femeia cu muschii ei.... (1712 afisari)
 Scad preturile apartamentelor din Capitala! (1639 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01091 sec.