Ziua Logo
  Nr. 4282 de sambata, 12 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Sa amprentam si parlamentarii
Victor RONCEA 
Ignoranta si prostia dau nastere la tot felul de reactii bizare, chiar in capul unor europarlamentari, dovedindu-se inca o data ca i-am trimis degeaba la Bruxelles. Cine-ar fi crezut ca decizia Guvernului italian de a amprenta nomazii si copiii lor, pentru protectia acestora, va face un partid pretins "de dreapta", ca PDL, sa voteze chiar impotriva deciziei grupului la care se revendica, Partidul Popular European.
M-am mirat putin cand am vazut ca Grupul de "dreptaci" PDL a votat alaturi de Grupul Socialist din Parlamentul European, Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica, sau Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana din care face parte si distinsul europarlamentar de extrema stanga Daniel Cohn-Bendit - cercetat de Parchetul german pentru legaturi prea apropiate cu teroristul Hans-Joachim Klein. Apoi mi-am adus aminte cum tot activul de frunte al PD (fost FSN) si-a dat seama brusc, practic intr-un minut, cat a votat, ca e cazul sa-si rasuceasca doctrina pe partea cealalta, cu tot cu liderii "frontisti", si sa iasa binisor din Internationala Socialista ca e mai la moda cea Populara.
Decizia anti-doctrinara a parlamentarilor romani se bate cap in cap chiar si cu simpatiile lor politice. O fosta vedeta a societatii civile si politice pedeliste, Franco Frattini, un european pur-sange, care a lucrat si el la legea italiana pentru amprentarea nomazilor, este luat acum peste picior si comparat chiar cu Il Duce, Benito Mussolini. Acuzatiile de fascism si rasism care cad ca niste ghilotine peste capul politicienilor italieni ma fac sa ma intreb daca europarlamentarii si alti galagiosi de parada au citit macar decretul invocat.
"Numai Comisia Europeana este cea care ne poate aprecia'', precizeaza ministrul de Externe italian, Franco Frattini, fost comisar european tocmai pentru Justitie. Actiunea de amprentare "nu vizeaza grupuri etnice si nu este de inspiratie rasista, ci este necesara pentru identificarea oricarei persoane care nu are un document valabil", a mai declarat Frattini la postul Repubblica TV.
Mi-ar fi placut ca parlamentarii romani si guralivii TV sa faca exact acelasi scandal si in alte cazuri care privesc cetateni - sa le spunem - nomazi. De exemplu, de la inceputul anului toti solicitantii de vize de intrare in Regatul Unit al Marii Britanii sunt amprentati digital. Demersul, anunta atunci Londra, se inscrie "in eforturile de intarire a controalelor la frontiere". Valabil si pentru Italia, cred eu.
Apoi, o alta tara aflata pe Axa, inca din 2004 ne amprenteaza la intrare, cat si nu numai digital, ci si prin preluarea amprentei oculare si fotografic, prin descoperirea uneia dintre urechi, care are de asemenea o structura unica si irepetabila. Mai mult: Guvernul Statelor Unite ale Americii cere companiilor aeriene sa ia amprentele digitale si strainilor care pleaca din SUA. Pana in prezent, au fost "recoltate" pentru 90 de milioane de amprente in cadrul programului "US VISIT". Si nici asta nu pare a fi suficient. Conform agentiilor de stiri, autoritatile americane se afla in negocieri cu mai multe tari europene in vederea obtinerii unor informatii precum etnia, ADN-ul, orientarea religioasa, politica sau sexuala a unor persoane considerate "suspecte". Aceste masuri sunt propuse de SUA unor state membre ale Uniunii in schimbul renuntarii la vize, transmite France Presse. Aviz parlamentarilor, chiar daca sunt in vacanta: printre aceste tari s-ar putea numara si Romania.
Si, ca sa revenim la oile noastre alb-negre, va mai dau un exemplu. In Bucuresti exista un asa-numit "Cartier francez", aflat pana nu demult integral in administratia si proprietatea Primariei Capitalei. Deci, teoretic, orice cetatean al Bucurestiului ar putea sa-si plimbe pasii si sa admire in extaz frumusetile si realizarile imobiliare ale Capitalei. Cu toate acestea, daca ajungi la portile cartierului te intampina o bariera strajuita de gardieni bine facuti. Ce credeti: daca s-ar infiinta o trupa de nomazi cu palarii, fuste colorate si copii tarati de-o mana pe asfalt sa-si faca o tabara pe gazonul "frantuzesc" ar ajunge sau nu la amprentat?
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
cu amprentare sau fara amprentare?!   de silviana
Amprentare   de Giurgiu Crisan
Italienii fac ceea ce ar fi trebuit sa facem noi de mult ...   de gili
Cui ii e frica de amprentare?   de vida clara
Hm, draga domnule Roncea timpurile se mai schimba cateodata. Chestia cu "bariera"   de ionion
roncea draghe nu te mai mira   de avarfreson
amprenteaza-i   de Radu Dragan
Ti s-a pus tie amprenta pa amprenta...   de cotrofelnitza
Campania electorala, bat-o vina !   de george nemteanu
A r h i v a
  PSD-ul in deriva    10 comentarii
  Istericale    
  In pat cu Voronin    2008-07-07
  Vrem geanta Vuitton in capul eroilor    2008-06-26
  Rusia - Romania, 130 - 0    2008-06-12
  Bestiarul extremistilor europeni    2008-05-27
  Ministerul Asasinatelor Externe    2008-04-12
 Top afisari / comentarii 
 Cel mai tare din parcare (2705 afisari)
 Pleaca si Lacatus! (1508 afisari)
 Sa amprentam si parlamentarii (1359 afisari)
 Justitia pacalita (1277 afisari)
 Laicatul cere pocainta lui Corneanu (1217 afisari)
 Kursk, 65 de ani de la cea mai mare batalie de blindate din istoria omenirii  (3218 afisari)
 Orfelinatul groazei din Marea Britanie: Copii nevinovati au fost violati, ucisi si apoi arsi in cuptoare  (2431 afisari)
 Udrea: Ii mulțumesc lui Oprescu că a anulat contractul cu Dalli, il rog să facă la fel cu Euroconstruct dacă "il lasă PSD" (1709 afisari)
 Inventii ce ar putea schimba lumea (1569 afisari)
 Kiev: Flota rusa din Sevastopol saraceste Ucraina (1529 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.12545 sec.