Ziua Logo
  Nr. 4288 de sambata, 19 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Satul francez vandut prin Ioana Tariceanu
-- Biroul notarial al sotiei premierului a primit peste 400.000 de euro pentru a autentifica tranzactia prin care Costica Costanda a vandut 1,6 hectare din Satul Francez
Mircea PAUN - Ziua foto
Omul de afaceri Costica Costanda a vandut de curand 1,6 hectare din Satul Francez dezvoltatorului imobiliar grec Raptis Kavouras pentru 68 de milioane de euro. De pe urma acestei afaceri a avut de castigat insa si familia premierului Calin Popescu Tariceanu.
Tranzactia a fost autentificata de biroul notarial al sotiei primului ministru, Ioana Tariceanu. Informatia a fost confirmata atat de surse din cadrul Biroului de Carte Funciara a Sectorului 1, cat si de dezvoltatorul imobiliar Raptis Kavouras.
"Este adevarat ca tranzactia a fost facuta prin cabinetul Ioanei Tariceanu, dar nu este nici un secret", ne-au spus reprezentantii companiei grecesti. In ceea ce priveste onorariul primit de cabinetul Ioanei Tariceanu pentru ca a autentificat tranzactia, acesta s-ar ridica, potrivit notarilor pe care i-am consultat, la mai mult de patru sute de mii de euro. Conform uzantelor, cel care achita onorariul este cumparatorul, in cazul de fata Raptis Kavouras.
Nimeni nu stie
ZIUA a incercat ieri sa stea de vorba cu Ioana Tariceanu pentru a afla suma exacta incasata de cabinetul acesteia, dar sotia premierului nu a fost de gasit. De altfel, nu am putut sa luam legatura cu nimeni de la cabinetul notarial implicat in tranzactie. De asemenea, ne-am adresat si primului ministru, prin intermediul Biroului de presa al Guvernului, pentru a afla mai multe detalii. Am primit insa un raspuns sec. "Biroul de presa al Guvernului nu detine nici o informatie referitoare la subiectul mentionat, intrucat acesta nu vizeaza activitatea Executivului. Precizam ca nu exista nici o legatura intre primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si tranzactia la care faceti referire", ni s-a transmis.
Nici partile implicate in aceasta afacere nu au dorit sa ne spuna la cat s-a ridicat onorariul primit de cabinetul sotiei premierului.
Daca reprezentantii dezvol�tatorului imobiliar Raptis Kavouras ne-au declarat ca nu cunosc aceste detalii, omul de afaceri Costica Costanda s-a aratat extrem de iritat si a refuzat sa ne spuna amanuntele care ne interesau. "Adica, ce va intereseaza? Ce treaba aveti voi? Eu sunt o persoana particulara si nu am nici o obligatie sa va spun. Scrieti ce vreti", ne-a declarat Costica Costanda dupa care ne-a inchis telefonul.
George TARATA, Razvan SAVALIUC 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
la famiglia Tariceanu   de buratino
Mucles !   de alwis46
   de elrodust
Banditism pe fata   de Eufrosin
A r h i v a
  Popa de la Tanacu s-a substituit medicilor    4 comentarii
  Seful Vamei Albita acuzat de trafic cu tigari    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fotografie unica in lume (2395 afisari)
 Presedintele Basescu respinge noua nationalizare (1608 afisari)
 Unul cate unul la DNA (1581 afisari)
 Ucraina "no problem" (1459 afisari)
 Biserica Rusa amenintata de schisma (1373 afisari)
 Oligarhii rusi cumpara riviera franceza si sperie localnicii cu pretentiile lor (3968 afisari)
 Iubita sexy a miliardarului Abramovici a primit cadou un restaurant de 3,5 milioane de euro (2767 afisari)
 Bucuresteni ramasi fara bani pe carduri pentru ca au intrat in banci (2446 afisari)
 Sammie Pennington are sani naturali de nota 10  (2219 afisari)
 Iranul a descoperit rezerve de petrol de 525 milioane de barili (1620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00813 sec.