Ziua Logo
  Nr. 4294 de sambata, 26 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Careu de spagari cu Mitica-n coada
-- Scandalul din "Cazul Valiza" a pornit de la doua promisiuni de bani: Taher l-a momit cu 500.000 de euro pe Mircea Sandu pentru depunctarea Stelei, Gigi Becali cu aceeasi suma pe Daniel Florea, seful CAF * Patronul Stelei a avut castig de cauza, iar ros-albastrii merg in Liga Campionilor
Scandalul din fruntea fotbalului romanesc ia amploare, acuzatiile reciproce curgand in valuri dinspre o parte spre cealalta. Partile au lasat la o parte "legea tacerii", dupa care s-au ghidat atatia ani, astfel ca la suprafata ies lucruri incredibile. Steaua si Rapid s-au luptat acerb pe culoarele federatiei pentru locul al doilea din clasament, cel care duce in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, promitand spagi uriase pentru atingerea "obiectivului".
Din acuzatiile reciproce reiese ca stimulentul scandalului a fost de 500.000 de euro. Dupa declansarea "cazului valiza", pe 7 mai, cand Teia Sponte a fost retinut la Cluj cu un geamantan cu 1,7 milioane de euro, rapidistii si-au dat seama ca au o sansa ca Steaua sa fie exclusa din competitiile europene, iar ei sa prinda locul secund in clasament si participarea in Liga Campionilor. Conform spuselor lui Daniel Florea, seful CAF, Fathi Taher, noul patron din Giulesti, i-a promis lui Mircea Sandu 500.000 de euro pentru ca judecata sa o scoata pe Steaua vinovata. Prin prisma regulamentului asa si era, numai ca rapidistii s-au temut de repetarea circului din "cazul bricheta", cand, tot intr-o lupta cu Steaua la comisii, nu au avut castig de cauza. Scenariul este plauzibil, pentru ca Mircea Sandu a tras cu dintii pentru ca depunctarea Stelei sa ramana in vigoare, fapt recunoscut de mai multi dintre cei implicati. De cealalta parte a baricadei sta Gigi Becali. Dandu-si seama ca a "comis-o" cu geanta de bani de la Cluj, dar si ca si-a pierdut influenta la FRF, dovada verdictele de depunctare date la disciplina si la apel, patronul Stelei a pus la bataie 500.000 de euro pentru Comisia de Arbitraj in Fotbal, ultima instanta sportiva. Judecand pe aceleasi probe ca si comisiile precedente, CAF a rasturnat in intregime verdictul.
Florea, vacanta in Sardinia
Asadar, Nasu' s-a enervat pentru ca a ratat potul, in timp ce Florea si cei doi colegi ai sai, Valentin Epure si Marian Lucu, nu s-au ferit in ultima perioada sa afiseze o prosperitate cu mult peste cea de acum o luna. La doar cateva zile dupa sedinta, Daniel Florea, cel considerat omul cumparat de Becali, a plecat intr-un concediu de vis in Sardinia, apoi inca o saptamana in Spania, "se da" prin Bucuresti cu un Volkswagen Touareg si poarta un ceas "Cartier", de 20.000 de euro, in conditiile in care este un jurist angajat la AVAS. "Am auzit ca membrii CAF au impartit intre ei 500.000 de euro pentru a intoarce decizia luata de celelalte doua comisii. Daca s-ar dovedi ca e asa, este grav!", a comentat Florin Prunea, directorul Departamentului International din FRF. Acelasi Prunea, sustinut de Constantin Iacov, fost patron la FC National, "macinat" si el de comisiile FRF acum un an, afirma ca Florea este omul lui Dumitru Dragomir, cu care se consulta telefonic ore in sir inainte de a lua vreo decizie. Totusi, desi s-au aflat in disputa acestei spagi importante, Mitica il apara in continuare pe Mircea Sandu, chiar daca scapa, pe ici-pe colo, in declaratii, cate o nuanta care l-ar putea incrimina pe seful federatiei.
Lupescu, "pionul de sacrificiu"
Surse federale au declarat pentru ZIUA ca din tot acest taraboi cel sacrificat va fi Ionut Lupescu, directorul general al FRF. Acesta a actionat la comanda lui Mircea Sandu, dar incon�secvent, incercand, in acelasi timp, sa salveze imaginea fotbalului romanesc la UEFA, acolo unde Comisia de disciplina se interesa insistent de desfasurarea anchetei, pentru a putea stabili daca Steaua joaca sau nu in editia 2008/2009 a Ligii Campionilor, dar si sa ii faca pe plac sefului, care vroia Rapidul in LC. Daca Nasu' a negat cu vehementa, chiar si impotriva martorilor, ingerintele la comisii, Lupescu nu s-a jenat sa admita ca l-a sunat in nenumarate randuri pe Florea si ca i-a cerut sa pastreze deciziile anterioare si nici ca i-a telefonat extrem de furios dupa verdict, punand capat unei relatii personale care dureaza de ani de zile si care s-a materializat prin cununarea sefului CAF. In aceste conditii, capul lui Lupescu va cadea mai mult ca sigur, el urmand sa fie indepartat in foarte scurt timp din federatie.
Lupescu a incercat sa pacaleasca UEFA
Directorul general al FRF a sustinut ieri o conferinta de presa in care a incercat sa-si dovedeasca loialitatea fata de fotbalul romanesc, dar in care s-a incriminat mai mult, fiind clar ca a incercat sa influenteze CAF-ul. Mai mult, "Kaiserul" a facut tot posibilul sa insele UEFA, prin amanarea judecatii.
In incercarea disperata de a arata ca nu a tinut cu Mircea Sandu in acest caz, incercand sa salveze Steaua de la excluderea din cupele europene, Ionut Lupescu a dat ziarului "Prosport" corespondenta sa cu seful Comisiei de disciplina a UEFA, Peter Limacher, iar ieri a vorbit despre acelasi lucru. "L-am sunat pe secretarul general de la UEFA, mi-a spus ca a vorbit cu Argaseala si mi-a spus ca vor astepta decizia CAF si ca, deocamdata, nu se va lua nici o masura in cazul Stelei. Apoi l-am sunat pe Daniel Florea si i-am spus ca, pentru binele Stelei, e mai bine sa amane decizia, deoarece in acea vreme la UEFA se analizau echipele care vor evolua in cupele europene. I-am spus sa amane cu o saptamana sau doua, dar nu a vrut. Eu am vrut sa ajut Steaua. Le-am spus celor de la UEFA ca ceea ce a facut Steaua nu este un motiv de coruptie si ca Steaua nu trebuie exclusa din Liga", a spus Lupescu ieri, dovedind ca nu stie regulamentul FRF, care precizeaza clar ca si stimularea unei echipe pentru a juca bine este incadrata tot la coruptie. "L-am sunat apoi pe Daniel Florea sa-l intreb de ce a luat acea decizie si mi-a spus ca e mai bine pentru amandoi. I-am spus sa motiveze. A spus ca celelalte doua comisii au facut greseli. Astea sunt toate discutiile pe care le-am avut cu el", a adaugat Lupescu. Acesta a trecut si la atac, tintele sale fiind Dumitru Dragomir si Daniel Florea. "Pentru mine e clar ca a fost trafic de influenta. Nu stiu pe ce cai, politica sau baneasca. A venit Dragomir in sedinta Comitetului Executiv si analiza lui a fost ca toate trei comisiile au judecat democratic si ca toate sunt ok si e bine. Domnul Florea este un protejat al lui Dumitru Dragomir, el l-a propus la conducerea CAF. Se lauda constant ca are relatii cu oamenii din prima scena a politicii romanesti. Nu o sa-i permit sa se foloseasca de federatie pentru campanii in interes personal. Liga e apolitica, dar e condusa de un politician si e destul scandal. Am zis c? e protejatul lui pentru ca Dumitru Dragomir a fost propus de el. Din ce am vazut, multe lucruri s-au facut la Dumitru Dragomir la hotel si e destul de grav. Mi se pare amuzant ca omul care l-a numit pe Florea (n.r. - Dragomir) ancheteaza cazul, dupa care spune ca Mircea Sandu nu e implicat, ci Lupescu si Prunea, iar declaratiile lui Florea sunt ca Mircea Sandu si Lupescu sunt implicati. Dumitru Dragomir are razboiul lui cu mine si Prunea. Nu-i convine ca incercam sa facem altceva decat s-a facut pana acum", a spus Lupescu. "Kaiserul" a incheiat stupefiant, spunand ca nu isi reproseaza decat ca i-a fost nas lui Florea. "Singura mea greseala este aceea ca l-am cununat. M-am lecuit, n-o sa mai gresesc pe viitor", a concluzionat directorul general al FRF.
Gigi vrea demisia Nasului
Patronul Stelei a anuntat ca de luni se apuca sa stranga semnaturi pentru a-l indeparta din fruntea FRF pe Mircea Sandu, dar a apreciat ca aceasta afacere de coruptie nu este de resortul procuraturii. "Ei habar n-au! Ar fi culmea sa se implice DNA!", a spus Gigi Becali.
"Va spuneam imediat dupa decizia CAF ce s-a intamplat pentru ca stiam exact si acum se adevereste ca asa a fost. Abia am venit (n.r. din vacanta), trebuie sa ma acomodez cu jungla de aici. La ce am auzit, ramane de facut un singur lucru: Adunare Generala Extraordinara, ca sa se vada ce s-a intamplat. Voi incerca de luni sa strang iar semnaturi pentru demiterea lui Mircea Sandu. Nu se poate, la revedere, sa fie sanatosi! Trebuie sa se termine cu lucrurile astea o data. Daca vor bine, daca nu, stau linistit. Eu n-am ura si dusmanie, dar trebuie schimbat Mircea Sandu", a spus Gigi Becali. Acesta pretinde ca nu il cunoaste personal pe Florea, dar l-a laudat pentru "curaj".
"Mai exista si oameni cu curaj, cum e Florea. Nici nu-l cunosc, eu i-am cunoscut pe cei de la comisii atunci cand s-a judecat. Eu m-am intalnit atunci cu socrul lui Cernat, cu Ursu, in Elvetia, si mi-a fost clar. Ursu mi-a spus <<Sunt de o viata aici, Mircea Sandu m-a pus, iar eu fac ce-mi spune el>>. Asa ca a ramas la Apel decizia de la Disciplina, deci cine a spus? Mircea Sandu. Ce interese sunt impotriva Stelei? Nu vreau sa spun", a comentat Becali.
Pagina realizata de Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Mitica are si funie si sapun.In curand le va folosi pentru..sine!   de LENIO
EU PUN SAPUNUL PENTRU MITICA...CINE PUNE FUNIA?   de puicu
titlu   de vbitere
La vremuri noi tot ei !   de Nicu Pruna
Baiat de treaba.   de vida clara
Toata "floarea"asta e rasarita din jindul romanului ceausist...   de vida clara
A r h i v a
  Moldova inecata    2 comentarii
  NUP-ul dosarului privatizarilor strategice infirmat    3 comentarii
  Putin executa gigantul Mechel    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg alegerile sin SUA (2938 afisari)
 S-a spart gasca deontologilor (2842 afisari)
 Moartea Patriarhului (2194 afisari)
 Lobby pentru atacarea Iranului (2051 afisari)
 Careu de spagari cu Mitica-n coada (1912 afisari)
 Numar record de executii in Iran: 29 de criminali, violatori si traficanti de droguri au fost spanzurati (1915 afisari)
 Fosta nevasta a lui Stallone, Brigitte Neilsen, mai tanara cu 20 de ani, dupa o operatie maraton  (1792 afisari)
 Gigi Becali sfideaza procurorii: "Hai DNA, du-ma la puscarie!" (1768 afisari)
 Gafa incredibila: Gol de la peste 55 de metri in Cupa Intertoto (VIDEO) (1750 afisari)
 Razboiul nudistilor, la granita dintre Germania si Polonia (1696 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01061 sec.