Ziua Logo
  Nr. 4264 de sambata, 21 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Direct la tinta
-- Germania a trecut cu 3-2 de Portugalia in sferturile de finala ale lui Euro 2008 si este prima echipa calificata in semifinale
"Fotbalul este un joc simplu: 22 de oameni alearga dupa o minge, iar la sfarsit castiga nemtii!", spunea fostul mare golgeter al Angliei, Gary Lineker, acum mai bine de 20 de ani. Butada este valabila si astazi, iar Germania a confirmat-o inca o data joi seara, la Basel, cand a castigat primul "sfert" de la Euro 2008 in fata unei echipe pe care mai toti specialistii o vedeau ca posibila campioana continentala.
Chiar si fara Low pe banca tehnica (selectionerul german, suspendat, a urmarit meciul de la tribuna VIP, neavand voie sa intre la vestiare sau sa ia legatura cu "secundul" Flick), Germania a dominat autoritar prima jumatate de ora, marcand de doua ori, prin Schweinsteiger si Klose, si anihilandu-l total pe Ronaldo (favoritul la castigarea "Balonului de Aur" in acest an a dezamagit crunt!), marea vedeta a lusitanilor. Revenirea portughezilor, dupa golul veteranului Nuno Gomes, a durat putin, Ballack fiind din nou la locul potrivit pentru refacerea avantajului de doua goluri. Pe final, Scolari a riscat totul, dar Portugalia n-a reusit decat sa reduca diferenta, prin Postiga. Astfel, Germania este in "careul de asi" al lui Euro 2008 si astepta sa-si cunoasca adversara aseara, dupa al doilea "sfert", dintre Croatia si Turcia.
Scolari s-a dat la arbitraj!
Suspendat dupa ce a fost eliminat la ultima intalnire din grupa, cea cu Austria, Joachim Low, selectionerul Germaniei, a declarat: "In spatele geamului, in tribuna, e greu. Eram foarte departe de teren. Chiar daca de sus vezi foarte bine evolutia jocului, este enervant. Dupa meciul cu Austria era clar ca trebuia sa schimbam ceva. Contra Austriei si Croatiei, n-am avut un nivel bun de joc. Cu Portugalia am vrut sa inchidem spatiile, sa iesim repede din defensiva in atac si am reusit", a spus Low. De partea cealalta, selectionerul brazilian al Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, s-a aratat extrem de dezamagit de rezultat, considerandu-se "primul responsabil pentru acest insucces". "Sunt foarte trist pentru ca aceasta echipa avea mijloacele sa ajunga in semifinale, dar am facut cateva greseli care nu ne-au permis sa ne atingem obiectivul. Germania a fost echipa mai buna in momentele cheie", a spus Scolari, care a acuzat si arbitrajul, considerand ca, la cel de-al treilea gol al nemtilor, Ballack a faultat inainte de a inscrie. "Anumiti jucatori au avut sarcina de a-l marca pe Ballack, n-au facut-o si Germania a profitat. Toata lumea a vazut cum Ballack l-a impins pe Ferreira la al treilea gol, numai arbitrul n-a vazut nimic. Nu stiu daca acel gol a schimbat datele problemei, dar noi ne aruncasem in atac si am fi putut egala. Daca a fost fault, trebuia sa fluiere", a adaugat Scolari, aflat la ultima partida pe banca Portugaliei. Brazilianul va antrena din sezonul viitor pe Chelsea, unde va fi platit cu sapte milioane de euro pe an!
PORTUGALIA - GERMANIA 2-3 (1-2)
Au marcat: NUNO GOMES (40), POSTIGA (87) / SCHWEINSTEIGER (22), KLOSE (26), BALLACK (61).
Stadion: "St. Jakob-Park", Basel; spectatori: 30.000.
PORTUGALIA: Ricardo - Bosingwa, Pepe, R. Carvalho, P. Ferreira - Joao Moutinho (31 Meireles), Petit (73 Postiga) - C. Ronaldo, Deco, Simao - Nuno Gomes (67 Nani ). Antrenor: L. Scolari.
GERMANIA: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Schweinsteiger (83 Fritz ), Rolfes, Ballack, Hitzlsperger (73 Borowski) - Klose (89 Jansen), Podolski. Antrenor: H. D. Flick.
Cartonase galbene: Petit (26), Pepe (60), Postiga (90) / A. Friedrich (48), Lahm (49).
Au arbitrat: P. Frojdfeldt - St. Wittberg, H. Andren (toti din Suedia).
Jucatorul meciului UEFA: Schweinsteiger (Germania).
Corespondente de la trimisii nostri la EURO 2008, Bogdan GHEORGHE si Mihai PALSU 
 Afisari: 207  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Deutschland Uber Alles!   de Klaus1978
Ce bine e sa fii neamt!   de neamtu tiganu
A r h i v a
  Dragomir sare la Lupescu!    
  Lobont: "Sunt epuizat!"    4 comentarii
  Contract nou pentru Mutu    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Duel olandez la Basel    3 comentarii
  EURO 2008 - program    
 Top afisari / comentarii 
 Secretele Capelei Sixtine (3185 afisari)
 Israelul a simulat atacarea Iranului (2670 afisari)
 Iliescu si Vanghelie isi scot ochii (1537 afisari)
 Masacrul de la Katyn (1513 afisari)
 Temutul Pietroi eliberat de judecatori (1291 afisari)
 Brad Pitt a chelit, Kate Winslet arata ca o epava (2979 afisari)
 Un OZN a atacat un elicopter al politiei galeze (2937 afisari)
 Victor Ponta si Daciana Sarbu, nunta social-democrata a anului (2329 afisari)
 A aparut calendarul meciurilor din UEFA Champions League: Steaua joaca pe 12/13 si 26/27 august (2056 afisari)
 Autostrada cu lingurita, dar pe trei benzi  (1731 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00967 sec.