Ziua Logo
  Nr. 4256 de joi, 12 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Subsolul drogatilor
-- Jandarmii au ridicat patru tineri din spitalul Caritas, asupra carora au fost gasite mai multe seringi si foite de staniol specifice consumului de stupefiante
Drogurile castiga tot mai mult teren pe piata din Romania si, in special, pe cea bucuresteana. Potrivit unui studiu realizat in perioada 15 aprilie 2008 - 15 mai 2008 de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului pe un esantion de 1000 de elevi si studenti din Bucuresti cu varste cuprinse intre 14 si 21 de ani, 35% dintre acestia au declarat ca au consumat cel putin o data stupefiante. Daca se mentine aceeasi tendinta, in 2010 unul din doi tineri nu va rezista tentatiei de a incerca drogurile si vom avea o rata declarata de 50% consumatori ocazionali in palierul de varsta 14-21 de ani.
Consumatorii aleg locuri din ce in ce mai inedite pentru a lua "moartea alba". Astfel, patru tineri care intrasera in subsolul Spitalului Caritas au fost ridicati de jandarmi marti seara, la reclamatiile medicului de garda, dupa ce au fost gasite asupra acestora mai multe seringi si foite de staniol - specifice consumului de droguri -, nu insa si droguri. Jandarmii au fost anuntati, marti seara, in jurul orei 22.00, de medicul de garda al Spitalului Caritas, ca patru persoane aflate la subsolul Sectiei de Chirugie fac scandal si deranjeaza pacientii si personalul. Medicul le-a spus jandarmilor ca tinerii, cu varste cuprinse intre 17 si 23 de ani, veneau frecvent in subsolul spitalului, unde faceau scandal, fiind acuzati chiar ca furasera bunuri de la pacienti ai spitalului. Jandarmii au descoperit un briceag la unul dintre cei patru tineri, iar in subsol mai multe seringi, foite de staniol arse si pliculete cu sare de lamaie, specifice consumului de droguri. Directorul de ingrijiri al spitalului, Constantin Pintea, a declarat, citat de Mediafax, ca cei patru tineri se strecoara de mult timp in subsol, pentru a consuma droguri, la fel cum exista mai multe persoane care intra in spital dupa-amiaza, cand exista un singur portar in unitatea sanitara si care fura bunuri ale pacientilor din saloane. Unitatea are mai multe intrari, care, desi sunt inchise seara, pot fi fortate cu usurinta, a mai spus Pintea.
Bogdan GALCA 
 Afisari: 183  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ultimul drum    
  Tinta Camatarilor    
  Episcop roman acuzat de furt in SUA    5 comentarii
  Arestati in cazul crimei din Galati    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Regele l-a evitat pe Iliescu (4101 afisari)
 Rufele ambasadoarei Pastarnac (3158 afisari)
 Planul de curatare a Pietei Universitatii (2358 afisari)
 Dihonie in PNL (2287 afisari)
 Marele blat politic (1854 afisari)
 Se destrama Ucraina: Harkovul se declara liber de NATO iar Sevastopolul doreste neutralitatea  (3890 afisari)
 Fotografii spion cu Dacia XL (2970 afisari)
 Euro sexy 2008, partide pentru care orice barbat ar renunta la fotbal (2890 afisari)
 Inima unui francez, declarat mort, a inceput sa bata in timp ce medicii se pregateau sa-i preleveze organele (2790 afisari)
 Mark Anthony, la brat cu Jennifer Lopez, dar cu ochii dupa o rusoaica blonda (2283 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00904 sec.