Ziua Logo
  Nr. 4281 de vineri, 11 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Abramovici are cea mai scumpa casa
-- Patronul Chelsea a platit peste 400 milioane de euro pe o vila situata langa Monte Carlo
Magnatul rus plateste pentru ultima casa pe care si-a achizitionat-o nu mai putin de trei milioane de euro lunar. Insa evident ca suma exorbitanta nu este o problema pentru Roman.
Surse de pe piata imobiliara au declarat ca propritatea costa aproape patru sute de milioane de euro, ceea ce inseamna ca, oficial, este cea scumpa casa din lume. Situata la doar o aruncatura de bat de la Monte Carlo, uluitoarea vila se intinde pe un domeniu impresionant, aflat in vecinatatea statiunii Villefranche. Pe langa piscina, casa ofera o panorama superba asupra Rivierei Franceze.
Surse din anturajul miliardarului rus, care are 41 de ani, au declarat ca atat acesta cat si iubita sa, Daria Zhukova, s-au indragostit pur si simplu de casa de cum au vazut-o. Construita intr-un stil arhitectonic roman, villa, denumita La Leopolda, este strajuita de statui magnifice iar tavanele sunt acoperite de fresce. De fapt, casa care seamana cu un palat, face parte dintr-un complex de vile construite de regele Leopold pentru diversele sale amante.
Printre fostii proprietari ai vilei se numara fondatorul Microsoft, Bill Gates, presedintele Fiat, Gianni Agnelli si, cel mai recent, bancherul multi�miliardar Edmond Safra. Atat de vast este domeniul pe care l-a cumparat rusul incat se spune ca este nevoie de "o armata de gradinari", in jur de 50, pentru a putea sa ingrijeasca plantele. Un alt miliardar de la New York a povestit ca atunci cand i s-a oferit ocazia sa cumpere vila in anii '80, a refuzat adaugand sarcastic "Gianni Agnelli mi-a oferit La Leopolda pentru aproape trei milioane de euro. Am refuzat pentru ca nu am chef sa platesc 50 de gradinari... pentru ce?!" Agnelli, magnatul Fiat care se temea foarte tare sa nu fie rapit, i-a vandut vila cam la acelasi pret cu care o cumparase lui Edmond Safra, care a fost ucis la Monaco in 1999.
Noul proprietar, Roman Abramovici, mai detine un castel de 30 de milioane de euro, Chateau de la Croe, care este situat la cativa pasi de La Leopolda. Acel castel era refugiul unde a fugit ducele de Windsor cu Wallace Simpson in 1938. Abramovici mai are si alte proprietati in Knightsbridge, Sussex si Rusia.
Mona BICA 
 Afisari: 1638  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Not bad!   de Eufrosin
Si Shtrula ce fel de vila are ?   de Aladin
Cu miliardele in cont   de Olga Khan
A r h i v a
  Michael Jackson a ajuns in scaunul cu rotile    
  Vreme frumoasa    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Preinfarct la Primarie (3317 afisari)
 Pretul petrolului s-ar putea prabusi (2516 afisari)
 Michael Jackson a ajuns in scaunul cu rotile (2178 afisari)
 Dublu atac (1981 afisari)
 Abramovici are cea mai scumpa casa (1638 afisari)
 Jurnalistii romani rapiti in Irak puteau sa evadeze dar nu au vrut (2127 afisari)
 Rusii anunta ca scot pe piata un nou tanc (1945 afisari)
 Oprescu a reziliat contractul cu Dalli, firma ce se ocupa de parcarile din Capitala  (1773 afisari)
 Indonezianul care a ucis 42 de femei prin magie neagra a fost executat (1755 afisari)
 UPDATE Primele in Primaria Capitalei se dau "prin favoruri sexuale" (1510 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00882 sec.