Ziua Logo
  Nr. 4281 de vineri, 11 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
CSM da cu Pietroi in procuror
-- Anchetatorul care instrumenteaza cazul lui Vasile Fierbantu va fi cercetat disciplinar pentru ca a dat declaratii cu privire la dosar, in timp ce Consiliul a stabilit ca judecatorul care a respins cererea de arestare a lui Pietroi a respectat procedura prevazuta de lege
Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ieri ca s-a sesizat din oficiu si ca face cercetari prealabile referitoare la conduita procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti care instrumenteaza dosarul lui Vasile Fierbantu, zis "Sile Pietroi".
Potrivit presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, verificarile se fac in urma aparitiei intr-o conferinta de presa a procurorului de caz, Maximilian Balasescu, in care acesta a facut comentarii cu privire la dosar. Procurorul si politistii au relatat in conferinta din urma cu trei saptamani cum a fost prinsa reteaua condusa de Vasile Fierbantu, dupa ce fortele de ordine au facut 25 de perchezitii intr-o singura zi. "Procurorii si politistii vor verifica implicarea retelei interlope condusa de Pietroi in prestarea unor servicii pentru politicieni in campania electorala", a declarat atunci Maximilian Balasescu. Procurorul Balasescu a declarat ca reteaua lui Fierbantu actiona in Glina si ar fi incercat sa patrunda si in Bucuresti. "Anturajul lui Pietroi se bazeaza in primul rand pe relatii de rudenie, majoritatea fratilor lui fac parte din aceasta familie, plus prieteni care in general au fost sportivi", a declarat procurorul. Acesta a mai afirmat ca s-a reusit strangerea a 11 plangeri impotriva gruparii lui Fierbantu, care se refereau la fapte de violenta, respectiv talharii, lipsiri de libertate, tentative de omor calificat, loviri si alte violente, precum si la ultraj contra bunelor moravuri.
Arestat de Curtea de Apel
Pe de alta parte, sectia pentru judecatori a CSM a decis ca magistratul de la Tribunalul Bucuresti (TB) care a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a interlopului Sile Pietroi a respectat procedura prevazuta de lege. Totodata, presedintele sectiei, Lidia Barbulescu, a anuntat ca inspectia judiciara nu s-a pronuntat si pe fondul cauzei, pentru ca nu era competenta. Reamintim ca Tribunalul Bucuresti a hotarat sa respinga cererea de arestare preventiva a lui Vasile Fierbantu, constatand ca acesta nu reprezinta pericol social, cu toate ca este acuzat de talharie, lipsire de libertate, tentativa de omor calificat si tortura. In plus, instanta nu a tinut cont nici de faptul ca interlopul a fost prins in timp ce vroia sa fuga din tara si dupa ce politistii au fost nevoiti sa foloseasca armele pentru capturarea sa. In motivarea deciziei, magistratii TB au retinut ca nu exista probe si nici indicii privind infractiunile de care sunt acuzati membrii clanului Pietroi. Ulterior, Curtea de Apel Bucuresti a "corectat" in parte decizia Tribunalului, emitand mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sile Pietroi si altor trei membri ai retelei sale.
Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 306  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
de csm,de toata justitia,cc si organismele ue sa se ocupe,   de silviana
justitia nu are control intern?   de dorumare
A r h i v a
  Taxe ilegale pe informatii publice    1 comentariu
  DNA scurge informatii din dosare    
  10.000 euro carnetul pentru analfabeti    3 comentarii
  Avocat pentru profesoara din Zalau    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Preinfarct la Primarie (3317 afisari)
 Pretul petrolului s-ar putea prabusi (2516 afisari)
 Michael Jackson a ajuns in scaunul cu rotile (2178 afisari)
 Dublu atac (1981 afisari)
 Abramovici are cea mai scumpa casa (1638 afisari)
 Jurnalistii romani rapiti in Irak puteau sa evadeze dar nu au vrut (2127 afisari)
 Rusii anunta ca scot pe piata un nou tanc (1945 afisari)
 Oprescu a reziliat contractul cu Dalli, firma ce se ocupa de parcarile din Capitala  (1773 afisari)
 Indonezianul care a ucis 42 de femei prin magie neagra a fost executat (1755 afisari)
 UPDATE Primele in Primaria Capitalei se dau "prin favoruri sexuale" (1510 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.