Ziua Logo
  Nr. 4275 de vineri, 4 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Cecenia, noul El Dorado
-- Daniel Pancu si Florentin Petre au acceptat oferte de la Terek Groznii
Cecenia pare sa fie noua destinatie preferata de fotbalistii romani, dupa ce Daniel Pancu si Florentin Petre, un fost si un actual international, au acceptat sa semneze contracte cu Terek Groznii. Cum echipa nou promovata, aflata dupa zece etape pe locul noua, il curteaza insistent si pe dinamovistul Andrei Margaritescu, in curand in Cecenia s-ar putea naste un fel de "Brescia romena", cea din Italia, de la inceputul anilor '90. Numai ca diferenta este substantiala.
Cele doua razboaie de la mijlocul si de la sfarsitul anilor '90 au transformat Groznii in cel mai distrus oras din lume, conform unui studiu efectuat de ONU. Pagubele au fost mai mari decat la Hiroshima, orasul japonez care a "primit" bomba nucleara de la americani in august 1945! Si atunci ce ii determina pe niste jucatori care au bifat contracte bunicele la viata lor si care erau doriti la Rapid, respectiv la Dinamo, doua echipe la care sunt foarte iubiti de suporteri? Dupa cum au explicat atat Pancu, cat si Petre, principala motivatie sunt banii. Ex-rapidistul va incasa un milion de euro in urmatorii doi ani numai din salariu, la care se mai adauga si primele exorbitante care se arunca in joc in campionatul rusesc, avand avantajul ca a plecat liber de contract, giulestenii avand decenta sa nu ceara bani pe un fotbalist de 32 de ani care oricum nu avea loc in echipa si mai este si foarte iubit de catre fani. Nici Petre nu va fi platit prost, el avand promis un venit anual de 400.000 de euro, cu un contract tot pe doi ani, retributia sa fiind ceva mai mica pentru ca Terek a platit pe el 300.000 de euro. Cu un salariu asemanator este momit si Andrei Margaritescu, insa inchizatorul lui Dinamo mai spera inca la finalizarea transferului sau in Germania. Pancu si Petre sustin ca nu se tem de ceea ce vor gasi in Cecenia si ca, la varsta lor, un contract atat de avantajos nu mai este atat de usor de gasit. "Nu imi este frica, eu, de felul meu, sunt un tip curajos.
Am inteles ca este o zona linistita. Mie doar de Dumnezeu imi e teama", a spus ieri Pancu, afirmand insa ca si-a dat acordul doar dupa ce a aflat ca la Groznii va merge si Petre. "Mie mi-a murit moartea cand m-am electrocutat si am avut acele probleme. Sunt un invingator, nu cunosc cuvantul teama. E vorba de o suma frumoasa si nu mai am 20 de ani sa visez cu ochii deschisi sa ma transfer la Real Madrid", a punctat si Petre. Oferta de la Terek l-a determinat pe mijlocas sa spuna adio si echipei nationale, fiind greu de crezut ca Piturca sau vreun om din staff-ul sau va bate 3.000 de kilometri pentru a-l vedea jucand pe "Pitic". "Daca jucam in alta parte, imi garanta cineva ca o sa mai fiu chemat? Sa fiu eu sanatos, sa joc bine si sa marchez multe goluri si sigur nu voi fi lasat pe dinafara. Joc in campionatul Rusiei, care a fost in semifinale la Euro 2008, si ati vazut ca aproape toti fotbalistii lor erau din campionatul intern", a mai spus Petre. ( (B.G.)
A r h i v a
  Poloisti romani la export!    
  Bellu, informat din presa    
  Stiri pe scurt    
  Steaua iertata la CAF    1 comentariu
  CFR-ul laudat de Ghioane    
  Dica are 10 la Catania    
 Top afisari / comentarii 
 Cum ne fura la gaze (2555 afisari)
 Perle de incultura (2246 afisari)
 Haos in Turcia (1863 afisari)
 Greva prezidentiala (1784 afisari)
 Chivu a semnat cu Adelina (1549 afisari)
 Goala-pusca la cumparaturi (3653 afisari)
 Condamnat pentru ca era pasionat de sex cu caracatite, serpi sau tigri (3367 afisari)
 SMS-uri crestine direct de la Sursa (1553 afisari)
 Teoria relativitatii generale a lui Einstein, confirmata de un pulsar binar (1513 afisari)
 Karate cu sanii (VIDEO) (1428 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00843 sec.