Ziua Logo
  Nr. 4288 de sambata, 19 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Unul cate unul la DNA
-- Ioan Rus avertizeaza asupra prostiei Consiliului National al PSD
Grupul de la Cluj vrea sa arate cu orice pret ca nu a fost redus la tacere si a atacat joi conducerea partidului prin vocea lui Ioan Rus. Conferinta extraordinara judeteana, in cadrul careia a fost ales viitorul presedinte al pesedistilor clujeni, a fost tribuna de la care Rus a sustinut ca politica PSD nu este "coerenta" si este parazitata de analize "de tip <<Mazare>> cu <<m>> mic". Nemultumirea liderului social-democrat a constituit-o votarea in cadrul Consiliului National al partidului a rezolutiei privind depunerea unei plangeri penale impotriva sefului statului in cazul retrocedarii imobilului Ciclop. Presedintele Mircea Geoana i-a dat peste nas prietenului sau, aducandu-i aminte ca e momentul sa taca din moment ce a lipsit de la Consiliu.
"Facem denunt si votam pentru ca apoi procurorul sa vina si sa ii cheme la audieri pe toti membrii Consiliului National. Acestea nu sunt decizii ale unui partid care are o conducere coerenta si care urmareste lucruri clare in folosul partidului", a precizat fostul presedinte al PSD Cluj. El s-a aratat revoltat ca cei prezenti la Consiliul National nu au avut vreo reactie si nu au cerut o analiza mai atenta asupra plangerii penale pe care PSD o va depune impotriva lui Traian Basescu. Discursul razboinic impotriva conducerii a entuziasmat sala, care l-a aplaudat frenetic. "Dancu, Rus si Puscas nu vor pleca niciodata la alt partid", a adaugat liderul social-democrat. Vicepresedintele Cristian Diaconescu, cel care trebuia sa supervizeze alegerile din Cluj, nu a fost prezent la eveniment, fiind retinut cu treburi mai importante la Bucuresti. Noul presedinte al PSD Cluj a devenit Vasile Soporan, cel care a obtinut un scor de doar 16% pentru sefia Consiliului Judetean la alegerile locale. El va avea misiunea de a aduce un rezultat bun partidului la parlamentare.
"E usor sa critici"
"Regret ca domnul Rus si colegii de la Cluj nu au fost la Consiliul National. A fost o intalnire pentru argumente pro si contra. Daca ar fi fost acolo, ar fi putut sa spuna ca nu este bine si sa influenteze votul de la Consiliul National. Este usor sa spui dupa ca nu a fost bine, atunci cand nu participi", a fost replica presedintelui Mircea Geoana, citat de Mediafax. El s-a declarat in continuare prietenul celor din Ardeal, dar i-a avertizat pe acestia ca atunci cand este vorba de performante electorale, ratiunea domina sentimentele.
Iliescu ii da fiori lui Nastase
Presedintele de onoare al PSD a luat prin surprindere conducerea partidului, sustinand ca nu este exclus ca la alegerile din 2009, social-democratii sa sprijine pentru Presedintie un candidat din afara partidului. "Este prematur sa vorbim de un candidat inainte de parlamentare, dar ar putea fi vorba de oricine, chiar si de cineva din afara partidului, daca acesta va avea suficienta personalitate", a afirmat Iliescu, citat de NewsIn. Surse din PSD ne-au declarat ca cel vizat pentru aceasta functie este chiar primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Vestea nu a fost foarte bine primita de Adrian Nastase, care viseaza sa ocupe fotoliul de la Cotroceni. "Din interiorul partidului, eu va spun ca indiferent ca va fi vorba de mine sau de altcineva, va exista un candidat al partidului, din interiorul partidului. Si va mai spun ca, dincolo de ceea ce a spus sau a gandit domnul Iliescu, ca analiza, nu cred ca PSD-ul isi poate permite sa ia un candidat din afara. Eventual il ia, il aduce in partid, il imbraca, il spala pe dinti si dupa aceea, eventual, il face candidat", a sustinut fostul premier. (C.A.)
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Acesti netrebnici comunisti.   de Aladin
pt PSD filiala Cluj : Romania are nevoie de un partid social-democrat zdravan fara   de ionion
Gata ce mai Oprescu este ca si Presedinte ca asa zicea mai daunazi si nea Camataru cand   de ionion
A r h i v a
  Excluderi in PD-L Constanta    2 comentarii
  Roman vrea la Cotroceni    4 comentarii
  Cioroianu despre bani    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fotografie unica in lume (2395 afisari)
 Presedintele Basescu respinge noua nationalizare (1608 afisari)
 Unul cate unul la DNA (1581 afisari)
 Ucraina "no problem" (1459 afisari)
 Biserica Rusa amenintata de schisma (1373 afisari)
 Oligarhii rusi cumpara riviera franceza si sperie localnicii cu pretentiile lor (3968 afisari)
 Iubita sexy a miliardarului Abramovici a primit cadou un restaurant de 3,5 milioane de euro (2767 afisari)
 Bucuresteni ramasi fara bani pe carduri pentru ca au intrat in banci (2446 afisari)
 Sammie Pennington are sani naturali de nota 10  (2219 afisari)
 Iranul a descoperit rezerve de petrol de 525 milioane de barili (1620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00730 sec.