Ziua Logo
  Nr. 4280 de joi, 10 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Alba-neagra cu bebelusi
-- De "emotie" ca o femeie a nascut sub supravegherea sa un copil mort, ginecologul Placinta a incurcat sexul copilului * Parintii nu mai stiu pe cinesa creada si asteapta rezultatele analizei ADN
La Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Focsani au continuat ieri anchetele declansate de Politie, Colegiul Medicilor Vrancea, Autoritatea de Sanatate Publica a judetului pentru a elucida modul in care medicii au schimbat niste bebelusi decedati.
Inainte de a naste, Corina Nastasa din comuna Movilita, judetul Vrancea, a facut mai multe ecografii si a aflat ca va naste, fara complicatii, o fetita. Chiar si la ultima ecografie facuta, inainte cu o zi de nastere, medicul ginecolog Ioan Placinta a anuntat-o pe mama ca nu este nici o pro�blema cu sarcina. Cu toate acestea, femeia spune ca, la o zi de la internare, seful de sectie i-a provocat nasterea, fara sa-i explice de ce e necesara o asemenea interventie. Aceasta s-a desfasurat cu probleme, iar fatul a murit asfixiat. Parintii spun ca bebelusul era o fetita, fapt confirmat si de doctorul Placinta, care a asistat la nastere de la inceput pana la sfarsit. Potrivit familiei Nastasa, doctorul chiar a "linistit-o" pe mama, distrusa de vestea ca bebelusul a murit, spunandu-i ca a fost "o fetita frumoasa". Cand familia a vrut sa scoata certificatul de nastere al copilului, medicii au anuntat ca a fost o incurcatura in acte. Ca bebelusul care s-a nascut si nu a supravietuit era de fapt un baietel.
Conducerea spitalului a inceput imediat o ancheta interna si singura explicatie oferita a fost ca medicul Ioan Placinta a completat gresit fisa bebelusului din cauza ca era emotionat. Doina Carteleanu, director medical la Spitalul Judetean "Sfantul Pantelimon" din Focsani, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca, "pe 24 iunie, la 14.50, nu s-a inregistrat nici o nastere naturala, decat cea a Corinei Nastasa, asa ca este exclus sa se fi schimbat vreun copil". "Dupa 40 de saptamani de sarcina, femeia a nascut un copil de sex masculin, de 3.600 grame, care a decedat in urma asfixierii, prin infasurarea cordonului ombilical in jurul gatului. La nasterea copilului a fost solicitat si doctorul Bobia, pentru a incerca resuscitarea copilului, fara succes insa. Asistentii pot confirma ca sexul fatului a fost masculin. Alterarea starii de sanatate a fatului a fost constatata inainte de nastere, de aceea s-a recurs la provocarea nasterii", a spus Doina Carteleanu. Ea a completat cu faptul ca, pe 24 iunie, au mai fost inregistrate doua nasteri, ambele insa prin cezariana, in sala de operatii, si nu in cea de nasteri, astfel ca este exclus ca bebelusul sa fi fost schimbat cu un altul.
Baiat sau fata?
"Pe 27 iunie, pe biletul de iesire din spital al femeii, doctorul Placinta, emotionat ca femeia a nascut un copil mort, mai ales ca a monitorizat femeia pe tot parcursul nasterii si ca tot cu el s-a nascut si primul copil al femeii, a notat gresit sexul copilului. Doctorul Placinta si-a asumat intreaga respon�sabilitate. Din toate documentele reiese insa nasterea unui fat de sex masculin. Acum asteptam rezultatele de la Institutul "Mina Minovici" pentru a se rezolva incurcatura", a mai spus doctorul Carteleanu. Familia Nastasa nu crede insa in explicatiile de mai sus si spun ca adevarul va iesi la iveala dupa aflarea rezultatului ADN de la Bucuresti. "Ceva e cusut cu ata alba. Noi vrem sa ne ingropam copilul, dar nu stim daca cel de la morga este al nostru. Toti se acopera intre ei. Doctorul i-a spus sotiei, printr-o asistenta, ca mai bine am incinera baiatul. Mi s-a parut ciudat. De ce asa ceva, daca eu am vrut sa-mi iau copilul acasa si sa-l ingrop? Daca bebelusul nostru a trait si se incearca, acum, cine stie ce lucruri?", a declarat Sorin Nastasa. Politia, sesizata in acest caz de catre familia copilului, si-a declinat competenta catre Parchet.
Carmen POPESCU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
shi ziceti ca nea Placinta e "doctor"?   de buratino
"Copii la bucata"   de bagana
A r h i v a
  Au inceput inscrierile la facultate    1 comentariu
  Adomnitei dus cu Bacul    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Filiera fratilor KGB (7880 afisari)
 Puscarie pentru sex pe plaja din Dubai (3459 afisari)
 Sfantul Sinod a hotarat "iertarea pacatelor" (1459 afisari)
 Apocalipsa Bio (1308 afisari)
 Securitatea a tras la Timisoara (1119 afisari)
 Staruri pocite de bisturiu (2913 afisari)
 Elvis a fost tigan (2872 afisari)
 Moscova se doteaza cu Suhoi PAK FA, varianta ruseasca a lui F-22 Raptor (2330 afisari)
 Iranul a trucat imaginile de la testul cu rachete balistice (2033 afisari)
 Statuia lupoaicei cu gemenii Romulus si Remus nu a fost realizata in antichitate (1977 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.