Ziua Logo
  Nr. 4261 de miercuri, 18 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Conturile "Printului"
-- Sirianul Monzer al-Kassar, unul dintre cei mai mari traficanti de arme, judecat in SUA pentru ca a incercat sa vanda munitie rebelilor marxisti columbieni din gruparea FARC, a avut conturi in Romania
Monzer al-Kassar, supranumit "Printul din Marbella"
Avocatul sirianului Monzer al-Kassar, unul dintre cei mai mari traficanti de arme din lume, ai carui complici au fost arestati in Romania, a declarat la audierea din New York, acolo unde este judecat Kassar, ca intentioneaza sa vina in tara noastra in vederea strangerii de informatii pentru proces.
In timpul audierii, avocatul lui Kassar, Ira Sorkin, i-a spus judecatorului ca are nevoie de timp pentru a merge in Romania, Beirut si Spania in vederea strangerii de informatii. Un judecator federal american a stabilit pentru luna noiembrie inceperea procesului sirianului, cunoscut ca "Printul din Marbella", extradat de Spania in America, fiind acuzat ca le-a furnizat arme rebelilor columbieni.
Potrivit NewsIn, Kassar, aflat in atentia autoritatilor americane de peste 30 de ani, are conturi bancare deschise in mai multe tari, inclusiv in Romania si Bulgaria, a scris presa americana. Kassar si alte doua persoane - Tareq Mousa al Ghazi si Luis Felipe Moreno Godoy, vor fi judecati sub acuzatia de conspirare pentru vanzarea de armament de milioane de dolari gherilei FARC. Sirianul a respins acuzatiile.
Monzer Al-Kassar a fost arestat in Spania pentru ca a incercat sa vanda arme gruparii FARC, detaliile transportului fiind perfectate de oamenii lui Kassar la un hotel din Bucuresti, cu un agent DEA sub acoperire. DEA (Drug Enforcement Administration) a depistat, dupa o misiune sub acoperire, o operatiune in urma careia urma sa fie trimis din Romania cu destinatia Surinam un vas grecesc plin cu pusti, lansatoare de grenade si de rachete in valoare de milioane de dolari destinate Fortelor armate revolutionare ale Columbiei (FARC). Capul afacerii era sirianul Monzer Al-Kassar. Un agent DEA sub acoperire s-a intalnit la un hotel din Bucuresti cu oamenii lui Kassar pentru a stabili platile finale. Tareq Mousa Al-Ghazi a fost prins de agentii americani in luna iunie a anului trecut in Romania, impreuna cu Luis Felipe Moreno Godoy. Kassar fusese arestat cu o zi mai devreme pe Aeroportul Madrid-Barajas, in virtutea unui mandat de arestare emis de Tribunalul federal al Districtului de Sud din New York, in baza unor informatii furnizate de autoritatile judiciare romane. Cei trei sunt acuzati de autoritatile americane ca au furnizat arme de ucidere in masa unei grupari teroriste, fiind implicati in traficul de arme catre rebelii marxisti columbieni din gruparea FARC.
Bogdan GALCA 
 Afisari: 377  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bombe cu ceas pe drumurile publice    7 comentarii
  14.000 de permise auto retinute    1 comentariu
  Contre intre DLAF si DNA    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Secrete ale Masoneriei romanesti (6087 afisari)
 Alianta A.D. (2639 afisari)
 Mafiotii din Est mai tari ca Bush (2513 afisari)
 Clanta! (2297 afisari)
 Izolare si criza (2120 afisari)
 Printul Charles, imbratisat patimas de nepoata Zara (3924 afisari)
 Mama Kate Moss, fara sutien, de mana cu fetita sa de cinci ani (3353 afisari)
 Keanu Reeves si iubita sa, plaja topless pe nisipurile fierbinti de la Cannes (3282 afisari)
 Aviatia rusa opreste ploaia cu ajutorul cimentului (2910 afisari)
 Ambasadorul Rusiei la NATO: Nu este exclusa secesiunea Crimeii si estului Ucrainei (1719 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00821 sec.