Ziua Logo
  Nr. 4297 de miercuri, 30 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sanatate
Miracol pentru cancer
-- Un produs considerat minune pentru sanatate, mai ales in cazul bolnavilor de cancer, este fabricat in Romania, insa, din cauza hatisurilor birocratice, el nu este patentat drept "medica�ment".
Apa saracita in deuteriu (ASD), pe care specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice ICSI Ramnicu Valcea au reusit sa o produca, in urma cercetarilor in domeniul separarii izotopice a apei, este considerata in toata lumea "un miracol al vietii". Confruntati cu restrictiile legale impuse de Ministerul Sanatatii Publice (MSP) Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), reprezentantii institutului valcean sunt nevoiti sa certifice produsul ca facand parte din categoria "apa potabila", pentru a o promova pe piata de consum. Apa saracita in deuteriu este de fapt apa distilata, microbiologic pura, cu o concentratie izotopica de 25 ppm, care se obtine prin distilarea izotopica sub vid a apei naturale cu o concentratie izotopica de 145 ppm D/(D+H). Din spusele bolnavilor care au incercat si acest remediu, "apa pura" ii ajuta foarte mult, mai ales in ameliorarea si prevenirea cancerului. Dar reprezentantii institutului sunt nevoiti sa livreze "miracolul" in principal in strainatate, cererea cea mai mare provenind din Ungaria, care cumpara in prezent 70% din productie. Apa de la Valcea a ajuns si pe piata japoneza. "Noi o numim apa imaculata si este comercializata acum si la sticle de 0,5 litri. Pana acum o vindeam doar la pet-uri de 2 litri. Este, de fapt, o apa potabila purificata, saracita in deuteriu. Pentru oamenii sanatosi, apa saracita trebuie inmultita cu doua treimi de apa normala. Pentru bolnavi, aceasta apa nu se foloseste ca o cura, ci trebuie bauta tot timpul", declara directorul institutului, prof. univ. dr. Ioan Stefanescu. In Romania, doar cateva spitale particulare folosesc aceasta apa ca metoda de tratament, cei mai multi bolnavi fiind nevoiti sa mearga direct la poarta institutului pentru a-si cumpara apa detritiata. Apa saracita in deuteriu are efecte in special in tratarea cancerului, in combinatie cu chimioterapia.
Din pacate, legislatia foarte stufoasa si lipsa de posibilitati a institutului valcean de a se ocupa de toate procedurile legale pentru brevetarea acestei ape pe post de medicament au facut ca ea sa fie vanduta in prezent ca apa potabila, iar comercializarea sa sa nu fie sprijinita in vreun fel de Ministerul Sanatatii.
Carmen POPESCU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Recurs la memorie.   de alwis46
Canceru' nu trebuie vindecat   de HERUT
A r h i v a
  Cui nu-i e frica de scleroza?    3 comentarii
  Esculap se amuza    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Comandamentul unitatii anti-KGB (3504 afisari)
 O realitate: Biserica de mase (2176 afisari)
 Miracol pentru cancer (2116 afisari)
 De la Est vine ploaia (1917 afisari)
 CSAT umbla cu kalasnikovul indoit (1839 afisari)
 Porcul cu cap de maimuta, cea mai fotografiata creatura din China  (5301 afisari)
 Su-27, locul patru in topul celor mai bune avioane militare ale secolului XX (2133 afisari)
 Dana Nalbaru saruta tandru patru femei, dar si sase barbati (VIDEO) (1806 afisari)
 Ce-si face femeia cu muschii ei.... (1712 afisari)
 Scad preturile apartamentelor din Capitala! (1639 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00836 sec.