Ziua Logo
  Nr. 4288 de sambata, 19 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Goniti din spital
Bolnavii de cancer de la Spitalul Municipal Ploiesti au fost externati cu forta pentru ca spitalul a ramas fara bani de medicamente. Si farmaciile isi epuizeaza stocurile. Bolnavii de cancer internati la Sectia de Oncologie a Spitalului Municipal Ploiesti au fost trimisi acasa obligatoriu pentru ca spitalul nu mai are bani pentru citostatice. Asftel, toti cei 65 de bolnavi internati la Oncologie si-au facut bagajele si au plecat, ieri, spre casele lor.
"De la 1 iulie internam pacientii programati pentru citostatice, care le prelungesc viata, si facem tratament cu ser fiziologic si vitamine, citostaticele lipsesc cu desavarsire!", a declarat, la Realitatea TV, dr. Daniela Smeanu, sef Sectie Oncologie Ploiesti. Medicii spun ca probleme au fost dintotdeauna, dar de la inceputul anului situatia s-a agravat. "Practic, niciodata nu am avut suficient. Situatia s-a agravat pe 30 iunie, cand s-au epuizat fondurile alocate pe program", a precizat Daniela Smeanu. In Prahova, in evidente sunt inregistrati peste zece mii de bolnavi de cancer. Medicii spun ca toti au nevoie de chimioterapie. Cel mai ieftin tratament de acest fel costa 500 de lei pe luna. Ministerul Sanatatii a inceput o verificare a situatiei din Prahova.
Sectia de oncologie, nu numai ca este lipsita de medicamente, dar se si prezinta intr-o stare deplorabila. Sectia functioneaza intr-o cladire veche de peste 150 de ani, care nu a fost niciodata renovata. Pacientii de aici se tem ca se vor imbolnavi mai rau, dupa internare. Bolnavii de cancer stau in curent pentru ca geamurile si usile nu se inchid. Mobilierul din fier este ruginit, iar peretii sunt plini de gauri si stau sa se darame. Singura baie din Sectie nu are usi, nici apa calda, iar mirosul si mizeria sunt de nesuportat.
Nici in farmacii unele medicamente nu mai sunt de gasit. Farmacistii atrag atentia ca medicamentele pentru unele programe nationale de sanatate, printre care si insulina, necesara tratarii diabetului, sunt pe terminate. Medicamentele pentru oncologie nu se pot, de asemenea, elibera, pentru ca nu au fost inca incluse pe noile liste de medicamente compensate. Si distribuitorii sunt nemultumiti pentru ca nu au fost consultati atunci cand s-a decis ieftinirea medicamentelor. Ei spun ca, daca producatorii nu-si respecta promisiunea de a livra me�dicamentele cu preturi mai mici, ei vor fi nevoiti sa le vanda farmaciilor la un pret sub cel de achizitie si vor iesi astfel in pierdere. Elena Popescu, vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania declara ca "acum vorbim despre o situatie foarte serioasa. E vorba de medicamente vitale a caror eliberare de la distribuitori catre farmacii este blocata". (C.P.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
???   de PANZER
O binecuvantare deghizata   de Eufrosin
A r h i v a
  Nereguli la Ana Aslan    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fotografie unica in lume (2395 afisari)
 Presedintele Basescu respinge noua nationalizare (1608 afisari)
 Unul cate unul la DNA (1581 afisari)
 Ucraina "no problem" (1459 afisari)
 Biserica Rusa amenintata de schisma (1373 afisari)
 Oligarhii rusi cumpara riviera franceza si sperie localnicii cu pretentiile lor (3968 afisari)
 Iubita sexy a miliardarului Abramovici a primit cadou un restaurant de 3,5 milioane de euro (2767 afisari)
 Bucuresteni ramasi fara bani pe carduri pentru ca au intrat in banci (2446 afisari)
 Sammie Pennington are sani naturali de nota 10  (2219 afisari)
 Iranul a descoperit rezerve de petrol de 525 milioane de barili (1620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00982 sec.