Ziua Logo
  Nr. 4291 de miercuri, 23 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Costica "Valcea" revine la butoane
-- Comitetul Executiv al FRF a decis luni seara sa dea din nou delegarile la CCA, dupa ce un an de zile acestea au fost facute de Lupescu
Sedinta de luni seara a Comitetului Executiv al FRF s-a incheiat previzibil, cu decizia ca delegarile de arbitri sa revina la CCA, propunere pe care o facuse si Adunarea Generala a LPF cu cateva ore inainte. S-a consemnat astfel o victorie a lui Dumitru Dragomir in fata lui Ionut Lupescu, directorul general al FRF dorind, dupa ce a controlat un an aceasta activitate, sa i-o dea lui Sorin Corpodean, controversat arbitru retras la finalul sezonului trecut din activitate.
Ce este mai interesant este ca Mitica l-a atras alaturi de el pe Mircea Sandu, cel care detine puterea votului in Comitetul Executiv.
Cu cinci zile inaintea inceperii campionatului, FRF a stabilit cine va face delegarile in sezonul 2008/2009. Acestea au revenit la Comisia Centrala a Arbitrilor, organ caruia i-a revenit astfel activitatea principala, dupa ce anul competitional trecut a avut un rol decorativ, de pregatire si promovare a arbitrilor. Asa cum se stie, pe marginea delegarilor de arbitri din sezonul trecut a fost un intreg scandal, dupa ce acest rol l-a indeplinit Ionut Lupescu, director general in FRF, care si-a pus aproape toti sefii de cluburi in cap, pentru ca, ulterior, Dumitru Dragomir sa demonstreze ca numirea "Kaiserului" a fost neregulamentara. De altfel, marele castigator al acestei batalii este Mitica, seful LPF aflandu-se in razboi deschis cu Lupescu. Victoria sa a venit de la un aliat vechi, dar putin asteptat in actuala conjunctura, Mircea Sandu. Seful federatiei a fost initial de partea lui Lupescu, cel mai apropiat colaborator al sau, insa ultimul l-a propus ca "delegator" de arbitri pe Sorin Corpodean, un arbitru extrem de valoros, dar si cu multe "bube" de rasunet. Dupa scandalul facut de Gigi Becali, care a anuntat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a-l indeparta pe Sandu din fruntea FRF, in urma deciziilor comisiilor federale in "cazul valiza", Mitica a facut o miscare inteligenta, afirmand ca, indiferent de prietenia sa cu patronul din Ghencea, ramane alaturi de "vechiul sau tovaras Mircea Sandu". Scandalul s-a stins repede, dar seful FRF a tinut cont de mana intinsa de Mitica, iar luni seara i-a dat satisfactie prin revenirea delegarilor la CCA. Tot in sedinta de luni seara, a fost validata si lista observatorilor de arbitri, una care nu contine modificari esentiale fata de sezonul trecut.
Bogdan Gheorghe 
A r h i v a
  Mircea Lucescu: "Valentin Ceausescu mi-a cerut sa fug din Romania!"    1 comentariu
  Niculae si Niculescu asteptati in "Groapa"    
  Stiri pe scurt    
  Olimpicii decorati    1 comentariu
  O campioana in minus!    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Fisa de temnita a lui Coposu (4552 afisari)
 10 sfaturi pentru o buna digestie (3185 afisari)
 Scandalul Madonna ia proportii (2839 afisari)
 Sacrificarea lui Karadzici (2803 afisari)
 Echipa de zgomote (1487 afisari)
 Pilotul lui Apollo 14: Extraterestrii au intrat in contact cu noi, dar acest lucru e tinut secret de peste 60 de ani!  (7732 afisari)
 UPDATE: Herta Muller despre cazul Patapievici - turnatorii ICR (2495 afisari)
 Doua surori gemene identice s-au maritat cu doi frati gemeni identici si au nascut... gemeni identici (2193 afisari)
 UPDATE: Ucigasul tinerelor din Bacau i-a zdrobit capul Madalinei, fata sefului de la ISU Brasov  (2090 afisari)
 Chestorul Berechet, tras pe dreapta de Basescu  (1746 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00850 sec.