Ziua Logo
  Nr. 4270 de sambata, 28 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Aragones face "dubla" cu Hiddink
Spania s-a calificat joi seara in finala lui Euro 2008, dupa ce a trecut cu 3-0 de Rusia in a doua semifinala a turneului final. Ibericii, care i-au invins pe rusi si in grupa, cu 4-1, sunt pentru a treia oara in ultimul act al unui CE, dupa editiile din 1965 (2-1 in finala cu URSS) si 1984 (0-2 cu Franta). De asemenea, Luis Aragones (70 de ani), selectionerul Spaniei, va fi cel mai batran antrenor care disputa o finala de CE.
Pe o ploaie torentiala in cea mai mare parte a meciului, Spania n-a dat nici de aceasta data vreo sansa Rusiei, chiar daca a marcat toate golurile dupa pauza. F. Torres (6) si David Villa (11) au avut primele ocazii pentru iberici, rusii replicand prin Pavliucenko (16, 31 si 35). Aragones a fost nevoit sa-l schimbe pe David Villa, accidentat, cu Fabregas, mutare care l-a surprins pe Hiddink. Spania a deschis scorul prin Xavi (50), dupa o centrare a lui A. Iniesta, apoi F. Torres (63) si Fabregas (70) au trecut pe langa gol. Guiza (74), din pasa geniala a lui Fabregas, si David Silva (82), tot dupa un serviciu al mijlocasului de la Arsenal, au dus scorul la 3-0, unul neanticipat in ciuda faptului ca a respectat diferenta de la meciul din grupa. Rusii au fost aproape de golul de onoare prin Sicev (88), dar Casillas a aratat ca este portarul acestui turneu final.
Aragones: "Meritam titlul!"
Selectionerul spaniol a declarat la finalul partidei cu Rusia ca nationala iberica mai are doar un obstacol de trecut, Germania, dar ca merita sa fie campioana, apoi a trecut la glume: "Lineker a spus ca fotbalul e un sport in care castiga tot timpul Germania. Il stiu pe Lineker pentru ca l-am avut ca jucator la Barcelona, e un tip pe cinste!". Luis Aragones a afirmat ca echipa sa nu a mai avut probleme in meciul contra Rusiei, atunci cand a renuntat sa mai joace cu pase lungi si a mentionat ca a plans la finalul partidei, chiar daca nu este un tip extrovertit. "Sunt foarte fericit. Am toata familia aici, inclusiv un nepot, care m-a facut sa plang, dar eu nu sunt un om extrovertit, nu ma manifest", a subliniat Aragones.
Hiddink: "Succes enorm!"
Selectionerul olandez al nationalei Rusiei a spus ca pentru echipa sa clasarea pe locul trei este un "succes enorm". "Ceea ce s-a intamplat e ca am pierdut. Spania este o echipa foarte buna si a meritat sa castige. Planul spaniolilor a fost sa ne oboseasca in prima ora de joc. Sunt dezamagit ca am pierdut, dar este un succes enorm ca am obtinut locul trei la aceasta editie", a spus Guus Hiddink, adaugand ca atunci cand supararea dupa acest esec va trece, se va realiza ce performanta a obtinut Rusia. Hiddink, aflat la a treia semifinala din cariera la un turneu final (CM 1998 - cu Olanda, CM 2002 - cu Coreea de Sud si CE 2008 - cu Rusia), a mentionat ca abia asteapta sa vada finala dintre Germania si Spania. (MIG)
Spania - Rusia 3-0 (0-0)
Au marcat: XAVI (50), D. GUIZA (73), DAVID SILVA (82).
Stadion: "Ernst Happel", Viena; spectatori: 50.000.
SPANIA: Iker Casillas - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila - A. Iniesta, Senna, Xavi (69 Xabi Alonso), David Silva - David Villa (35 Fabregas), F. Torres (69 D. Guiza). Antrenor: L. Aragones.
RUSIA: Akinfeev - Aniukov, V. Berezutki, Ignasevici, Jirkov - Semak - Zirianov, Semsov (56 Bilialetdinov), Saenko (57 Sicev) - Arsavin, Pavliucenko. Antrenor: G. Hiddink.
Cartonase galbene: - / Jirkov (56), Bilialetdinov (60).
Au arbitrat: F. De Bleeckere - P. Hermans, Al. Verstraeten (toti din Belgia).
Jucatorul meciului UEFA: A. Iniesta (Spania).
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
PAI SI CU HARA ...LUI MARUTA CUM RAMINE?   de puicu
A r h i v a
  Comisarul Cataniei    2 comentarii
  MUTU SPRE ROMA    
  "Colan de Aur" pentru Gabi Szabo    
  Copos il vrea pe Tamas    
  Stiri pe scurt    
  Cupa de vis    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pacaleala Sven Hassel (6816 afisari)
 Basescu in cleste (2788 afisari)
 Hotie berechet (2244 afisari)
 Ziua invaziei vazuta de Antonescu (1841 afisari)
 Problema batalioanelor disciplinare (1369 afisari)
 Tragedia unui adolescent premiant: Mister Boboc din Corabia, macelarit cu lovituri de cutit (4426 afisari)
 Romania, vizitata de extraterestri intre 1974 - 1993 (3150 afisari)
 Poze cenzurate: Elvis Presley, asa cum nu l-ati mai vazut pana acum (2905 afisari)
 Ucraina: Rusia trebuie sa isi mute flota din Marea Neagra in Siria (2621 afisari)
 Afgani executati public de talibani, in fata multimii (VIDEO) (2028 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00971 sec.