Ziua Logo
  Nr. 4273 de miercuri, 2 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Gunoaie estivale la Costinesti
Amenzile primite din partea autoritatilor nu sperie societatea Romned SA, care are in concesiune plaja de la Costinesti. Astfel, o perioada de timp gunoaiele au facut parte din peisajul comun al litoralului din Costinesti, turistii fiind nevoiti sa-si caute un loc printre mormanele de pet-uri si resturi menajere.
Purtatorul de cuvant al DADL, Catalin Anton, ne-a declarat ca Romned SA a fost amendat, in urma cu 10 zile, cu 10.000 de lei insa in week-end-ul trecut gunoaiele erau tot la locul lor. "Noi nu putem decat sa-i sanctionam si sa-i resanctionam. Dar este nevoie ca si celelalte institutii ale statului sa vina sa-i sanctioneze", ne-a declarat Anton. El a explicat ca nu poate fi reziliat contractul de concesiune decat daca se constata rea vointa din partrtea concesionarului. "Doar pentru mizerie nu putem rezilia contractul", a spus Anton. El este de parere ca ar fi nevoie si de cineva care sa amendeze persoanele care fac mizerie.
"Tocmai m-am intors de la Costinesti, de unde am <<cules>> cateva imagini si experiente terifiante. Nu pot sa comentez mai mult de atat... In cazul in care sunteti interesati ca litoralul romanesc sa se opreasca din caderea libera, va rog sa faceti ceva!!! Din sumar: <<Plaja era o imensa groapa de gunoi, pe care nimeni nu se sinchisea sa il adune...>>; <<O stiva de pubele de gunoi zaceau neutilizate pe marginea plajei, in timp ce turistii erau obligati sa se deplaseze zeci de metri sa arunce ceva la gunoi...>>; <<Avioane care survolau plaja plina cu turisti la altitudini de mai putin de 20 m...>>; <<Caini vagabonzi care au atacat un copil care mergea linistit langa mama lui pe plaja...>> etc", asa ne-a descris un cititor imaginea din statiunea tineretului.
Primarul comunei Costinesti, Traian Cristea ne-a declarat ieri, ca in urma cu o seara au ve�nit utilaje care au curatat plaja de gunoaie si ne-a asigurat ca, in fiecare noapte, vor fi persoane si utilaje care se vor ocupa de curatarea plajei. El a afirmat ca problema a fost rezolvata. La sarsitul saptamanii trecute, Cristea estimeaza ca au fost in jur de 20.000 de turisti, acum sunt in jur de 5.000, iar de vineri considera ca vor fi in mod constant 30-40.000 de turisti. "Acum s-au terminat repartizarile la licee, s-au terminat examenele de bacalaureat si sesiunile studentilor asa ca tinerii vor sosi in numar foarte mare", ne-a spus Traian.
Corina SCARLAT 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Asta e litoralul romanesc   de PANZER
Cainii pe plaja   de Olga Khan
A r h i v a
  Gaze si mai scumpe din toamna    
  "Rabla pentru tractoare" se amana    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 SRI gandit de NATO (3062 afisari)
 Miza razboiului juridic romano-ucrainean (2921 afisari)
 Taxa RAR (2380 afisari)
 Logan nou la pret vechi (1654 afisari)
 Oala da-n clocot (1498 afisari)
 Oferta de nerefuzat: Cumperi o casa, te alegi si cu o nevasta frumoasa (2763 afisari)
 Jessica Simpson are cei mai frumosi sani de la Hollywood (FOTO) (2422 afisari)
 Noua cucerire a Mioarei Mantale: un procuror insurat (2345 afisari)
 Perle de la BAC': Luceafarul era indragostit de o fata de imparat, pacat doar ca s-a nasolit treaba... (2280 afisari)
 Primul top al bancilor din Romania (2256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00836 sec.