Ziua Logo
  Nr. 4273 de miercuri, 2 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Blat cu FRF
-- Noul secretar de stat din Ministerul Justitiei, Sorin Stanescu, a anuntat in 1996, pe vremea cand era ministrul Tineretului si Sportului, un control la sange la Federatia Romana de Fotbal, care atunci era constituita in mod ilegal, insa a facut pace cu Mircea Sandu
Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a numit in urma cu doua zile fostul coleg din Guvernul Ciorbea, Sorin Stanescu, in functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei. Sorin Stanescu, fostul ministru al Tineretului si Sportului (MTS) intre 1996 si 1997 si actualul prim-ministru, pe atunci ministru al Industriilor, au fost remaniati la aceeasi data.
Pana la numirea ca secretar de stat, Stanescu a fost procuror in cadrul Parchetului General. Ceea ce este mai intersant insa se refera la perioada in care actualul secretar de stat de la Justitie se afla in fruntea MTS. Atunci, Stanescu s-a vrut a fi inca de la inceputul mandatului un "comisar Cattani" in fruntea sportului romanesc, insa - nu se stie din ce motive - a trecut de partea celor despre care declara ca vor infunda puscariile. Mai exact, este vorba despre scandalul "Caracatita FRF". In momentul in care a ajuns la conducerea MTS, Stanescu a anuntat un control la sange la Federatia Romana de Fotbal, care atunci era constituita in mod ilegal, si nu cum era normal, ca o asociatie compusa din reprezentatii cluburilor de fotbal. Toata presa l-a sprijinit la acea vreme vazand in Sorin Stanescu un om al dreptatii. A iesit deseori cu declaratii fulminante impotriva coruptiei din fotbalul romanesc, iar lui Mircea Sandu, "Nasul" din fruntea FRF, chiar i-a trecut putin "glontul" pe la ureche. Finalul nu a fost insa cel asteptat, seful de la MTS facand pace cu Mircea Sandu, care nu l-a uitat si i-a rezervat bilete la fiecare deplasare a Nationalei.
Soferi, membri ai FRF
In urma cu peste 11 ani, s-a descoperit ca FRF a fost constituita ilegal, avand ca membri oameni din randul angajatilor - de la contabili si pana la soferi sau femei de serviciu - si nu reprezentanti ai cluburilor de fotbal, cum era normal. ZIUA a publicat la acea vreme mai multe anchete referitoare la coruptia din fotbalul romanesc, dezvaluind cateva probleme legate de deconturi dubioase sau legaturi ale FRF cu diverse firme in care se regaseau printre asociati Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Cristian Bivolaru, Marian Albu si altii. Ministrul Stanescu a constituit de urgenta o comisie de ancheta din cadrul MTS, care sa cerceteze acest caz, iar in paralel, o comisie parlamentara, condusa de Dan Barbareso, a audiat zeci de persoane cu greutate pentru a descoperi neregulile de la Federatie. In cazul ambelor anchete nu s-a ajuns insa la nici un rezultat. In schimb, in deplasarile Nationalei de fotbal era foarte mare inghesuiala de VIP-uri, printre care si ministrul Sorin Stanescu. Iar acesta si Mircea Sandu au facut pace si au cazut de acord ca Ministerul Tineretului si Sportului sa sprijine initiativa FRF, de pregatire a Campionatului European de Tineret care se dorea sa se organizeze in Romania in 1998. Asta dupa ce insusi juristul Stanescu a ajuns la concluzia ca FRF era constituita nelegal. In cele din urma, cazul a ajuns in instanta, iar ex-ministrul Stanescu a constatat cu stupoare ca in arhiva MTS nu se regaseau multe din actele justificative ale FRF.
Mihai Sorin Stanescu s-a nascut pe 6 august 1948 si a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti. A activat ca avocat in cadrul Baroului de avocati Bucuresti, iar in legislatura 1996-2000 a fost ales deputat din partea Partidului National Liberal. In perioada 1996-1997, Stanescu a ocupat functia de ministru
al Tineretului si Sporturilor. (A.G.)
Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 444  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  DNA va aplica decizia instantei in cazul Mazare    
  Stiri pe scurt    
  Blocul sinucigasilor    
  Noua condamnare la CEDO    
  Prejudiciu de 30 de milioane de euro    
  Ancheta pentru Cadillacul lui Piedone    
  Despagubiri pentru bataia din lagar    
 Top afisari / comentarii 
 SRI gandit de NATO (3062 afisari)
 Miza razboiului juridic romano-ucrainean (2921 afisari)
 Taxa RAR (2380 afisari)
 Logan nou la pret vechi (1654 afisari)
 Oala da-n clocot (1498 afisari)
 Oferta de nerefuzat: Cumperi o casa, te alegi si cu o nevasta frumoasa (2763 afisari)
 Jessica Simpson are cei mai frumosi sani de la Hollywood (FOTO) (2422 afisari)
 Noua cucerire a Mioarei Mantale: un procuror insurat (2345 afisari)
 Perle de la BAC': Luceafarul era indragostit de o fata de imparat, pacat doar ca s-a nasolit treaba... (2280 afisari)
 Primul top al bancilor din Romania (2256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00970 sec.