Ziua Logo
  Nr. 4294 de sambata, 26 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Razboiul lumilor
-- Noul campionat pare rupt intre echipe care cauta gloria si Europa si cele care vor juca doar pentru evitarea retrogradarii
"Valize", "brichete", comisii, Sandu contra Florea, Dragomir contra Lupescu&Prunea, Gigi Becali contra Sandu, arbitrajul pe mana lui Costica "Valcea", Romania are echipa direct in Liga Campionilor, transferuri de milioane de euro, fotbal scump si in exclusivitate la televizor - sub aceste auspicii incepe sezonul 2008-2009 al Ligii I. La ce sa ne asteptam? La o lupta poate mai incinsa ca cea din sezonul trecut, pentru banii sunt si mai multi, iar orgoliile, si mai mari. CFR pare favorita, Steaua cauta inca revansa, Dinamo si-a lins ranile, Rapid copiaza experimentul de la Cluj, in timp ce Timisoara, Urziceniul, Vasluiul si Galatiul se multumesc cu statutul echipei care poate incurca pe oricine.
TITLU
* CFR Cluj, detinatoarea eventului in ultimul sezon, pleaca si acum cu prima sansa. Echipa s-a intarit cu fotbalisti adusi pe bani grei si platiti pe masura, staff-ul administrativ stie deja "mersul" din Liga I, iar antrenorul Ioan Andone se plange ca este nevoit sa tina inca un "11" de valoare in tribuna. Marele examen al lui CFR va fi insa Liga Campionilor, chiar daca Andone anunta ca principalul obiectiv este tot titlul, performanta care ar asigura un venit de aproape zece milioane de euro. Steaua nu mai are rabdare dupa doi ani in care a uitat gustul succesului. Gigi Becali nu se mai multumeste doar cu imnul din Champions League, vrea si primavara europeana in aceeasi competitie, vrea si titlul in Romania. Marius Lacatus a primit jucatori, dar stie ca increderea tine pana la primul esec. Ghencea este mai plina ca niciodata de straini, lucru care demonstreaza ca si Steaua are de invatat de la altii. Dinamo ameninta cu M. Niculae, ultimul transfer din "Groapa", si cu sutele de milioane de euro ale actionarilor, aflate din presa, dar mai niciodata simtite de echipa. Mircea Rednic s-a intors, dar campionatul de acum doi ani este departe de actuala trupa a "cainilor rosii". In fine, Rapidul portughezo-brazilian viseaza din nou frumos, acum pe banii lui Fathi Taher, dar a uitat de recunostinta (vezi cazurile Coman si Buga) si de stadion (demolare, modernizare sau reconstructie?). Jose Peseiro e increzator, dar la un salariu de un milion de euro pe an nici nu poti altfel.
EUROPA
* Din cele patru echipe de mai sus, doua merg in Liga Campionilor (una direct in grupe), iar alte doua vor "retrograda" in Cupa UEFA (asta daca nu vor avea parte de vreun dezastru), astfel ca pentru Europa ar mai fi disponibile doar doua locuri (trei in varianta unei calificari din Intertoto). FC Timisoara, Unirea Urziceni, FC Vaslui, Otelul Galati si, poate, Bistrita si Craiova, candideaza pentru cupele europene, nefiind exclus ca marea surpriza sa fie Brasovul lui Razvan Lucescu. Timisoara, in ciuda schimbarilor masive de efectiv, si Urziceniul, mai ales pentru stabilitate, par favorite, dar si Porumboiu, cu al sau Vaslui, vrea mai mult decat in sezonul trecut.
RETROGRADARE
* Exceptand Brasovul, care pare "copt" pentru Liga I, celelalte nou-promovate, CS Otopeni, FC Arges si Gaz Metan, au ca prim obiectiv evitarea retrogradarii, dar toate vor avea emotii pentru atingerea obiectivului. Buzau, Farul si Iasiul nu sunt nici ele scutite de emotii, iar Pandurii trebuie sa fi invatat ceva din sezonul trecut, cand au reusit un retur de exceptie dupa un tur dezastruos. Cel mai probabil, dintre aceste echipe se vor "alege" cele patru retrogradate. (MIG)
A r h i v a
  Fotbalul pe taraba!    4 comentarii
  LIGA I - ETAPA I    
  Stiri pe scurt    
  Constantin exclus    
  Toja nu vine azi    
  Vine Djalovic    
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg alegerile sin SUA (2938 afisari)
 S-a spart gasca deontologilor (2842 afisari)
 Moartea Patriarhului (2194 afisari)
 Lobby pentru atacarea Iranului (2051 afisari)
 Careu de spagari cu Mitica-n coada (1912 afisari)
 Numar record de executii in Iran: 29 de criminali, violatori si traficanti de droguri au fost spanzurati (1915 afisari)
 Fosta nevasta a lui Stallone, Brigitte Neilsen, mai tanara cu 20 de ani, dupa o operatie maraton  (1792 afisari)
 Gigi Becali sfideaza procurorii: "Hai DNA, du-ma la puscarie!" (1768 afisari)
 Gafa incredibila: Gol de la peste 55 de metri in Cupa Intertoto (VIDEO) (1750 afisari)
 Razboiul nudistilor, la granita dintre Germania si Polonia (1696 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01057 sec.