Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Jazz-Rock
Furt intelectual la IRIS
-- Fostul chitarist, Adi Ilie, acuza ca trupa Iris a pus pe album piese ale sale fara sa-i ceara acceptul. "Cine ma striga in noapte" a fost castigatoare la Cannes, sectiunea rock. La compozitor apare formatia Iris.
Adi Ilie, fost chitarist al formatiilor Iris si Holograf, acum stabilit in Statele Unite, isi continua seria dezvaluirilor din rockul autohton. In acest episod el explica de ce nu poate relua legaturile cu cei de la Iris, care i-au luat piesele, le-au inregistrat pe albume, au castigat si premii cu ele, fara a specifica autorul. Ilie afirma ca le va cere daune morale.
Putin despre Olteanu
Am stiut de (re)venirea lui Ion Olteanu in tara, la showurile cu Holograf. L-am rugat pe Doru Ionescu sa imi procure o copie a acestor concerte. Am fost prost impresionat. Mi-era jena de jena lui, de cat de jos a ajuns, acceptand umiliri si nestiind sa se adapteze la cele ce se intamplau in tara. Asa se face ca incepe acest concert avandu-l pe Nutu mai tot timpul pe scena. A venit sa acompanieze si ce a cantat si ce nu a cantat cu Holograf. La un moment dat, a dorit sa il ia pe umeri pe Romeo Dediu, care nu i-a inteles intentia. Figura asta mergea la un AC/DC, sau la un Whitesnake, nu la romantele Holografului. Absolut ridicol. Bittman, in cele din urma, ii spune sa o lase balta... Stiu ca erau unii in trupa care nu-l doreau pe Olteanu, pe cand altii da. Eu cred ca Nutu trebuia sa fi venit ca invitat. Ar fi cantat vreo patru piese si una de final cu trupa si gata. La un moment dat, in tara, Holografii doreau sa cant cu ei. Ma invitau pe la repetitiile lor. Nu ma intersectam cu stilul lor muzical. Le-am spus ca ar trebui si este timpul pentru un show prin care sa arate ei de ce sunt in stare. Un show numit <<Holograf-non Holograf>> in care sa nu cante nimic din ceea ce canta acum.
Piese furate
Facand o paralela intre mine si Nutu, eu am refuzat venirea la un show aniversar Iris, cum a fost cel de la 20 de ani. Am explicat motivele. Deocamdata nu se pune problema unei colaborari intre mine si Iris, tinand cont de cate amintiri am cu ei, si bune si rele, ar trebui in primul rand sa isi asume ceea ce au facut. Eu unul nu le-am facut nici un rau, in schimb am primit mult rau. Sunt personaje ca Dorian Ciubuc sau Mihai Godoroja care au facut greseli flagrante fata de mine si ei le stiu. Am fost pus pe afis pentru concerte atat eu cat si Dan Aldea, fara sa fim intrebati. La fel s-a intamplat cu DVD-ul Irisului unde personal ma simt jignit de ceea ce au facut. Apare o fotografie fara a se spune cine este in ea. Cum de au uitat de cei care au pus umarul pentru aceasta trupa? Si nu vorbesc aici numai de mine, pentru ca mai sunt fosti membri care nu au fost invitati la nici o aniversare. Un fapt extraordinar a avut loc anul trecut, cand Irisul a sarbatorit 30 de ani. Un reporter s-a intalnit cu Nelu Dumitrescu. Acest reporter l-a intrebat pe distinsul baterist daca ar intentiona sa ma invite. Raspunsul a venit prompt: <<Pai uite, am putea sa-l platim cam 5-6-7-8 sute de euro, dar la transport nu ne bagam.>> Astea fiind zise cu vreo cinci zile inainte de concert. Astept invitatia si acum (rade). Nu, nu au avut intentie niciodata sa ma cheme dupa a 20-a aniversare. Nu cred ca se punea problema banilor. De multe ori am fi cantat doar din placere.
Tacerea lui Minculescu
Acum lucrurile sunt mult mai grave. Au folosit piese pe disc fara aprobarea mea. Au luat Cannes-ul la sectia rock, locul doi, cu "Cine ma striga in noapte", piesa care imi apartine si apare pe discul Iris III, cu trupa Iris trecuta la compozitor. Mint atunci cand declara ca m-au contactat pentru anumite piese si ca le-am permis sa le puna pe disc. Sigur ca este o onoare, dar nici eu nu sunt un trunchi de copac, ci un om. Am dreptul sa stiu ce se intampla cu piesele mele. Daca si le-au asumat, vor trebui sa plateasca. Nu am nevoie de banii lor, probabil ca i-as dona la vreun orfelinat.
Asa ca nu stiu cum s-ar putea intersecta drumurile mele cu cele ale Irisului. Repet: daca as fi un oportunist, m-as face ca uit totul si as pune-o de un disc cu ei sau de cantari impreuna. Pana nu isi vor cere scuze Nelu Dumitrescu, Minculescu si Borobeica, nu avem ce discuta. Cel mai intrigat am fost referitor la Cristi. De ce a tacut Minculescu si nu a intervenit sa imi ia apararea? La un moment dat, am aflat. A fost plecat in Elvetia impins de nu stiu cine care i-ar fi spus ca va face cariera acolo. Solo. Iris si-a fi luat alt vocalist. Cristi s-a intors invins si fara vreun contract. I-a implorat sa-l reprimeasca si uite cum Nelu Dumitrescu a luat avantaj asupra lui. Cristi nu vorbeste. Nelu conduce acolo... A avut o oportunitate sa se vada cu mine aici in SUA cand au venit. Am trimis o invitatie lui Cristi prin Lenti Chiriac, dj-ul de la Radio Tineret. Nu am primit niciun telefon. Deci am intins o mana, asa ca m-am potolit si nu mai insist. Daca omul nu vrea, sa fie sanatos.
 Afisari: 490  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  The Doors!!!    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.