Ziua Logo
  Nr. 4281 de vineri, 11 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Sfintirea locului
Ioan GROSAN 
Uite ca eu sunt, cred, primul care, cel putin saptamana asta, ma conformez proiectului de lege Funar-Ghise (acesti Bumbesti-Livezeni ai Parlamentului), proiectul cu juma" de stiri pozitive, juma' negative (din fericire nepromulgat). si cum cu doua zile in urma am avut un text "negativ", comit astazi unul, pe bune, pozitiv.
Eram in week-end-ul trecut la o partida de pastravi pe Valea Fenesului, in Apuseni, cand, la o bulboana, am intalnit un pescar la fel de impatimit ca mine. Din vorba-n vorba si din pastrav indigen in pastrav curcubeu, am aflat ca e primarul - reales recent - al Zlatnei. Stiam ca localitatea de pe malurile Ampoiului a fost un pilon al industriei neferoase romanesti (ca Baia-Mare a mea), o catastrofa ecologica ce, din cauza noxelor, chelise toate dealurile din jur si eram curios ce mai poate face un primar intr-o localitate marcata de disparitia post-decembrista a principalei ei surse de venit (combinatul-mamut). Pai ce sa faca? Sa sfinteasca, europeneste, locul ramas pustiu, adica sa atraga, pentru 'jde lucrari, fonduri de la UE. Si asta a facut dl Silviu Ponoran, primarul unditar. Cum-necum, a stiut, prin proiecte coerente, sa pescuiasca bani (multi!) de la organismele europene, mai ales - asa cum am vazut o zi intreaga - in cel mai deficitar domeniu al nostru: cel al infrastructurii. A indiguit toate vaile si paraiele care se varsa in Ampoi si care faceau prapad periodic cu viiturile lor, a betonat ulitele satelor, le-a canalizat, a ecologizat mari suprafete dominate de resturile suprarealiste ale combinatului, a deschis o fabrica de incaltaminte s.a.m.d.
Are mai putina importanta din ce partid face parte. (Pentru amatorii de precizie, apartine unui partid pentru care eu nu nutresc o deosebita simpatie: PD-L). Si cred ca, intr-un viitor nu prea indepartat, va fi tot mai irelevant, mai ales in provincie, carei formatiuni politice ii apartine omul public - primarul, consilierul local, "uninominalul" etc. Va conta daca el, omul public, sfinteste sau nu locul.
Poate de asta si dl Ion Iliescu nu mai vrea sa candideze. Ce sa sfinteasca si Domnia-Sa? Cartierul Primaverii? L-au "sfintit" atatia...
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Se vor vinde stirile bune/pozitive   de DianaI
Lasa ca se duce bombonel .   de Aladin
felicitari   de romantu
A r h i v a
  Erori au fost, erori sunt inca...    3 comentarii
  "Echilibrul torinez"    1 comentariu
  Liniile erotice ale CFR-ului    2008-07-09
  Contrabasul invizibil    2008-06-24
  Piticania    2008-06-10
  Fantomele noastre    2008-06-02
  Alegerile ca bal    2008-05-23
 Top afisari / comentarii 
 Preinfarct la Primarie (3317 afisari)
 Pretul petrolului s-ar putea prabusi (2516 afisari)
 Michael Jackson a ajuns in scaunul cu rotile (2178 afisari)
 Dublu atac (1981 afisari)
 Abramovici are cea mai scumpa casa (1638 afisari)
 Jurnalistii romani rapiti in Irak puteau sa evadeze dar nu au vrut (2127 afisari)
 Rusii anunta ca scot pe piata un nou tanc (1945 afisari)
 Oprescu a reziliat contractul cu Dalli, firma ce se ocupa de parcarile din Capitala  (1773 afisari)
 Indonezianul care a ucis 42 de femei prin magie neagra a fost executat (1755 afisari)
 UPDATE Primele in Primaria Capitalei se dau "prin favoruri sexuale" (1510 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.11039 sec.