Ziua Logo
  Nr. 4260 de marti, 17 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Kremlin Army
Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a preluat ieri conducerea Comisiei pentru cooperare militara, in timp ce premierului Vladimir Putin ii revine postul de vicepresedinte al structurii care se ocupa cu exporturile de armament, informeaza Kommersant. Din aceasta comisie mai fac parte seful administratiei prezidentiale, vicepremierul responsabil de industria militara, sefii serviciilor de informatii si securitate, ministrul Apararii, ministrul de Externe, cel al Finantelor si Industriilor. (M.I.)
Tbilisi acuza Moscova
Georgia acuza Rusia de deschiderea in regiunea separatista georgiana Abhazia a unei baze militare, fara acordul Tbilisi-ului. Presa rusa il citeaza pe purtatorul de cuvant al administratiei abhaze potrivit caruia Moscova a dislocat in localitatea Agubedia din raionul Oceamcirski tehnica militara grea (tancuri si tunuri), dar si sisteme de aparare antiaeriana. Purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, Aleksandr Drobicevski, respinge insa acuzatiile georgiene calificandu-le drept "farse". (L.P.)
Bush, adio Europa!
Presedintele american, George W. Bush, si-a incheiat turneul european ieri, la Londra si Belfast. In capitala Marii Britanii, Bush s-a intalnit in cursul diminetii cu premierul britanic, Gordon Brown, pentru a discuta despre Orientul Mijlociu, schimbarile climatice si negocierile comerciale globale, relateaza agentia Rompres. Bush si Brown vor discuta, de asemenea, despre conditiile care sa permita retragerea din Irak a mai multor militari americani si britanici. Ultima escala a turneului european al presedintelui Bush a fost Belfast, unde impreuna cu Brown si Brian Cowen, premierul Republicii Irlanda, au sustinut convorbiri cu liderii celor doua comunitati religioase - catolica si protestanta - din provincia britanica Irlanda de Nord. (I.C.)
Schimb Israel-Hezbollah
Ziarul libanez "A-Safir" dezvaluie ca peste cateva zile va avea loc un schimb de prizonieri intre Israel si Hezbollah. Daca informatia se va confirma, una din sursele de incordare cele mai grave din Orientul Mijlociu va fi dezamorsata. Dupa doi ani de prizonierat, Ehud Goldwaser si Eldad Regev, cei doi soldati israelieni rapiti de fortele Hezollah, la granita israeliano-libaneza, vor fi eliberati. In schimb, Israel il va elibera pe teroristul Samir Kuntar, care ispaseste o pedeapsa pe viata. (T. S.)
Basescu vinovat
Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a sustinut ieri ca presedintelui Traian Basescu ii revine responsabilitatea pentru revenirea in forta a PSD pe scena politica, lucru aratat de rezultatele de la locale. "Loviturile lui Traian Basescu impotriva PNL, dezintegrarea Aliantei DA, care cade in responsabilitatea sefului statului, au condus la deschiderea unui culoar imens pentru PSD de a reveni in forta pe scena politica", a explicat taranistul. (R.I.P.)
Tariceanu sprijina PSD
Guvernul vrea sa transforme fundatia "Institutul Social Democrat Ovidiu Sincai" intr-una de utilitate publica. "Prin declararea ca fiind de utilitate publica, activitatea Fundatiei va fi imbunatatita, venind astfel in sprijinul dezvoltarii educatiei civice", se arata in proiectul Executivului. Fundatia este condusa de liderii social-democrati si a fost vazuta de-a lungul timpului ca un laborator al materialelor pentru PSD. Recunoasterea statutului de utilitate publica confera dreptul de a i se atribui in folosinta gratuita bunuri de proprietate publica si dreptul preferential la resurse provenite de la bugetul de stat. (C.A.)
Critici in PD-L
Vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean, a dat ieri semnalul revizuirii politicii de aliante a partidului, despre care a spus ca a determinat pierderea alegerilor. "Politica pe care am desfasurat-o la nivel national si care a determinat izolarea PD-L este una care trebuie revazuta. Biroul Permanent National va trebui sa analizeze la modul foarte serios toate cauzele care au determinat pierderea alegerilor si sa inlature alte elemente care au determinat o asemenea atitudine a electoratului de izolare a PD-L", a sustinut Oltean. (C.A.)
Planul "A" esuat
Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri, ca planul "A" al presedintelui Traian Basescu de a castiga localele a esuat, dar acesta va apela la planul "B" sau "C". "Va incerca sa sparga partidele si sa isi creeze o iluzorie majoritate la toamna (la alegerile parlamentare - n.r.) sau sa aduca un referendum pentru o asa-zisa republica prezidentiala sa il suprapuna cu alegerile parlamentare", a spus liderul social-democrat. (R.I.P.)
 Afisari: 150  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  UE palpita la Praga    1 comentariu
  Scheffer la Kiev    
  Chisinaul interzice studiile in Romania    4 comentarii
  Un profesor evreu american interzis in Israel    22 comentarii
  Program de guvernare PC-PSD    6 comentarii
  "Greii" din PSD revin    4 comentarii
  UDMR prevede disparitia PRM    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul lui Basescu (3199 afisari)
 Masteratul obligatoriu pentru cariera (2110 afisari)
 Extaz la Independentu' (1907 afisari)
 Chisinaul interzice studiile in Romania (1818 afisari)
 Razvan Temesan castiga la CEDO impotriva Romaniei (1495 afisari)
 Silezia ameninta Polonia cu secesiunea si un scenariu tip Kosovo (1892 afisari)
 "Burlacul" George Clooney nu se dezminte: mini-vacanta cu doua brunete (1790 afisari)
  Iliescu: Il bag in ma-sa pe Basescu (1742 afisari)
 Ghid sexual publicat de un calugar catolic (1714 afisari)
 Furtuna a distrus planurile ucrainenilor de a inaugura "obiectivul turistic" Insula Serpilor (1688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01045 sec.