Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Razboi tiganesc in Capitala
-- O persoana a murit in urma unui scandal in care s-au folosit arme de foc, rangi si topoare
Violenta stradala si luptele dintre diferite clanuri sau grupari tinde sa ia amploare, un nou episod sangeros inregistrandu-se in noaptea de sambata spre duminica in Sectorul 2 din Bucuresti.
Un barbat a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital in urma unei altercatii intre membrii a doua familii romi. La scandal au luat parte 13 persoane, acestea folosind pentru a-si regla conturile furci, topoare si rangi. De asemenea, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, in timpul scandalului s-a tras de mai multe ori cu un pistol cu bile din cauciuc.
Altercatia a izbucnit sambata seara, in jurul orei 22.00, dupa ce unul dintre copiii familiei Margeanu, care trecea pe un scuter, pe strada Gimalau, a intrat intr-o balta si a stropit cu apa cateva persoane aflate pe trotuar. Oamenii s-au luat atunci de copil, insa imediat acestuia i-au venit in ajutor mai multi membri ai familiei. Cele 13 persoane au inceput o lupta sangeroasa cu furci, rangi si topoare. Trei oameni au ajuns la spital in urma incaierarii, iar tatal adolescentului de la care pornise cearta a suferit rani grave la cap si nu a mai putut fi salvat de medici. Conform politistilor, barbatul a fost lovit in cap cu un corp contondent, neidentificat inca. Ceilalti raniti au fost transportati la spital, unde au primit ingrijiri medicale insa nu a fost necesara internarea lor. Scandalul a fost aplanat cu greu de politistii de la Sectia 7, fiind nevoie si de interventia luptatorilor SPIR si a jandarmilor pentru a-i desparti pe scandalagii. Toti cei implicati in altercatie au fost ridicati de oamenii legii si condusi la sectie, unde au fost audiati pe tot parcursul zilei de ieri, in prezenta unui procuror de la Parchetul Tribunalului Bucuresti. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca gradul de participare a fiecarei persoane, cercetarile fiind facute pentru omor, distrugere si ultraj contra bunelor moravuri.
Mai multe persoane si-au pierdut viata sau au fost grav ranite in urma incaierarilor dintre bande, familii de romi sau gasti de cartier din Bucuresti. Cea mai violenta altercatie a avut loc la inceputul acestui an, in cartierul Berceni, cand un tanar de 19 ani si-a pierdut viata dupa ce a fost injunghiat intr-un conflict spontan, izbucnit in plina strada, in care au mai fost ranite alte trei persoane. La numai o luna dupa acest incident, tot intr-un scandal izbucnit in Berceni, un barbat de 34 de ani, din clanul Sportivilor, a fost omorat in bataie de catre un minor, din cauze ramase neidentificate. Un alt incident de proportii s-a petrecut la sfarsitul anului trecut, intre doua grupuri de tineri din Capitala. Dupa ce s-au incaierat in apropierea parcului Moghioros, combatantii s-au mutat intr-un autobuz al RATB, continuandu-si disputa printre calatorii ingroziti.
Andrei GHICIUSCA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
De ce intervine politia la astfel de altercatii ? Lasati-ii, baaa, sa se omoare intre ei !   de HERUT
vorba lu' Oprescu: sa traiti rau!   de Gogu
A r h i v a
  Minciuna si adevar in Dosarul 13-15 iunie '90    6 comentarii
  Ucisa cu zece lovituri de cutit    
  Ancheta in cazul "Permis pentru mita" se extinde    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00880 sec.