Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
G8 speriat de scumpiri
-- Cele mai bogate natiuni ale lumii, membre ale G8, au avertizat, la o reuniune organizata la Osaka in Japonia, ca majorarea preturilor marfurilor pune in pericol cresterea economiei mondiale, potrivit Reuters. Aceste tari nu au oferit un plan pentru calmarea pietelor si a protestelor generate de costul ridicat al carburantilor si alimentelor.
Majoritatea celor prezenti s-au aratat mai ingrijorati de efectul negativ al crizei de pe piata creditelor asupra ritmului de dezvoltare economica, decat in privinta cresterii preturilor. Mai mult, propunerea Italiei pentru introducerea unor reglementari care sa descurajeze speculatiile cu contracte la termen cu petrol a fost respinsa de Statele Unite si Marea Britanie. "Pretul mare al marfurilor, in special al petrolului si alimentelor, reprezinta o provocare serioasa pentru stabilitatea cresterii economice la nivel mondial, are implicatii serioase in cazul statelor mai vulnerabile si ar putea amplifica presiunile inflationiste", se arata in comunicatul reuniunii. Secretarul Trezoreriei SUA, Henry Paulson, a declarat ca pretul ridicat al petrolului ar putea prelungi problemele economiei americane. "Cresterea pretului titeiului reflecta trendul pe termen lung al raportului dintre cerere si oferta, cresterea economica puternica si nivelul minim al investitiilor in sectorul petrolier", a spus Paulson. Fondul Monetar International a avertizat asupra mentinerii unui ritm lent de dezvoltare la nivel mondial iar comisarul UE pentru Probleme Economice, Joaquin Almunia, a indicat pericolul unei stagflatii (crestere economica lenta si inflatia ridicata - n.r.). (F.B.)
A r h i v a
  Banii trag la Capitala    1 comentariu
  Vosganian vede jumatatea plina a deficitului    
  Hidrocentrala la Tarnita-Lapustesti    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.