Ziua Logo
  Nr. 4293 de vineri, 25 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Meteo
Stiri pe scurt
EUROPA
In regiunile central-sud-estice vremea se va mentine instabila. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. Ploile pot avea si caracter torential si pe arii restranse cantitatile de apa vor fi insemnate. Vor mai fi innorari temporare in regiunile vestice, unde local va ploua. In restul Europei vremea va fi in general frumoasa si doar izolat va ploua.
AVERTIZARE
COD galben
In intervalul 24 iulie, ora 12 - 25 iulie, ora 12, in cea mai mare parte a Moldovei, in Maramures si in nordul si estul Transilvaniei vor fi ploi ce pot avea si caracter torential; se vor totaliza cantitati de apa de peste 25 - 35 l/mp, iar pe arii restranse peste 60 - 70 l/mp, in special in judetele din nordul tarii.
Hidrologii au emis cod portocaliu de inundatii, valabil astazi, pana la ora 12.00, judetele vizate fiind Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Harghita si Vaslui.
ASTAZI IN ROMANIA
Vremea va fi in general instabila. Vor fi innorari, averse si descarcari electrice in nordul, nord-estul si centrul tarii, la deal si la munte. In Moldova, Transilvania si Maramures cantitatile de apa vor depasi 25-35 l/mp.
In restul teritoriului vor fi innorari temporare, iar ploile vor avea caracter local. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade, iar cele minime in general intre 10 si 18 grade.
BUCURESTI
Astazi
Cerul va fi temporar noros, iar dupa-amiaza vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la mo�derat.
Maine
Cerul va fi temporar noros, favorabil dupa-amiaza aversei si descarcarilor electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat.
Poimaine
Cerul va fi temporar noros si numai trecator vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat.
COMENTARIU
Contextul aero-sinoptic se va modifica destul de putin in cele trei zile, in sensul ca instabilitatea atmosferica ramane ridicata in regiunile nordice si centrale, iar local in cele de deal si de munte din restul teritoriului. De-abia in ultima zi arealul ploilor se va restrange. Vestea buna este ca regimul termic ramane usor sub cel normal, specific lunii lui cuptor, ceea ce inseamna ca valorile termice in cursul dupa-amiezelor se vor situa in general intre 23 si 27 de grade.
(Meteorolog Dinu MARASOIU)
 Afisari: 127  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Karadzici contra Romaniei (3214 afisari)
 Extraterestrii exista (2659 afisari)
 Marturii socante ale macelarului din Brasov (2575 afisari)
 Atac la demnitatea nationala (2355 afisari)
 Tara secretului de serviciu (1481 afisari)
 Cel mai batran om din lume are 135 de ani! (6455 afisari)
 Prima fotografie cu fiica cea mare a lui Vladimir Putin (3378 afisari)
 Cu cine puteti socializa pe Hi5: Elena Basescu, Traian Basescu si Radu Mazare (2290 afisari)
 Asteroidul Apophis ar putea lovi Pamantul in 2036  (1809 afisari)
 Artistul care isi proiecteaza penisul pe cladiri (FOTO) (1565 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01630 sec.