Ziua Logo
  Nr. 4262 de joi, 19 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Demiterea lui Orban se joaca
-- Vicepresedintele liberal a discutat ieri cu premierul Tariceanu
Demiterea lui Ludovic Orban din fruntea PNL Bucuresti a devenit incerta ieri, dupa ce vicepresedintele liberal a avut o scurta discutie cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Surse de la varful partidului ne-au precizat ca primul ministru i-a imputat lui Orban amploarea pe care subiectul demiterii a cunoscut-o in presa.
Aceleasi surse au sustinut ca premierul a repetat ca nu are nici o problema personala cu Orban, si a dezmintit orice speculatie despre retragerea sustinerii pentru portofoliul Transporturilor, explicand ca prestatia ministeriala nu are nimic in comun cu rezultatele alegerilor de la Bucuresti. Tot Tariceanu a militat pentru linistirea apelor in partid si pentru rezolvarea discutiilor in mod direct, tete-a-tete, si nu prin intermediul mass-media. La randul sau, Orban a tinut sa precizeze ca adevaratii inamici ai liberalilor sunt in afara partidului si ca rezultatele bune obtinute de PNL pe plan national pot fi umbrite de sanctiuni absurde pe linie de partid, tocmai acolo unde acestea nu se impun. Potrivit acelorasi surse, Tariceanu nu s-a hazardat sa concluzioneze, lasand problema demiterii in coada de peste.
Fara sanctiuni
"Coincidenta" face ca tot ieri, apropiatul premierului, secretarul general Dan Motreanu, sa precizeze ca Delegatia Permanenta a PNL nu va sanctiona nici un lider al partidului. El a admis insa ca filialele care au inregistrat rezultate slabe trebuie "ajutate" sa se reorganizeze. Pe de alta parte, o serie de vicepresedinti liberali contactati de ZIUA, apropiati premierului, au militat pentru mentinerea sanctiunilor alocate liderilor cu rezultate slabe, inclusiv lui Ludovic Orban.
Tot ieri, liderul liberalilor din Capitala a insistat ca nu este un sustinator al unei colaborari PNL-PSD, el explicand ca nu se simte confortabil cand sta de vorba cu "Hrebenciuc, Nastase, Mitrea si Iliescu". Declaratiile lui Orban nu reprezinta insa decat un nou atac la adresa lui Tariceanu si a apropiatialor acestuia. Prin dezavuarea negocierilor cu pesedistii, Orban se pozitioneaza astfel, strategic, drept o alternativa pentru o viitoare colaborare cu PD-L, in conditiile in care un PNL condus de Tariceanu poate miza doar pe o apropiere de PSD. Pe de alta parte, prin aceleasi declaratii, Ludovic Orban il urecheaza pe rivalul Bogdan Olteanu, fiind de notorietate faptul ca presedintele Camerei a negociat in repetate randuri cu Hrebenciuc.
Executia lui Deaconescu
Premierul Tariceanu l-a demis ieri pe Catalin Deaconescu din functia de prefect al Capitalei, trecandu-l in cea de inspector guvernamental, iar Ion Tincu a fost desemnat prefect interimar. Contactat telefonic, Deaconescu ne-a precizat ca nu va accepta noul post ce i-a fost alocat. "Sub nici o forma nu voi accepta functia de inspector guvernamental. O sa imi indrept atentia spre piata privata a muncii si, desigur, ma voi intoarce in PNL", a sutinut fostul prefect. El a declarat, facand referire la demiterea sa din functia de prefect al Capitalei, ca se face vinovat de prietenia cu Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai si toti "cei care doresc binele PNL". (R.G.)
Razvan GHEORGHE 
 Afisari: 1354  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
observati reactiile   de gigimuschi1
Fisureaza,baga apa si..asteapta!   de LENIO
Nu cred ca liberalii au o problema interna majora   de Paul Popescu
PNL   de Mona G.
rezultatele slabe…   de Irina22
Aduceti va aminte ce a spus Dan A madeo Lazarescu :   de sorge
Orban inlocuit cu marionetele grecoteiului.   de alwis46
nu te lasa, Orbane, mazilit de slugile lu' Iliescu!   de buratino
Sa fie vorba de un partid oligarhic?   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Legea berii reapare misterios la Camera    2 comentarii
  Vadim Tudor se invita la ciolan    8 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta (3142 afisari)
 Vadim Tudor se invita la ciolan (2238 afisari)
 Mediatorul interlopilor (2165 afisari)
 Averile consilierilor (2063 afisari)
 Ciment in cap de Ziua Rusiei (2006 afisari)
 Gemenele Indiggo, desfiintate de David Hasselhoff, la "America's Got Talent" (5200 afisari)
 Mioara Mantale: In sfarsit, Vosganian e al meu! (4246 afisari)
 Nefericita in casnicie, o britanica s-a operat pentru 24 de ore de orgasm (3127 afisari)
 Corriere dello Sport: Ar fi fost o insulta adusa fotbalului daca s-ar fi calificat sarmana echipa a Romaniei (2866 afisari)
 Iane zis "Bobina", spaima trenurilor care circula spre Litoral (1865 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00964 sec.