Ziua Logo
  Nr. 4262 de joi, 19 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Mediatorul interlopilor
-- Stefan Banica Jr. l-a sunat pe fratele lui Fane Spoitoru, Migdale, si l-a rugat sa inapoieze un autoturism furat, deoarece persoana pagubita este un apropiat de-al sau
Fratele lui Fane Spoitoru, Migdale, a fost dus ieri la sediul Politiei Capitalei pentru a fi audiat intr-un dosar privind furtul unui autoturism care apartinea unui avocat. Migdale a cerut o suma de bani pentru inapoierea masinii, insa avocatul nu a fost nevoit sa plateasca pentru recuperarea autoturismului intrucat cunostea o persoana publica din lumea mondena care era in bune relatii cu fratele lui Fane Spoitoru.
Astfel, potrivit procurorului Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, Stefan Banica Junior l-a ajutat pe avocat sa isi recupereze bunul, sunandu-l pe Migdale si spunandu-i sa inapoieze autoturismul deoarece avocatul este un apropiat de-al sau. Trebuie precizat ca Banica Jr. nu are nici o implicare in acest caz, nefacand nimic ilegal.
Totodata, trupele speciale ale Politiei au ridicat ieri 19 membri din gruparea condusa de Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi, un apropiat al lui Migdale, grupare care actiona in comunele ilfovene Pantelimon, Glina, Catelu, dar si in Sectorul 3 al Capitalei, suspectati printre altele ca ar fi facut diverse servicii unor oameni politici in campania electorala pentru alegerile locale. Printre cei care au beneficat de ajutorul acestei grupari s-ar numara si Razvan Murgeanu, inca viceprimar al Capitalei, acesta candidand la alegerile pentru postul de primar al Sectorului 1. Procurorul Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, cel care coordoneaza ancheta, a declarat ca persoane din gruparea lui Pietroi au asigurat oamenii la sectiile de votare si au racolat copii de pe strada pe care i-au obligat sa imparta pliante. "De exemplu, vorbeau cu oamenii candidatilor si le asigurau copii de 13-15 ani sa le distribuie pliante", a precizat Balasescu. Initial, procurorul nu a vrut sa spuna vreun nume, insa in momentul in care a fost intrebat de ziaristi daca printre oamenii politici se numara si Murgeanu, acesta a declarat: "Posibil". Potrivit cotidianului Cancan, Murgeanu a facut cateva zile "pe soferul" pentru Sile Pietroi, in timpul intalnirilor Pietroi primind de la Murgeanu un plic voluminos. La inchiderea editiei, Fierbantu era cautat de anchetatori, nefiind prins.
Ferma groazei
Din gruparea lui Pietroi fac parte majoritatea fratilor acestuia, dar si fosti sportivi, precum Gigi Boxeoru, toti fiind acuzati de tentativa de omor calificat, lipsire de libertate, talharie, santaj si camatarie. Procurorul Balasescu a declarat ca pe langa infractiunile cu violenta de care sunt acuzati membrii gruparii lui Sile Pietroi, anchetatorii au indicii temeinice si despre alte infractiuni de inselaciuni cu terenuri, locuinte si fata de unele unitati bancare. In timpul anchetei au fost interceptate 66 de numere de telefon. Urmarirea lui Sile Pietroi si a membrilor din gruparea sa a inceput in octombrie 2007, in urma unei sesizari de inselaciune si santaj a unei persoane care a reclamat ca acestia l-au obligat sa cedeze sase autoturisme luate in leasing. Barbatul a fost nevoit sa renunte la masini, intrucat oamenii lui Pietroi l-au amenintat ca daca va depune reclamatie sau incearca sa-si recupereze masinile, va suferi atat el cat si membrii familiei sale. De la acea data si pana in prezent au fost inregistrate alte 11 plangeri pentru diferite infractiuni. Modul in care gruparea actiona in ceea ce priveste camataria era una inedita. In fiecare seara, acestia se duceau in cazinouri, unde imprumutau jucatorilor diverse sume de bani, stabilind o data la care trebuiau sa ii returneze. In caz contrar, erau dusi la ferma din Glina a lui Pietroi, care reprezinta o adevarata fortareata, cu ziduri de sase metri inaltime, unde potrivit procurorului Balasescu, Fierbantu avea mai multe cutii cu sticle Molotv, in caz ca acesta ar fi fost atacat in acelasi mod in care el actioneaza. Acolo "rau platnicii" erau torturati pana isi recuperau banii, pe care deseori ii furau de la alte persoane, ori erau obligati sa semneze acte prin care cedau terenuri sau proprietati.
Afaceri cu terenuri
In urma cu putin timp, Sile Pietroi a vandut un teren in Pipera. In mod normal metrul de pamant in acea zona valora aproximativ 1000 de euro, insa a fost vandut de Pietroi cu 400 de euro metrul patrat, cel mai probabil pentru a scapa de el, avand in vedere modul in care a fost obtinut. Este cunoscut modul in care Sile Pietroi actiona si isi facea simtita prezenta in toate comunele din judetul Ilfov si mai nou si in sectoarele 2 si 3 dupa retinerea clanului Duduienilor. A distrus numerose masini cu ranga doar pentru ca nu erau parcate cum ar fi vrut, sau a agresat fizic mai multe persoane, pe care le impusca cu pistoale cu bile de cauciuc. Este cazul unui batran de 61 de ani care a fost ranit de un membru al clanului in fata unui magazin pentru ca statea in usa. De la Pietroi imprumutau bani si avocati. Au existat doua plangeri din partea a doi avocati, una dintre ele fiind un santaj, iar cea de-a doua reprezentand o sustragere a unei masini pentru care Pietroi a cerut in schimbul recuperarii 7000 de euro.
Elena DUMITRACHE 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
De ce a murit John Fitzgerald Kenedy ?   de sorge
Fane Spoitoru Presedinte, Sile Pietroi Prim Ministru, Gigi Boxeoru la Interne si    de ionion
A r h i v a
  Vlas, condamnata in dosarul FNI    
  Tara de origine pentru traficul de persoane    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta (3142 afisari)
 Vadim Tudor se invita la ciolan (2238 afisari)
 Mediatorul interlopilor (2165 afisari)
 Averile consilierilor (2063 afisari)
 Ciment in cap de Ziua Rusiei (2006 afisari)
 Gemenele Indiggo, desfiintate de David Hasselhoff, la "America's Got Talent" (5200 afisari)
 Mioara Mantale: In sfarsit, Vosganian e al meu! (4246 afisari)
 Nefericita in casnicie, o britanica s-a operat pentru 24 de ore de orgasm (3127 afisari)
 Corriere dello Sport: Ar fi fost o insulta adusa fotbalului daca s-ar fi calificat sarmana echipa a Romaniei (2866 afisari)
 Iane zis "Bobina", spaima trenurilor care circula spre Litoral (1865 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01149 sec.