Ziua Logo
  Nr. 4270 de sambata, 28 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
PSD tavalit la Primarie
-- Razvan Murgeanu (PD-L) si Robert Ionescu (PNG) sunt secunzii primarului general al Capitalei * Independentul Oprescu ar fi preferat un liberal, dar CGMB l-a ignorat
Sorin Oprescu nu si-a putut impune punctul de vedere la alegerea viceprimarilor generali in sedinta de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Astfel, Razvan Murgeanu (PD-L), care a supravietuit politic "scandalului Pietroi", si Robert Ionescu (PNG), care este moneda de schimb a lui Becali pentru a forma majoritatea in Consiliu, sunt secunzii sai pentru urmatorii patru ani.
Primul a obtinut 51 de voturi din 53 exprimate, iar al doilea - 34 de voturi "pentru" si 18 impotriva. "Revin dupa o pauza de o saptamana in aceasta functie de viceprimar general si pot sa va spun ca am multe proiecte de continuat la Primarie. In patru ani de activitate pe acest post am colaborat foarte bine cu toata lumea, asa ca la fel voi proceda si de acum inainte, daca proiectele sunt viabile. Suntem deschisi la colaborarea cu primarul general Sorin Oprescu", ne-a declarat fostul si proaspatul viceprimar general.
Cel de-al doilea invingator, Robert Ionescu, este avocat de meserie. In privinta membrilor proaspetei aliante din Consiliul General, el sustine ca sunt sanse ca aceasta sa se extinda la nivel national. "Am avut totala incredere in votul celor din alianta noastra. Se pare ca si din PNL si din PSD m-au sustinut. Asigur si CGMB, si pe primarul general ca vor avea alaturi de mine o colaborare atat pozitiva, cat si utila", a fost prima sa declaratie dupa alegere.
PSD infrant
Sorin Oprescu a afisat pe intreaga perioada a sedintei de consiliu o mina deprimata, vizibil afectat de ceea ce avea sa se intample, in ciuda faptului ca nu s-a mai produs circul binecunoscut pe care il provocau membrii PSD. Avea si de ce. Dorinta sa de a avea un secund liberal - exprimata in fata lui Adriean Videanu in momentul predarii-primirii fotoliului de primar general -, i-a fost ignorata de consilierii generali grupati deja intr-o alianta menita sa dea sorti de izbanda la vot.
Cei 24 de membri apartinand PD-L si cei 6 PNG formeaza majoritatea simpla de 28 de consilieri necesara aprobarii celor mai multe hotarari de consiliu, mai putin de patrimoniu. De partea cealalta, 16 membri PSD, cu 8 PNL si 3 PRM formeaza 27 de voturi, un singur om lipsindu-le pentru a aproba hotararile pe care le doresc.
Cei mai afectati sunt insa membrii grupului PSD din Consiliul General, primul ca numar de voturi in consiliu, dupa grupul pedelist, care ar fi vrut sa aiba un viceprimar general. Cele 16 mandate i-ar fi indreptatit, in opinia lor, sa il aiba pe Bogdan Georgescu, liderul Organizatiei Tineret PSD Bucuresti. Au obtinut insa unul sau mai multe locuri in cele mai importante comisii tehnice de specialitate ale CGMB -Comisia de Urbanism, Comisia Juridica, Comisia de Patrimoniu, Comisia Economica etc.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa JUCAM <BABA-OARBA> ?   de ioanguradeaur
A r h i v a
  Nichita, Lovinescu si Creanga la Bac'    
  Handicapatii fara iahturi    1 comentariu
  Mii de elevi au ratat inscrierea la liceu    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pacaleala Sven Hassel (6816 afisari)
 Basescu in cleste (2788 afisari)
 Hotie berechet (2244 afisari)
 Ziua invaziei vazuta de Antonescu (1841 afisari)
 Problema batalioanelor disciplinare (1369 afisari)
 Tragedia unui adolescent premiant: Mister Boboc din Corabia, macelarit cu lovituri de cutit (4426 afisari)
 Romania, vizitata de extraterestri intre 1974 - 1993 (3150 afisari)
 Poze cenzurate: Elvis Presley, asa cum nu l-ati mai vazut pana acum (2905 afisari)
 Ucraina: Rusia trebuie sa isi mute flota din Marea Neagra in Siria (2621 afisari)
 Afgani executati public de talibani, in fata multimii (VIDEO) (2028 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00864 sec.