Ziua Logo
  Nr. 4268 de joi, 26 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Efectul ZIUA: Tariceanu il spala pe Korodi
Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a demis marti, la solicitarea ministrului Mediului Attila Korodi, pe mangerul de proiect al Expo 2008 Zaragoza. Demiterea lui Daniel Popescu survine dezvaluirilor ZIUA privind neregulile si intarzierile amenajarii standului Romaniei la expozitia mondiala deschisa pe 13 iunie. Demiterea lui Popescu face parte insa dintr-o strategie de cosmetizare a imaginii ministrului Mediului si a premierului. Nu Korodi i-a cerut lui Tariceanu demiterea lui Popescu, ci invers. Marti, atunci cand au fost publicate dezvaluirile din ZIUA, a fost sedinta de guvern. Cu aceasta ocazie Tariceanu i-a cerut soco�teala lui Korodi referitor la Expo 2008 Zaragoza. Cei doi l-au convocat pentru explicatii pe fostul secretar de stat, discutia soldandu-se cu demiterea celui din urma. In realitate, Tariceanu cunostea foarte bine situatia de la Zaragoza datorita infogramelor primite de la Ministerul Afacerilor Externe condus de Lazar Comanescu. Esecul Romaniei la Zaragoza nu a fost pana acum o problema pentru premier, care s-a urnit abia in urma dez�valuirilor din ziarul nostru, care nu dau bine in an electoral. Calin Popescu Tariceanu a mai dezinformat opinia publica in imprejurari asemanatoare. De exemplu, la inceputul lunii, un comunicat oficial anunta ca primul-ministru a acceptat demisia lui Octavian Popa, fostul comisar general al Garzii de Mediu, la cererea acestuia. Peste cateva zile, la un seminar de la Tulcea, Tariceanu anunta cu nonsalanta ca, de fapt, l-a dat afara pe Popa pentru incompetenta. Premierul si-a dezmintit astfel propriul comunicat de presa.
Korodi, la randul sau, l-a gasit tap ispasitor pe secretarul de stat Popescu, desi e greu de crezut ca fostul comisar general a gasit pentru amenajarea pavilionului romanesc de la Zaragoza tocmai firma unui etnic maghiar din fundul judetului Mures. Mai degraba a fost vorba despre recomandarea ministrului. Pentru ministrul Korodi, tot raul a fost spre bine. In locul lui Daniel Popescu l-a numit in functie pe conationalul sau Attila Demeter. De asemenea, ingrijorat de imaginea Romaniei, Korodi a plecat la Zaragoza pentru a vedea situatia la fata locului. Singura problema o constituie faptul ca, in loc sa plece la Zaragoza in control, ministrul Mediului ar fi trebuit sa plece astazi in Italia, in calatorie de nunta.
George SCARLAT 
 Afisari: 341  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Liviule:))))))))   de Budapestanul
Tzigane:)   de Budapestanul
Tzigane   de Budapestanul
Ptr Liviu 2002j   de Budapestanul
A r h i v a
  Oprescu incalca legea pentru Iliescu    4 comentarii
  Raliu terminat la spital    2 comentarii
  Mai putini militari pentru NATO si UE    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Vadim fara partid (3076 afisari)
 Romanii, cei mai buni spioni din NATO (2911 afisari)
 Ceausescu TV (1813 afisari)
 Laszlo Tökes reclama BOR la Bruxelles (1249 afisari)
 Oprescu incalca legea pentru Iliescu (1195 afisari)
 Gisele Bundchen, ipostaze fierbinti din timpul unei sedinte foto (2842 afisari)
 Aparata de avocatul lui Cioaca, judecatoarea Elena Turcu vrea capul politistilor care au prins-o beata la volan (2310 afisari)
 Un avion era sa ajunga la alta destinatie pentru ca pilotii dormeau (1681 afisari)
 Oficialii chinezi, tradati de amante (1438 afisari)
 Soferii americani isi risca viata pentru benzina ieftina din Mexic  (1292 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00977 sec.