Ziua Logo
  Nr. 4279 de miercuri, 9 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Scandal beton
-- Actionarul lui Dinamo, Vasile Turcu (foto), patronul Romconstruct, isi reclama concurenta din constructii ca "vinde betoane si mortare la negru"
foto: Rompres
Grupul de firme Romconstruct, controlat de actionarul clubului Dinamo, Vasile Turcu, a sesizat ieri Ministerul Finantelor, Consiliul Concurentei si Inspectoratul de Stat in Constructii, impotriva unor societati concurente, din domeniul constructiilor, care, potrivit unui comunicat, "vand betoane, mortare si sape la negru, la preturi derizorii".
In sesizarea trimisa autoritatilor, Romconstruct arata ca materialele de constructii (betoanele) vandute pe piata neagra pun in pericol viata celor care locuiesc sau muncesc in constructii ridicate cu astfel de produse ieftine, vandute la preturi atat de mici, incat nu pot fi asigurate standardele de calitate si siguranta impuse de legile in vigoare, "fara a mai vorbi de faptul ca nu este acoperit nici macar pretul de cost al materiilor prime". "Prin aceste practici se genereaza un sir de ilegalitati, incepand cu fraudarea bugetului de stat prin neplata impozitelor si taxelor, distrugerea unei piete concurentiale normale, punerea in pericol a costructiilor la care folosesc aceste materiale, dezvoltarea muncii la negru, cu toate consecintele ei", se arata in comunicat.
In plangere sunt nominalizate opt companii (Corsaru Rosu, Ivonco Trade, Tutila Conimpex, Indac Investment Group, Dinamic Company, Nest-C.M. Com si Dimar Constructii), acuzate ca vand betoane la negru, cinci dintre acestea fiind din Bucuresti.
"Sa vina aici si sa vada ca noi nu ne ocupam cu astfel de treburi. Sa vina cu dovezi ca am facut ceva. Este o mare minciuna", a declarat Ion Rosu, directorul general al companiei Corsarul Rosu, una din fimele nominalizate in plangere. Acesta a mai spus ca, in opinia sa, autoritatile ar trebuie sa studieze mai curand piata cimentului, pentru ca acesta este foarte scump.
In acelasi timp, un oficial al Alas Romania, Adrian Paslaru, a infirmat ca firma sa ar avea vreo legatura cu piata neagra. "Betonul este produs din materii prime care se gasesc in tara, in afara de ciment, care este importat. Cimentul este importat pe baza de acte si nu poate fi vandut pe o piata neagra", a afirmat Paslaru.
Potrivit presedintelui Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, institutia nu poate sa faca inca o ancheta deoarece nu sunt destule informatii in acest sens. "In cazul in care se va declansa o investigatie, companiile vinovate pot primi o amenda de pana la 10% din cifra de afaceri", a afirmat acesta.
Florin BARBUTA 
A r h i v a
  Fara licitatie de la Guvern    
  Bugetul a intrat pe deficit    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mare farsor, mari gogomani (3639 afisari)
 Mitropolitul Corneanu va fi judecat azi (2805 afisari)
 Aoleu, ma doare inima! (2320 afisari)
 Fuga de la Steaua! (2243 afisari)
 Liniile erotice ale CFR-ului (2059 afisari)
 Iubita Prințului Harry, Chelsy Davy, beată și in ipostaze deloc demne de Familia Regală (3715 afisari)
 Fetita violata i-a trimis scrisori de dragoste unchiului care a lasat-o insarcinata (2490 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, pe coperta din august a revistei pentru barbati GQ (2430 afisari)
 Un vaccin menit sa previna cancerul de col uterin ar putea provoca paralizii si chiar moartea (2274 afisari)
 Si-a dat nevasta in urmarire generala (2120 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00862 sec.