Ziua Logo
  Nr. 4279 de miercuri, 9 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Curtea de conturi fantoma
Blocul National Sindical (BNS) protesteaza fata de modul in care se face controlul cheltuirii banilor publici de catre autoritati precum si auditul fondurilor europene accesate de Romania, apreciind ca, in urmatoarele trei luni aceste activitati se vor face ilegal, "cu aprobarea si sub obladuirea membrilor Parlamentului care au decis sa incalce Constitutia si sa prelungeasca mandatul actualei conduceri a Curtii de Conturi".
"Este pentru a treia oara cand se ia o astfel de hotarare de prelungire ilegala a mandatului, in locul celei firesti de numire a unei noi structuri de conducere", spun sindicalistii. Ei explica faptul ca, in acest moment, Curtea de Conturi si Autoritatea de Audit din subordinea acestei institutii sunt extrem de vulnerabile, pentru ca, orice activitate a celor doua institutii si orice decizie luata de consilierii de conturi cu mandat expirat poate fi contestata in justitie, existand riscul de a fi declarata nula de drept.
"Potrivit Constitutiei Romaniei, inca de la sfarsitul anului 2007 Curtea de Conturi ar fi trebuit sa aiba o noua structura de conducere pentru a putea functiona in conditii de legalitate, insa Parlamentul a preferat sa acorde prelungiri de mandat si sa expuna Curtea de Conturi a Romaniei riscului si starii de haos inclusiv in activitatea interna. Indiferent de prevederile actualei legi ce reglementeaza activitatea Curtii, Constitutia prevaleaza si orice instanta va da castig de cauza contestatarilor. Acelasi lucru este valabil si pentru Autoritatea de Audit, institutie a carei conducere este asigurata de consilieri in functie ai Curtii de Conturi", se arata intr-un comunicat de ieri al BNS.
Pentru ca a trimis numeroase sesizari Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului si, totusi, nu a intervenit nici o modificare, BNS ii considera pe alesi direct responsabili de ceea ce se va intampla in activitatea Curtii de Conturi si a Autoritatii de Audit in perioada imediat urmatoare. (C.P.)
 Afisari: 249  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Pierdut in morga    
  Gigacaloria la control    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mare farsor, mari gogomani (3639 afisari)
 Mitropolitul Corneanu va fi judecat azi (2805 afisari)
 Aoleu, ma doare inima! (2320 afisari)
 Fuga de la Steaua! (2243 afisari)
 Liniile erotice ale CFR-ului (2059 afisari)
 Iubita Prințului Harry, Chelsy Davy, beată și in ipostaze deloc demne de Familia Regală (3715 afisari)
 Fetita violata i-a trimis scrisori de dragoste unchiului care a lasat-o insarcinata (2490 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, pe coperta din august a revistei pentru barbati GQ (2430 afisari)
 Un vaccin menit sa previna cancerul de col uterin ar putea provoca paralizii si chiar moartea (2274 afisari)
 Si-a dat nevasta in urmarire generala (2120 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.