Ziua Logo
  Nr. 4260 de marti, 17 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Celebri
Vaticanul nu vrea "Ingeri si Demoni" la Roma
Reprezentantii Vaticanului sunt categoric impotriva turnarii filmului "Ingeri si Demoni" in doua biserici din Roma. "Filmul va leza sentimentul religios comun", afirma don Marco Fibbi, responsabilul biroului de presa al Diecezei din Roma.
Regizorul american Ron Howard va fi asadar nevoit sa aleaga alte locatii pentru aceasta pelicula care are la baza un alt bestseller scris de Dan Brown. Cu o situatie asemanatoare s-au confruntat producatorii "Codului lui Da Vinci", film inspirat de romanul omonim al lui Brown. Vaticanul nu vede cu ochi buni nici tema "Ingerilor si a Demonilor" care povesteste despre o antica secta a inteleptilor Iluminati, o secta persecutata de Biserica, noteaza ziarul La Repubblica, citat de Rompres.
Producatorii americani ai acestui film au solicitat, in urma cu aproximativ un an, permisiunea de a turna scene in interiorul a doua biserici din capitala Italiei - Santa Maria del Popolo si Santa Maria della Vittoria. Pentru ca filmarile sa aiba loc in cele doua lacase de cult erau necesare aprobari din partea statului italian (prin Ministerul de Interne)si al Bisericii deopotriva. Producatorul s-a adresat initial statului italian, care si-a dat acceptul. Ulterior insa, Dieceza a blocat procedura anuntand ca se opune categoric.
"Noi oferim adesea bisericile noastre unor productii cinematografice care au o finalitate sau o compatibilitate cu sentimentul religios - afirma don Marco Fibbi saptamanalului italian <<Sorrisi e Canzoni>> -, dar nu si atunci cand filmul actioneaza pe o linie de fantezie care lezeaza sentimentul religios, asa cum s-a intamplat cu "Codul lui Da Vinci". In cazul filmului "Ingeri si Demoni" - adauga el - nici macar nu a existat intentia de a ne cere permisiunea. Iar cand americanii au facut-o adresandu-se Ministerului de Interne, noi le-am comunicat punctul nostru de vedere".
Dupa filmarea unor scene exterioare in Piata del Popolo, in lipsa unor locatii originale, regizorul Ron Howard va fi nevoit sa creeze cateva interioare in Palatul regal din Caserta (sud), inchiriat in intregime pentru trei zile si va reconstrui o mare parte a locurilor care lipsesc in studiourile din Los Angeles.
Robert Langdon revine
Subiectul romanului ar putea fi sintetizat in "antimaterie, societate secreta, Iluminati si un razboi vechi de secole impotriva Vaticanului", potrivit Wikipedia. Trezit in toiul noptii de un apel telefonic al directorului CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare) care il anunta despre un asasinat ingrozitor cu elemente de ritualuri si convocat la Geneva in calitate de expert in simbologie religioasa, Robert Langdon (interpretat in film de Tom Hanks) se afla in fata unei scene infioratoare: trupul neinsufletit al omului de stiinta Leonardo Vetra, oribil marcat de o ambigrama (o scriere care poate fi citita in ambele sensuri), simbol al Iluminatilor, una dintre cele mai vechi secte din lume. Leonardo Vetra, impreuna cu fiica lui Vittoria, a reusit sa izoleze in laboratoarele CERN o anumita cantitate de antimaterie, pastrand-o intr-un fel de camera de suspensie cilindrica: daca antimateria ar fi intrat in contact cu mediul inconjurator, s-ar fi degajat o cantitate de energie mai mare decat in cazul unei explozii nucleare.
Misteriosul asasin a reusit sa puna mana pe antimaterie iar bacteriile care garantau suspendarea in gol urmau sa se epuizeze exact la miezul noptii.
Cilindrul furat, continand antimateria, a fost situat in interiorul Vaticanului intr-un loc ascuns, vizibil pe monitoarele garzii elvetiene, dar imposibil de identificat. In Vatican se reuneste Conclavul pentru alegerea noului Pontif, cand se observa disparitia celor patru cardinali favoriti in alegere. Cardinalii au fost rapiti de acelasi asasin al lui Leonardo Vetra, care ameninta sa-i ucida pe strazile Romei, sacrificati pe altarele stiintei, pe Calea Iluminarii, inainte de explozia finala care ar fi distrus Vaticanul si ar fi marcat triumful stiintei asupra Bisericii. (D.M.V.)
 Afisari: 525  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul lui Basescu (3199 afisari)
 Masteratul obligatoriu pentru cariera (2110 afisari)
 Extaz la Independentu' (1907 afisari)
 Chisinaul interzice studiile in Romania (1818 afisari)
 Razvan Temesan castiga la CEDO impotriva Romaniei (1495 afisari)
 Silezia ameninta Polonia cu secesiunea si un scenariu tip Kosovo (1892 afisari)
 "Burlacul" George Clooney nu se dezminte: mini-vacanta cu doua brunete (1790 afisari)
  Iliescu: Il bag in ma-sa pe Basescu (1742 afisari)
 Ghid sexual publicat de un calugar catolic (1714 afisari)
 Furtuna a distrus planurile ucrainenilor de a inaugura "obiectivul turistic" Insula Serpilor (1688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.