Ziua Logo
  Nr. 4261 de miercuri, 18 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Contre intre DLAF si DNA
In ultimii trei ani au fost deschise 139 de dosare cu un prejudiciu total de 80 de milioane de euro, din care s-a recuperat doar cinci la suta, iar judecatorii au dat doar noua condamnari definitive in cazuri de fraudare a fondurilor europene, sustine seful DLAF, Ovidiu Dobleaga.
De asemenea, acesta precizeaza ca pe masa instantelor se afla mai putin de jumatate din totalul dosarelor primite de DNA, cu un prejudiciu de peste patru milioane de euro. Pe de alta parte, seful DLAF se arata ingrijorat, potrivit NewsIn, cu privire la perioada prea lunga in care aceste dosare sunt solutionate de autoritatile judiciare. "O parte din acestea, aflate in lucru la DNA, depasesc 2 ani si jumatate de la data sesizarii de catre DLAF. Un aspect ingrijorator il reprezinta faptul ca, in privinta posibilelor fraude constatate, exista pericolul implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale, daca demersul judiciar nu intervine in mod operativ", a declarat Dobleaga.
Acesta mai arata ca, desi exista numeroase cazuri privind nereguli in derularea proiectelor europene pe mesele autoritatilor, romanii nu sunt "campioni ai fraudei" in domeniul fondurilor europene. De asemenea, seful DLAF a sustinut ca aceste cazuri de fraudare a fondurilor europene nu vor afecta obtinerea in continuare de fonduri si nici nu vor ocupa un loc fruntas in raportul Comisiei Europene de luna viitoare. In replica, DNA precizeaza ca solutionarea unui dosar cu infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene presupune fie intocmirea unor rapoarte de constatare tehnico-stiintifica de catre specialistii DNA si a unor expertize de specialitate, fie efectuarea de comisii rogatorii cu autoritati judiciare, ceea ce necesita un mare volum de munca si o durata de timp apreciabila a urmaririi penale.
Totodata, DNA sustine ca riscul implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale in dosarele respective este practic inexistent intrucat, in cazul acestui gen de infractiuni, termenele de prescriptie sunt, in general, de 15 ani si numai intr-un numar restrans de situatii, de 7 ani si 6 luni. (A.G.)
 Afisari: 214  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Conturile "Printului"    
  Bombe cu ceas pe drumurile publice    7 comentarii
  14.000 de permise auto retinute    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Secrete ale Masoneriei romanesti (6087 afisari)
 Alianta A.D. (2639 afisari)
 Mafiotii din Est mai tari ca Bush (2513 afisari)
 Clanta! (2297 afisari)
 Izolare si criza (2120 afisari)
 Printul Charles, imbratisat patimas de nepoata Zara (3924 afisari)
 Mama Kate Moss, fara sutien, de mana cu fetita sa de cinci ani (3353 afisari)
 Keanu Reeves si iubita sa, plaja topless pe nisipurile fierbinti de la Cannes (3282 afisari)
 Aviatia rusa opreste ploaia cu ajutorul cimentului (2910 afisari)
 Ambasadorul Rusiei la NATO: Nu este exclusa secesiunea Crimeii si estului Ucrainei (1719 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.