Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Cod pentru jurnalisti
Jurnalistii italienii vor trebui sa tina cont de un protocol deontologic precis cand vor scrie despre imigranti, conform unei recomandari facute in peninsula de Consiliul National al Ordinului Jurnalistilor, informeaza Rador. Astfel, subiectele referitoare la imigranti trebuie tratate cu o documentare exacta si fara senzational. Textul "Carta de la Roma" le impune ziaristilor sa foloseasca termenii juridici potriviti si sa apeleze la experti care pot da informatii corecte despre strainii din Italia. Cazul romanului Mailiat, acuzat de uciderea unei italience, a demonstrat ca presa a exagerat pentru a crea senzationalul. (L.P.)
Top secret in tren
Un alt pachet cu documente secrete britanice privind politica guvernului in lupta impotriva finantarii terorismului, a traficului de droguri si spalarii banilor a fost descoperit intr-un tren. Incidentul apare la cateva zile dupa scandalul declansat de gasirea in alt tren a unor documente top secret refertitoare la reteaua Al Qaida, uitate si predate BBC. Acest al doilea plic continea documente pregatitoare ale unei reuniuni prevazute sa aiba loc saptamana viitoare la resedinta oficiala a ministrului finantelor, Alistair Darling. (L.P.)
Legislative in Macedonia
Noi alegeri legislative s-au desfasurat ieri in zonele cu populatie majoritar albaneza din nord-estul Republicii Macedonia, dupa anularea scrutinului organizat in urma cu 15 zile, din cauza violentelor care au pus sub semnul intrebarii fragilul echilibru din statul balcanic, relateaza Reuters. Miza scrutinului pentru partidele albaneze este participarea la guvernare alaturi de Partidul Conservator (VMRO-DPMNE) al premierului in exercitiu, Nikola Gruevski, castigatorul clar al alegerilor din 1 iunie. (M.I.)
Rice, din nou in Orient
Condoleezza Rice, sefa diplomatiei americane, a sosit la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a 17 oara in Orientul Mijlociu. In agenda convorbirilor sunt inscrise intalniri, la Ierusalim, cu liderii israelieni Ehud Olmert, Tzipi Livni si Ehud Barak, iar la Ramallah, cu liderii palestinieni Mahmoud Abbas (Abu Mazen), Sallam Fayyad si Abu Alla. La Conferinta de presa de la Ramallah, dupa intalnirea cu Abu Mazen, Condoleezza a declarat ca planul de noi constructii in coloniile israeliene din Cisiordania reprezinta un obstacol in calea obtinerii pacii. (T.S.)
 Afisari: 141  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Uniunea Europeana, in cautarea planului B    6 comentarii
  Kosovo are constitutie    
  Bush la regina Elisabeta a II-a    
  Kievul relanseaza planul Romaniei    
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00896 sec.