Ziua Logo
  Nr. 4260 de marti, 17 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Ultimul PUZ
-- Videanu convocase pentru azi Consiliul General * Pe ordinea de zi figurau mai multe planuri de urbanism pentru blocuri turn * Actualul fost primar a dat inapoi pentru a salva imaginea partidului
Foto: Rompres
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, aflat inca functie, a convocat pentru astazi o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Pe ordinea de zi a sedintei se aflau mai multe PUZ-uri privitoare la realizarea unor mari ansambluri de locuinte, unele cu un regim de inaltime ametitor. Unele dintre acestea sunt amplasate in Str. Ostasilor, Bulevardul Basarabia sau Str. Emanoil Porumbaru.
De precizat este ca anumite imobile din Bulevardul Basarabia ar fi putut avea, gratie lui Videanu, chiar si 27 de etaje. Liberalii l-au acuzat pe Videanu ca incearca sa serveasca pentru ultima oara, in regim de urgenta, clientela politica, tinand cont ca joi Oprescu urmeaza sa fie instalat si, implicit, poate strica planurile anturajului PL-D.
Ludovic Orban, fost vicperimar si candidat la functia de edil sef al Capitalei, sustine ca gestul lui Videanu este unul "revoltator care incalca normele democratiei, legii si ale bunului simt". "Oprescu a castigat alegerile si Videanu a convocat Consiliul General ca sa-si treaca toate PUZ-urile si hotararile de Consiliu pe care au incasat probabil avansuri. Consiliul General nu mai are nici un fel de legitimitate sa ia decizii. Este revoltatoare convocarea CGMB si incalca normele democratiei, normele legale si de bun simt", a sustinut Ludovic Orban. Vicepresedintele PNL a mai spus ca aceasta ultima sedinta ii convine atat lui Adriean Videanu, cat si unora dintre consilierii generali care au interese precise. "Sedinta este convocata in mod evident pentru a-si trece anumite hotarari. Sunt cinci planuri de urbanism zonal pentru blocuri turn, dintre care unul de 34 de etaje, pe strada Brasov", a sustinut Orban. Consilierii liberali nu vor participa la acest "simulacru de sedinta". "Am solicitat prefectului Catalin Deaconu sa atace toate hotararile adoptate in cadrul acestei sedinte a Consiliului General", a conchis liderul liberal.
La randul sau, prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a cerut public primarului Adriean Videanu sa renunte la aceasta sedinta de consiliu, considerand ca prin convocarea ei rezultatul votului bucurestenilor din 1 iunie, cand s-a ales un nou Consiliu General, este viciat.
Pasul inapoi
Videanu a revenit aseara asupra deciziei. El a declarat ca, in urma speculatiilor aparute privind convocarea ultimei sedinte a CGMB din mandatul sau, a hotarat anularea acesteia, urmand ca primarul ales, Sorin Oprescu, sa decida o noua data pentru aceasta. "Am vazut atatea speculatii cu interese legate de unele proiecte de hotarare. Le las pentru viitorul primar, sa le rezolve el, pentru ca sunt problemele Bucurestiului. In deplin respect fata de votul bucurestenilor, am hotarat, astazi (luni - n.r.), sa anulez sedinta", a anuntat Adriean Videanu. El a tinut sa precizeze ca, deocamdata, este primar general in functie, pana la validarea noului edil, iar sedinta de consiliu a fost convocata inca de sptamana trecuta. Nu se stia atunci cine va fi primarul general, este vorba despre functionarea normala a Primariei Capitalei", a adaugat Videanu.
Mihnea TALAU, Magda SEVERIN 
 Afisari: 1089  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
CAND ASEARA ?   de UNFORGIVEN
Ultimul PUZ   de the
A r h i v a
  Masteratul obligatoriu pentru cariera    6 comentarii
  Vize simple pentru Australia    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul lui Basescu (3199 afisari)
 Masteratul obligatoriu pentru cariera (2110 afisari)
 Extaz la Independentu' (1907 afisari)
 Chisinaul interzice studiile in Romania (1818 afisari)
 Razvan Temesan castiga la CEDO impotriva Romaniei (1495 afisari)
 Silezia ameninta Polonia cu secesiunea si un scenariu tip Kosovo (1892 afisari)
 "Burlacul" George Clooney nu se dezminte: mini-vacanta cu doua brunete (1790 afisari)
  Iliescu: Il bag in ma-sa pe Basescu (1742 afisari)
 Ghid sexual publicat de un calugar catolic (1714 afisari)
 Furtuna a distrus planurile ucrainenilor de a inaugura "obiectivul turistic" Insula Serpilor (1688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00865 sec.