Ziua Logo
  Nr. 4273 de miercuri, 2 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Blocul sinucigasilor
-- Intr-un imobil din Iasi au fost montate plase antisuicid dupa ce mai multi oameni si-au pierdut viata in ultimii ani, aruncandu-se in gol
Administratorii unui bloc de garsoniere din cartierul iesean Tatarasi au decis montarea unor plase antisinucigasi in scara imobilului, pentru a impiedica tentativele de sinucidere, dupa ce in acest bloc mai multi oameni si-au pierdut viata in ultimii ani, aruncandu-se in gol.
Astfel, din doua in doua etaje au fost sudate plase de protectie intre balustrade, iar in plus, accesul catre acoperisul cladirii a fost blocat prin montarea unui lacat. "Am pus plasele, pentru ca oamenii sa nu se mai arunce pe casa scarii. Acest imobil e cunoscut deja ca fiind blocul sinucigasilor. Aici locuiesc multi batrani, dar si copii, care au avut de suferit adevarate traume dupa ce au asistat la toate dramele care s-au petrecut la noi", a declarat unul dintre locatari. In ultimii ani, mai multe persoane s-au sinucis in acest bloc sau au murit in conditii suspecte. Ultima intamplare de acest gen s-a petrecut la sfarsitul lunii mai, cand un barbat care efectua lucrari de reparatii la o garsoniera situata la un etaj superior al blocului a murit, dupa ce a cazut in gol printre balustrade. Incidentul s-a petrecut la sfarsitul unei intalniri a locatarilor, care avea loc chiar in holul de la parter, oamenii asistand ingroziti la intreaga scena.
Numai ieri s-au inregistrat doua sinucideri. Astfel, un barbat de 42 de ani din localitatea prahoveana Brazi s-a aruncat de pe podul situat pe DN 1, in apropierea unei rafinarii, pe sinele de cale ferata aflate sub pod, dupa ce, anterior, a incercat sa sara cu masina, dar nu a reusit sa rupa parapetul de pe marginea podului. Barbatul a incercat, in prima faza, sa sara cu masina, un ARO, de pe pod. Parapetul de pe marginea podului a rezistat impactului cu autovehiculul, iar cand a vazut ca nu a cazut in gol, soferul a iesit din masina, s-a urcat pe capota acesteia si s-a atuncat pe liniile ferate de sub pod, sub privirile celorlalti participanti la trafic, decedand pe loc. Totodata, un barbat din Cernavoda s-a spanzurat ieri in locuinta sa, politistii afirmand ca barbatul a recurs la acest gest de suparare ca sotia ii plecase la munca in Spania fara ca el sa fie de acord, si ii lasase in grija cele doua fete in varsta de 15, respectiv 17 ani.
Statistica alarmanta
Potrivit unui raport al INML, numarul cazurilor de decese prin sinucidere este in usoara crestere. Spre exemplu, in Capitala acestea au depasit in 2007 media nationala de 11,93 cazuri la suta de mii de locuitori. In Bucuresti, numarul deceselor prin sinucidere a crescut de la 233 in 2005, la 263 in 2007. Cele mai frecvente modalitati de sinucidere au fost spanzurarea (80 la suta din cazuri), intoxicatia voluntara (noua la suta), precipitarea si submersia (trei la suta). Sinu�ciderile reprezinta 22,7 la suta din totalul mortilor violente, cu 2.705 cazuri, adica de aproape cinci ori mai multe decat omu�ciderile, declara directorul general al INML, Dan Dermengiu. Media nationala a sinuciderilor a fost, in 2007, de 11,93 cazuri la suta de mii de locuitori. Cele mai multe cazuri de sinucidere au fost inregistrate in judetul Harghita, cu 33,03 la suta de mii de locuitori, Covasna (23,56 la suta de mii de locuitori), Targu Mures (19,90 la suta de mii de locuitori), Craiova (17,40), Satu Mare (17,65), Bihor (16,75), Iasi (15,16), Tulcea (15,29), Sibiu (15,84), Hunedoara, (15,82), Arad (14,72), Botosani (14,25), Constanta (14,59). Cei mai multi dintre cei care s-au sinucis au fost barbati, 77 la suta dintre cazuri. (B.C.G.)
A r h i v a
  Blat cu FRF    
  DNA va aplica decizia instantei in cazul Mazare    
  Stiri pe scurt    
  Noua condamnare la CEDO    
  Prejudiciu de 30 de milioane de euro    
  Ancheta pentru Cadillacul lui Piedone    
  Despagubiri pentru bataia din lagar    
 Top afisari / comentarii 
 SRI gandit de NATO (3062 afisari)
 Miza razboiului juridic romano-ucrainean (2921 afisari)
 Taxa RAR (2380 afisari)
 Logan nou la pret vechi (1654 afisari)
 Oala da-n clocot (1498 afisari)
 Oferta de nerefuzat: Cumperi o casa, te alegi si cu o nevasta frumoasa (2763 afisari)
 Jessica Simpson are cei mai frumosi sani de la Hollywood (FOTO) (2422 afisari)
 Noua cucerire a Mioarei Mantale: un procuror insurat (2345 afisari)
 Perle de la BAC': Luceafarul era indragostit de o fata de imparat, pacat doar ca s-a nasolit treaba... (2280 afisari)
 Primul top al bancilor din Romania (2256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00658 sec.