Ziua Logo
  Nr. 4294 de sambata, 26 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
Cozi de creveti si rucola
-- Tavalite in usturoi, unt fierbinte si ulei de masline extravirgin
Stiu ca e vara si va da ghes inima catre mancaruri usoare si vinuri tinerele, asa ca de data aceasta avem din nou o reteta rapida, pe baza de cozi de creveti decorticate si congelate, astfel incat timpul total de preparare sa nu depaseasca 12 minute, oricat de impiedicati am fi prin bucatarie.
E nevoie de o mana zdravana de frunze de rucola (cele care seamana ca frunzele de papadie, sunt usor iuti si amarui), cat mai proaspete (se gasesc prin pietele mai bine aprovizionate sau prin supermarketurile mai de Doamne-ajuta! Mai trebuie si 300 de grame de cozi de creveti (evident!), doua linguri de unt (de preferinta nesarat), trei linguri de ulei de masline extravirgin (niciodata "olio di sansa", fiindca nu-i la fel de bun si nici la fel de sanatos), o jumatate de lamaie si o jumatate de catel de usturoi (nu mai mult, ca devine barbar!). Cateva frunze de busuioc proaspat ar fi un plus, dar nu sunt neaparat necesare, nu va agitati! Un pic de sare si... la treaba!
Intr-o tigaie se prajesc crevetii in ulei de masline, iar intre timp se topeste untul intr-o cratita, tigaie, ibric sau ce-aveti la indemana. Se pune si o lingura de ulei de masline laolalta cu untul, se stoarce putina zeama de lamaie si se pune si jumatatea de catel de usturoi zdrobita inauntru (daca aveti si frunze de busuioc, acum ar fi un moment bun sa le puneti si pe ele, ciopartite). Singura grija e sa nu se arda untul. Intr-o farfurie se presara din belsug frunzele de rucola, se pun deasupra crevetii (cand s-au prajit suficient), iar peste toate astea se toarna untul fierbinte, cu usturoi. Un praf de sare si toata treaba e gata... Frunzele de rucola se inmoaie de la untul fierbinte, dar raman racoritoare si pun un delicios contrapunct texturii grase a crevetilor, iar untul cu usturoi si lamaie devine si el racoritor si gustos, dar nu gras. Eu, unul, m-as putea linge pe degete, dar voua nu indraznesc decat sa va recomand niste paine neagra, nu foarte-foarte proaspata, pe care s-o inmuiati in zeama.
Pagina realizata de Cezar Ioan 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Mai moshnege,   de kuk
Ceva despre uleiul de masline...................................   de Mos Grigore
Cozi de creveti si rucola   de OldPhil
Schimb de retete: jumari v. gazpacho   de Anticomie
Rucola   de Olga Khan
Corecturi, Cezarica   de neamtu tiganu
Shrimpi   de HERUT
A r h i v a
  Riesling Kendermanns Kalkstein 2006    3 comentarii
  Nou deliciu burghez pe Lipscani    1 comentariu
  Sibiul la Max    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg alegerile sin SUA (2938 afisari)
 S-a spart gasca deontologilor (2842 afisari)
 Moartea Patriarhului (2194 afisari)
 Lobby pentru atacarea Iranului (2051 afisari)
 Careu de spagari cu Mitica-n coada (1912 afisari)
 Numar record de executii in Iran: 29 de criminali, violatori si traficanti de droguri au fost spanzurati (1915 afisari)
 Fosta nevasta a lui Stallone, Brigitte Neilsen, mai tanara cu 20 de ani, dupa o operatie maraton  (1792 afisari)
 Gigi Becali sfideaza procurorii: "Hai DNA, du-ma la puscarie!" (1768 afisari)
 Gafa incredibila: Gol de la peste 55 de metri in Cupa Intertoto (VIDEO) (1750 afisari)
 Razboiul nudistilor, la granita dintre Germania si Polonia (1696 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00903 sec.