Ziua Logo
  Nr. 4263 de vineri, 20 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Posedatul din Harghita
-- O fosta profesoara de istorie in varsta de 60 ani a fost ucisa cu 196 de lovituri de cutit de fiul acesteia, care i-a taiat si limba, criminalul spunand ca a primit mai multe semne de la Dumnezeu potrivit carora daca isi omoara mama aceasta va invia peste trei zile
O crima oribila a avut loc miercuri seara in Miercurea Ciuc, un tanar in varsta de 27 de ani omorandu-si mama, o fosta profesoara de istorie, cu 196 de lovituri de cutit.
Dupa ce femeia in varsta de 60 de ani a murit, fiul ei, care sufera de grave tulburari psihice, i-a taiat limba dupa care a iesit dezbracat pe strada recitand pasaje din Biblie. Politia a fost sesizata ca pe strada Vanatorilor se afla un barbat complet dezbracat, la fata locului deplasandu-se o patrula. Oamenii legii l-au dus pe Robert B., translator la o societate comerciala, la sediul Politiei, barbatul declarand ca si-a ucis mama in apartamentul in care locuiau impreuna si a plecat dezbracat pentru a se purifica in urma faptei comise. Criminalistii au gasit in locuinta criminalului, intr-o camera a apartamentului, pe podea, invelit intr-un cearsaf imbibat cu sange, cadravrul femeii.
In urma examinarii, medicul legist a constatat ca acesta avea multiple plagi intepate produse cu un cutit de bucatarie, care a fost lasat langa cadavru. "Batrana a fost ucisa cu o cruzime rar intalnita. Au fost numarate 196 de urme de lovituri de cutit, limba i-a fost smulsa si coloana cervicala fracturata. Cand a fost prins pe strada de politisti vorbea singur, recitand pasaje din Biblie. In momentul in care a fost intrebat ce are, a spus ca a primit mai multe semne de la Dumnezeu potrivit carora daca isi omoara mama aceasta va invia peste trei zile", a declarat procurorul Florin Braic, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita. Potrivit procurorului, s-a incercat audierea criminalului, insa nu s-a reusit. "Nu am putut comunica deloc cu el. Tot timpul voia sa se miste, spunea rugaciuni. I s-a facut o expertiza psihiatrica, urmand sa fie prezentat judecatorilor in vederea internarii unei unitati medicale de specialitate", au declarat anchetatorii. Potrivit acestora, criminalul are studii superioare, absolvind Facultatea de Educatie Fizica si Sport. Indiciile rezultate pana in prezent din ancheta rezulta, potrivit anchetatorilor, ca omorul ar fi fost comis pe fondul unor probleme psihico-religioase. Criminalistii si procurorii din Harghita spun ca nu s-au mai confruntat pana in prezent cu un astfel de caz. (B.C.G.)
Om bolnav
Potrivit preotului de la Biserica Sfintilor din Capitala, Igor Puscas, tanarul care si-a ucis mama ar putea sa faca parte dintr-o secta de penticostali care isi are originea in America. Preotul a declarat ca "numai un om bolnav ar putea sa faca o asemenea fapta". Acesta a precizat ca are o parere negativa privitoare la asemenea fapte si nu se poate face nicio legatura intre biserica si sectanti, sau oameni care recurg la asemenea gesturi in numele lui Dumnezeu. (E.D.)
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
evghenie..ca de obicei faci voia tatalui tau satan... si minti...   de xViorel
eufrosin... daca pe el satan la pacalit atunci...pe tine te pacaleste de mult timp...   de xViorel
A spus-o preotul Ortodox cel mai bine   de Eufrosin
Haha   de mdionis
uite unde ii duce pe unii prea multa lectura   de Arcturus
Pai de unde sa stie amaratul.. ca insusi satan se preface intr-un inger de lumina...   de xViorel
A r h i v a
  Elicopter SRI in flacari    
  Demersuri pentru eliberarea unui olimpic roman arestat in Italia    1 comentariu
  Nestor pierde sefia Parchetului Capitalei    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Circ la investirea lui Oprescu (2740 afisari)
 Muntii Carpati la mana ungurilor (1968 afisari)
 Misterul lacului Tiberiada (1961 afisari)
 Poemele hiperporno ale lui Emil Brumaru (1739 afisari)
 Jaf in codrul Regelui (1651 afisari)
 Codul secret al lui Michelangelo, ascuns in picturile ce impodobesc Capela Sixtina de la Vatican (2851 afisari)
 O singura pastila le poate scapa pe femei de o sarcina nedorita (2362 afisari)
 "Dorele, ne miscam si noi mai cu talent", in varianta cu sutien  (2259 afisari)
 Sylvie van der Vaart, cea mai sexy nevasta de fotbalist la EURO 2008 (1971 afisari)
 Băsescu i-a spus unei jurnaliste că orice răspuns are nevoie de o intrebare care să probeze o minimă inteligență (1892 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00881 sec.