Ziua Logo
  Nr. 4293 de vineri, 25 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Diversiunea Karadzici contra Romaniei
-- Presa italiana a incercat sa tarasca Bucurestii in scandalul legat de identitatea falsa a fostului lider sarb acuzat de crime de razboi
Agentia de stiri Adnkronos si cotidianul Il Tempo au afirmat, nici mai mult nici mai putin, ca fostul lider sarb, care se ascundea sub o identitate falsa, avea acte de identitate "emise si eliberate" in Romania. Cuvintele "emise si eliberate" sugereaza cititorilor si telespectatorilor italieni ca insasi autoritatile romane ar fi fost complice la ascunderea unui criminal de razboi. In realitate, totul este o minciuna sfruntata, o noua lucratura impotriva Romaniei. Italienii au facut o confuzie intentionata intre Romania si orasul sarbesc Ruma, ceea ce face referire si la romi/tigani. Deranjant este ca si multe posturi de "informare" din Romania, inclusiv televiziuni de stiri, au preluat dezinformarea fara sa o verifice si in ciuda faptului ca Ministerul de Interne deja oferise public o dezmintire.
"Documentele false ale lui Karadzici emise in Romania" este titlul de senzatie al stirii de pe fluxul agentiei italiene de stiri Adnkronos, de miercuri, 23 iulie 2008. Sursele citate de agentia italiana sunt" surse din cadrul anchetatorilor sarbi", adica surse anonime. A doua zi, joi, 24 iulie, stirea este repetata de cotidianul italian Il Tempo care, de asemenea, citeaza surse sarbesti. Iata ce scria Maurizio Piccirilli, editor stiri externe la Il Tempo: "In cursul anchetei asupra retelei de protectie (a lui Karadzici n.n) politia sarba a descoperit ca documentele de identitate ale ex-presedintelui enclavei sarbe din Bosnia au fost emise si eliberate in Romania. Probabil asumand identitatea unei persoane defuncte".
Piccirilli si Romania
Bineinteles ca nici ziaristul Piccirilli nici colegii sai de la Adnkronos nu au vorbit cu anchetatorii de la Belgrad. Ei au mistificat in schimb o stire a postului de radio belgradean B 92, care informa ca exista posibilitatea ca Radovan Karadzici sa-si fi insusit identitatea unei persoane defuncte, iar cartea de identitate a fost emisa in Ruma, oras din provincia sarbeasca Voivodina. Spre deosebire de italieni, B 92 a citat exact sursa informatiei, anume Bruno Vekarici, purtatorul de cuvant al anchetatorilor sarbi.
Este greu de presupus ca Maurizio Piccirilli, semnatarul articolului din Il Tempo, ar fi putut face confuzie intre orasul sarbesc Ruma si Romania. In primul rand Piccirilli este editor de stiri externe la ziarul sau si ar trebui sa aiba notiuni minime de geografie. In al doilea rand, ziaristul de la Il Tempo a avut relatii cu autoritatile romane. In septembrie 2005, cu ocazia vizitei presedintelui roman de atunci, Ion Iliescu la Roma, Piccirilli i-a luat un amplu interviu lui Ion Iliescu, interviu preluat si de presa din Romania. Avand in vedere amploarea si caracterul interviului respectiv, este posibil ca materialul sa fi aparut in Il Tempo ca material publicitar platit de autoritatile romane, care la vremea aceea faceau campanii de imagine in Occident pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Mai mult, in cursul vizitei lui Ion Iliescu la Roma, Piccirilli a avut si o calitate oficiala. In cadrul Forumului de investitii romano-italian, intrunit cu ocazia vizitei, ziaristul italian figura in calitate de co-presedinte si a condus sesiunea plenara a Forumului cu tema "Comertul si ariile strategice de dezvoltare economica in integrarea euro�peana".
Alte diversiuni
Il Tempo, ziarul care a anuntat ca Romania ar fi fost complice la ascunderea lui Karadzici a mai avut antecedente antiroma�nesti. In acest ziar a aparut celebrul articol "Romanii, o etnie prezenta la cronica criminala". In articol care a scandalizat Romania la vremea respectiva, autorul, Augusto Parboni, scria despre romani: "Este considerata rasa cea mai violenta, periculoasa, capabila de a ucide pentru cativa bani". De mentionat ca acest articol a fost publicat inainte de uciderea Giovannei Reggiani de catre Romulus Mailat.
In ianuarie 2008, Mohamed Elbaradei, presedintele Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, a declarat unui ziar de limba araba din Londra ca prin Romania s-ar face trafic de materiale radioactive. Elbaradei, care a retractat ulterior, a aruncat aceasta pastila pentru a distrage atentia de la vizita sa in Iran unde se va arata tolerant fata de programul nuclear al Teheranului. Singurul organ de presa din lume care a preluat minciunile lui Elbaradei a fost agentia italiana de stiri Apcom. Apcom apartine statului italian prin intermediul Telecom Italia, actionar la Apcom. Telecom Italia este in centrul unui scandal pentru ca a permis SISMI, serviciilor secrete militare italiene, sa faca interceptari telefonice ilegale. In noiembrie 2007, ziarul Il Secolo XIX din Genova anunta ca Al-Queda ar avea tabere de antrenament in Romania si nominalizeaza arabi casatoriti cu romance. Arabii respectivi au fost expulzati din Romania, iar SRI a informat serviciile din NATO, conform unui comunicat al serviciului ca raspuns la acuzatiile din Il Secolo XIX. Rezulta ca serviciile italiene au primit informatii de la SRI si le-au scurs la presa pentru a calomnia Romania.
Doctorul Dabici canta cu nationalistii
Aflat in asteparea unei decizii privind posibila sa transferare in inchisoarea Tribunalului Penal International, Radovan Karadzici se afla in greva foamei. Singura sa solictare a fost sa i se aduca o Biblie, in care sta adancit toata ziua, relateaza gardienii.
Radovan Karadzici frecventa, sub identitatea falsa a medicului Dragan David Dabici, un bar din Belgrad unde tinerii nationalisti se aduna si interpreteaza cantece traditionale sarbesti, unde portretul liderului sarb se afla la loc de cinste alaturi de cel al comandantului militar Ratko Mladici, urmarit la randul sau de instantele internationale. "Toata lumea din cartierul Luda Kuca isi aminteste de Dragan David Dabici. Doctorul cu barba alba locuia intr-un bloc situat in apropiere, iar copiii ii spuneau Mos Craciun. Barbatul care s-a dovedit a fi cel mai cautat om din Europa, Radovan Karadzici, vizita frecvent acest bar", scrie cotidianul britanic Guardian in editia online, citat de Mediafax. "Nu este deloc surprinzator ca Radovan Karadzici frecventa acest local. Pe peretii restaurantului sunt tablourile mai multor lideri sarbi - Slobodan Milosevici, Vojislav Seselj, Ratko Mladici si, desigur, Radovan Karadzici, toti considerati eroi", noteaza publicatia britanica.
Acum exista multe amintiri despre prezenta medicului dovedit a fi insusi Karadzici. Intr-o seara de iarna, tinerii adunati in local interpretau cantece traditionale sarbesti. Dabici asculta cu mare incantare si a fost invitat chiar el sa cante. Amintindu-si de acel moment, oamenii sunt acum socati ca insusi Kardzici, eroul lor, a fost prezent printre ei, fara ca nimeni sa stie cine era. "Voi, tinerii, sunteti cea mai mare avere a poporului sarb. Cantati si bucurati-va! Vorbiti de traditiile sarbesti! Tineti sus stindardul gloriei noastre! Si vom scrie versurile cantecelor dupa razboiul din Bosnia", isi aminteste Raso Vucinici, un tanar nationalist, ca asa le-a spus Radovan Karadzici in acea seara. "Purta o palarie si o haina neagra si asculta", povesteste Vucinici.
Prietena lui Dragan-Radovan e socata
Actuala prietena a lui Radovan Karadzici a fost socata sa afle adevarata identitate a acestuia, in conditiile in care ea stia ca este medicul Dragan Dabici, informeaza cotidianul Telegraph in editia electronica, citata de Mediafax.
Mila Damjanov, in varsta de 53 de ani, a negat cu vehementa ca ar fi fost amanta lui Karadzici, fiind convinsa ca politia facuse o greseala arestandu-l pe terapeutul in medicina alternativa. "Cand am vazut poza doctorului Dabici in ziare m-am gandit ca este vorba de o greseala. A trecut ceva timp pana mi-am dat seama ca doctorul Dabici este Radovan Karadzici. Nu aveam o relatie intima cu el si este important pentru mine sa se stie asta", afirma Mila Damjanov. "L-am cunoscut pe doctorul Dabici acum sapte-opt luni cu ocazia unui seminar pe tema medicinei alternative. Vorbea despre energie si despre tehnicile folosite in aplicatiile sale. Pentru ca eram interesata de subiect si citisem multe, eram sigura ca doctorul Dabici era un expert. Asa ne-am intalnit", explica femeia. (V.R.)
Site-ul lui Dragan Dabici
Presa internationala si mai multe agentii de stiri au fost obligate sa dea o dezmintire ieri dupa ce au prezentat cu o zi in urma un site aflat pe Internet ca apartinand noii identitati a liderului nationalist sarb: www.dragandabic.com. ZIUA a evitat ieri aceasta posibila gafa generata de gluma unui sarb dupa ce a identificat autorul si data crearii site-ului: 22 iulie. Adevaratul site al doctorului de medicina alternativa Dragan Dabici a fost descoperit ieri de redactorii ZIUA: www.psy-help-energy.com.
George SCARLAT, Victor RONCEA 
 Comentarii: 19 Afiseaza toate comentariile  
Prefixul Cara(Kara)   de octaaa
Voi nu dezinformati?   de Romica
?   de PANZER
Demonizati, demonizati, ca tot ramane ceva.Asa a inceput si tragedia Serbiei, cu demonizarea sarbilo   de Socrate
Ca sa vezi dracie...   de alwis46
Inca un mic serviciu adus PD-L   de Ghita Bizonu'
Mai bine a-ti demasca cu ce scop ataca Romania.....   de Rhodos
contra Romaniei   de Viorica Ianc
Cartile de credit false din IUropa, Carnetele de shofer, actele false ale RSMoldivenilor vin din Pat   de soviet CCCP
MAFIOTII ITALIENI OMOARA MAI UMAN!   de ciuciugaia
Maurizio Porcirelli a greshit - si-a bagat ratanul acolo unde nu trebuie !   de ionion
Diversiune?????????????   de filatelistu
Diversiune sau mai rau   de Paul din Ohio
Mai tigani decat ..tiganii !   de FB
ziaristi si prostia   de marin2
italieni fara principii    de VLAD DUMITRU
si care ar fi problema?   de John
Noi de la Rim... ne tragem!   de JohnGreen1
Pacat (da)ca nu-i adevarat   de Tudor190
A r h i v a
  Merkel ne vrea monitorizati    12 comentarii
  Tara secretului de serviciu    12 comentarii
  Extraterestrii exista    10 comentarii
  Anunt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Karadzici contra Romaniei (3214 afisari)
 Extraterestrii exista (2659 afisari)
 Marturii socante ale macelarului din Brasov (2575 afisari)
 Atac la demnitatea nationala (2355 afisari)
 Tara secretului de serviciu (1481 afisari)
 Cel mai batran om din lume are 135 de ani! (6455 afisari)
 Prima fotografie cu fiica cea mare a lui Vladimir Putin (3378 afisari)
 Cu cine puteti socializa pe Hi5: Elena Basescu, Traian Basescu si Radu Mazare (2290 afisari)
 Asteroidul Apophis ar putea lovi Pamantul in 2036  (1809 afisari)
 Artistul care isi proiecteaza penisul pe cladiri (FOTO) (1565 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01819 sec.