Ziua Logo
  Nr. 4256 de joi, 12 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
FMI e optimist
Fondul Monetar International (FMI) va revizui in sens pozitiv estimarea privind cresterea economica a Romaniei din acest an, care se va situa semnificativ peste avansul din 2007, de 6%, a declarat reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Juan Jose Fernandez-Ansola. Reamintim ca, in primele trei luni ale anului, economia Romaniei a crescut cu 8,2%, cel mai important avans, de 32,4%, fiind inregistrat de sectorul constructiilor, potrivit datelor Institutului National de Statistica. (F.B.)
Nou centru Renault
Renault Technologie Roumanie (RTR), centrul de inginerie regionala al Renault, a inaugurat, ieri la Bucuresti, un centru de formare pentru angajati, care se va ocupa de pregatirea noului personal al companiei si care va desfasura, de asemenea, specializari pentru angajatii mai vechi. "Am adaptat sistemul de formare Renault pentru a completa instruirea initiala din universitati cu un program structurat pe trei directii principale: competente de baza, competente comune si competente tehnice", a declarat directorul general al RTR, Philippe Prevel, potrivit Mediafax. (F.B.)
Rulmentul de vanzare
Lichidatorul Rulmentul Brasov va relua, pe 27 iunie 2008, licitatia pentru vanzarea uzinei, la un pret de pornire de 45,5 milioane de euro, informeaza Mediafax. Aceasta este cea de-a saptea incercare de valorificare, dupa ce pretul a scazut succesiv de la 73 milioane euro la 63 milioane euro si apoi la 56 milioane euro, aratand ca daca s-ar face o paralela cu Tractorul Brasov, care a fost vanduta in 2007 cu 77 milioane de euro, uzina Rulmentul ar trebui sa-si schimbe proprietarul pentru circa 28 de milioane de euro. (G.M.)
Rezultate GE Money
GE Money Romania, filiala locala a diviziei de servicii financiare de retail a grupului General Electric, a acordat, in primele cinci luni, finantari in leasing, credite de consum si ipotecare in valoare de peste 150 milioane de euro, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, activele GE Money s-au dublat fata de intervalul ianuarie-mai 2007. (F.B.)
A r h i v a
  Inflatia bate in retragere    3 comentarii
  Petrom vrea sa exporte gaze in Ungaria    
 Top afisari / comentarii 
 Regele l-a evitat pe Iliescu (4101 afisari)
 Rufele ambasadoarei Pastarnac (3158 afisari)
 Planul de curatare a Pietei Universitatii (2358 afisari)
 Dihonie in PNL (2287 afisari)
 Marele blat politic (1854 afisari)
 Se destrama Ucraina: Harkovul se declara liber de NATO iar Sevastopolul doreste neutralitatea  (3890 afisari)
 Fotografii spion cu Dacia XL (2970 afisari)
 Euro sexy 2008, partide pentru care orice barbat ar renunta la fotbal (2890 afisari)
 Inima unui francez, declarat mort, a inceput sa bata in timp ce medicii se pregateau sa-i preleveze organele (2790 afisari)
 Mark Anthony, la brat cu Jennifer Lopez, dar cu ochii dupa o rusoaica blonda (2283 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00764 sec.