Ziua Logo
  Nr. 4283 de luni, 14 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Badea si Stan, dusmanii Romaniei!
Octavian HOANDRA 
Trebuia, in sfarsit, ca cineva sa descopere care este marele pericol care va distruge poporul nostru. Dar cum responsabilitatea unei ase�menea "deconspirari" nu putea sa apartina vreunui neica-nimeni, mana lui Dumnezeu s-a asezat, asa cum si trebuia, deasupra unui mare "boier al mintii", care, nu intamplator se afla printre cei doi trei megaintelectuali detinatori, in orice fel de problema, ai adevarului absolut, d-l Horia Patapievici.
Si, din nou, probabil, tot atat de "intamplator", unul din cei cativa "alto" din corul admiratorilor sinceri ai marii personalitati intelectuale si politice, omul de mare angajament moral, d-l presedinte Traian Basescu. Dupa mult studiu, filosoful a descoperit dusmanii tarisoarei. Din pura intamplare ei sunt jurnalisti tv si prin "formatul" emisiunilor lor in principal, atrofiaza simtul civic al boborului: (...) "Ratingul ridicat indica un nivel marit al contaminarii cu produse morale nocive."(...) "Mai mult, formati de viciile lor, nu mai putem nici macar spera sa redevenim o comunitate decenta, care pretuieste adevarul si buna crestere." Nu vreau sa comentez aici formatul emisiunilor si prestatia celor doi jurnalisti. Modul in care se adreseaza ei telespectatorilor nu mi se pare important de analizat, desi nu se poate spune ca d-l Badea nu are umor; iar cand asemeni oricarui om se enerveaza, nu cred ca nu e de neinteles. Ceea ce "injura" d-l Badea, injura o tara intreaga!
Desi nu ma compar cu d-l Patapievici (eu apartinand ratatilor din generatia "expirata"!), indraznesc, cu umilinta sa-i spun ca, in principiu, ratingul d-lui Badea, in afara de umorul d-sale, se datoreaza faptului ca este printre putinii care mai au curaj sa vorbeasca la tv despre acea fata a d-lui presedinte al tarii, pe care grupul de "intelectuali de aeronava prezidentiala" nu considera necesar s-o analizeze in "alegatiile" de tot felul pe care le fac in carti, in editoriale, sau pe sticla ecranelor tv. Nu am auzit NICIODATA la grupul de stele ale culturii si "judecatori supremi" ai oricui vreun "comentariu" despre casa din Mihaileanu, despre "spriturile" prezidentiale, despre "plecarea" d-lui Plesu din functia de consilier prezidential, despre Parcul Bordei, parcarile Dalli, despre "lacul rusesc", "tiganca imputita", "cazul" Omar Hayssam, sau despre lipsa ori�carei luari de pozitie a presedintelui fata de masurile fasciste aplicate cetatenilor romani de catre Guvernul italian.
A trebuit sa vorbeasca d-l Stan, despre presa d-lui Berlusconi, care a isterizat poporul italian, nu d-l Patapievici. De asemenea tot acesta si nu d-nii Patapievici si Cartarescu sau, - asa cum era de asteptat -, d-l Traian Ungureanu, au analizat spusele celebrului Franco Frattini (marele prieten al Romaniei, apud d-l ministru al Externelor), sustinator infocat al "amprentarii" fascizante a nomazilor, dar si luptator impotriva marilor corupti ai Romaniei altadata, acum nici mai mult nici mai putin, decat unul din cei care au contribuit la suspendarea proceselor deschise de Justitia italiana contra unor membri corupti ai Guvernului Italiei si, mai ales a "preacinstitului" si "europeanului" Berlusconi. Care Berlusconia Acela care a fost ovationat la castigarea alegerilor, dupa cum am putut vedea, tot prin amabilitatea d-lui Valentin Stan, cu strigatele "Duce!, Duce!" Nu am auzit nici una din "marile constiinte ale neamului" sa fi sesizat public si sa se fi revoltat cand romanii din italia erau brutalizati pe strazi, nici cand a inceput "amprentarea", timp in care nici presedintele, nici ministrul de Externe nu rosteau nici o baiguiala.
Despre "presiuni" diplomatice, ce sa mai vorbim? Nu vreau sa-i compar pe d-nii Mircea Badea si Valentin Stan cu filosoful Patapievici si nici nu vreau sa-i reprosez acestuia din urma ca refuza (asa cum fac si ceilalti din grupul acestuia) sa vada, impartial, un adevar, in ceea ce il priveste pe d-l Traian Basescu, pe care, - asa cum ne arata sondajele de opinie -, poporul roman incepe sa-l cunoasca si sa-l vada singur, din ce in ce mai bine. Singura diferenta flagranta care trebuie observata este aceea ca in timp ce d-nii Badea si Stan isi castiga salariul de la un privat, d-l Patapievici este stipendiat de o institutie patronata de insusi Presedintia Romaniei. Fapt care ar trebui sa-l faca pe distinsul filosof sa renunte la a mai emite astfel de judecati.
 Comentarii: 20 Afiseaza toate comentariile  
Un P.S.!   de LENIO
Dlor !   de LENIO
LEGILE MURPHY-CE ALE LUI GEORGE PRUTEANU    de zwilling carol
daca Patapievici   de calator
Filozoful se aduna cu Base !   de Bambinuta
Opera lui Patapievici este lipsa de cultura din capul lui Basescu   de DanBruma
   de Raquel
Greseala lu Pata deriva din ceausim si chiar comunism    de Ghita Bizonu'
ironia soartei   de Dinnu
Dle. Hoandra, imi scot palaria, in sfirsit ti-ai luat curajul sa spui adevarul despre Patapievici si   de Ho Ciu Tzi
patapievici e un ratacit lunatic bagat in seama de o tara blazata   de robert72
Articol   de Mona G.
Re: Fara limita de civilizatie si respect - Postez separat de data asta, Ziua!   de Atamild
Nu ai inteles Georgica ...   de gili
Excelent articol!   de LENIO
Fara limita de civilizatie si respect   de FILIP
lucratorii cu norma,   de silviana
Fiecare om se bucura si se supara. Mircea Badea este Mircea Badea.    de Atamild
Alo.... cenzura... ce daca am zis de seful SIE? asta e motiv sa-mi stergeti comentariul?   de catani
Marele moralist Patapievici s-a dovedit a fi un fripturist de prima clasa ...   de gili
A r h i v a
  Tot Iliescu, sireacu'...    5 comentarii
  Pentru PSD, istoria nu se repeta    7 comentarii
  Ce America iubim?    2008-07-07
  Gasirea de scuze, ca sport national    2008-06-23
  Sforaitoarele vorbe    2008-06-02
  Nimic in fata, nimic in spate?    2008-05-26
  Intoarcerea acasa    2008-04-14
 Top afisari / comentarii 
 Badea si Stan, dusmanii Romaniei! (3420 afisari)
 Politia Gandirii la Chisinau (1797 afisari)
 Betoane in loc de parcuri (1673 afisari)
 Evadare din Dubai (1464 afisari)
 Rusia vrea sa puna rachetele pe Europa (1385 afisari)
 Noua femei arestate pentru ca au participat la un concurs de sex oral pe o plaja din Grecia (8121 afisari)
 Socant: Un violator in serie eliberat dupa 15 ani pentru buna purtare a facut sex in grup cu doua minore (3728 afisari)
 Cinism: O copila de 13 ani batjocorita in plina strada (3647 afisari)
 Alpinism in pielea goala (3125 afisari)
 Ce facultate trebuie sa termini pentru 1.000 de euro pe luna la primul job (2729 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13076 sec.