Ziua Logo
  Nr. 4270 de sambata, 28 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
Rulouri de vinete cu ricotta
-- Un preparat simplu si elegant, o imbinare armonioasa si naturala a catorva ingrediente accesibile in orice anotimp. Important este ca vinetele sa fie bine coapte, aromate si sanatoase. Rezultatul este usor, gustos si sanatos. Mai are un alt mare avantaj, merge de minune cu vin.
Se taie vinetele pe lung, in felii subtiri cam de un centimetru, se sareaza si se lasa intr-un strecurator timp de cel putin 30 de minute. Intre timp, golim o cutie de branza ricotta intr-un vas, turnam doua linguri de ulei extravirgin de masline, punem o lingurita de oregano frecat intai in palma, pentru exaltarea parfumului, doua felii de prosciutto crudo bine-bine maruntite, 2-3 linguri de parmezan, putin piper proaspat macinat si cateva graunte de sare de mare. Amestecam compozitia pana cand devine o crema pufoasa, apoi ne in�toarcem la feliile de vinete, pe care le spalam sub jet de apa rece pentru inlaturarea sarii, le uscam cu un prosop de bucatarie si le prajim fie pe grill, fie intr-o tigaie plata, fara nici un strop de ulei. Va trebui sa fim atenti la dozarea sarii in crema, sa nu uitam ca vinetele vor ramane sarate chiar si dupa ce le spalam, iar sunca este si ea sarata.
Cand vinetele sunt bine prajite pe o parte, le intoarcem si abia atunci ungem partea prajita, cu o pensula muiata in ulei extravirgin. Cand sunt gata, le punem pe un fund din lemn, presaram deasupra lor putin oregano, pentru aroma, si le lasam sa se raceasca incet-incet. Ungem apoi fiecare felie de vinete, pe o parte, cu crema de ricotta (stratul de crema sa fie gros cam de 4-5 milimetri) si facem rulouri incepand din capatul mai lat al vinetelor. Legam fiecare rulou cu cozi de ceapa verde taiate fasii subtiri, pe lungime, si tinute cateva minute in apa rece. La momentul servirii pe farfurii, turnam peste fiecare rulou un firicel de ulei extravirgin si presaram cateva frunze de busuioc, cu neglijenta studiata. (Cristian Boerean)
Ingrediente
- 2 vinete mijlocii (sau mai mari)
- 250 grame ricotta
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 felii de prosciutto crudo
- 2-3 linguri parmezan
- sare de mare, piper, un pic de oregano
- cateva cozi de ceapa verde
Cramposie selectionata 2006, Dragasani
Iata ca vechile familii nobiliare ale Romaniei continua sa faca lucruri bune pentru tara! Cramposia selectionata de la Agricola Stirbey din Dragasani (vechi domeniu viticol al casei cu acelasi nume) reinvie in cea mai buna forma de manifestare unul dintre soiurile autohtone care pe vremuri au facut faima podgoriei. Nici o legatura cu asa-zisa Cramposie care poate fi gasita, la butoi, prin cine stie ce crama dubioasa: vinul de la Stirbey e facut de un tanar mester german care nu pare sa fi auzit vreodata in viata lui de cuvantul "compromis". Fara sa se vrea a fi un vin maret, ci perfect multumit sa fie placut si satisfacator, acest vin cu parfum fin de mere coapte si pere si cu aciditate agreabila, care-i da prospetime si vioiciune, poate fi absolut delectabil cu rulourile de vinete si ricotta din aceasta saptamana.
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Oregano..........................   de Mos Grigore
Nu mai stiti romaneste?   de gavinana
reteta   de casandra
Moderare   de Olga Khan
Nici eu n-as manca rulada   de Olga Khan
Uitati aceasta reteta   de neamtu tiganu
A r h i v a
  Doimaiul de la ATF    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pacaleala Sven Hassel (6816 afisari)
 Basescu in cleste (2788 afisari)
 Hotie berechet (2244 afisari)
 Ziua invaziei vazuta de Antonescu (1841 afisari)
 Problema batalioanelor disciplinare (1369 afisari)
 Tragedia unui adolescent premiant: Mister Boboc din Corabia, macelarit cu lovituri de cutit (4426 afisari)
 Romania, vizitata de extraterestri intre 1974 - 1993 (3150 afisari)
 Poze cenzurate: Elvis Presley, asa cum nu l-ati mai vazut pana acum (2905 afisari)
 Ucraina: Rusia trebuie sa isi mute flota din Marea Neagra in Siria (2621 afisari)
 Afgani executati public de talibani, in fata multimii (VIDEO) (2028 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00981 sec.