Ziua Logo
  Nr. 4255 de miercuri, 11 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Preafrumoase Nottara
Astazi, incepand cu ora 19.30, la Teatrul Nottara din Bucuresti, chitaristul Maxim Belciug va sustine un concert cu prilejul lansarii celui de-al doilea CD din seria "Preafrumoase", intitulat "Preafrumoase 2". Proiectul se doreste o incercare de reimprietenire a publicului cu muzica si chitara clasica. "Nu este un CD, ci un concept, o istorie, o poveste. Povestea mea muzicala. Iar aceasta poveste nu se putea incheia cu cele 17 piese de pe primul CD. Istoria se masoara in secole de preafrumoase. Eu sunt de-abia la al doilea CD.", a declarat artistul. (M.A.)
Noptile Arabelei
Incepand de ieri si pana vineri, la Centrul Ceh din Bucuresti, au loc, de la ora 20.00, proiectii ale intregii serii a povestii Arabelei. Serialul lui Milos Macourek si Vaclav Vorlicek a marcat la un moment dat generatii intregi de copii si adulti din centrul si estul Europei... si nici Romania n-a facut exceptie. Acum, Centrul Ceh a hotarat sa o readuca publicului din Bucuresti pe "Arabela", in cadrul unei manifestari intitulate "Noptile Arabelei". (M.A.)
"Candid" premiat
Prezent in cadrul celei de-a XIII-a editii a Festivalului Mondial al Teatrelor de papusi de la Praga, Teatrul Tandarica s-a intors cu un premiu important, pentru cel mai bun regizor, acordat lui Cristian Pepino pentru spectacolul "Candid". La aceasta editie, din 200 de productii de teatru si film de animatie, au ramas in concurs 35 de teatre din diverse tari, printre care Franta, Olanda, Belgia, Rusia, Japonia, Romania, Marea Britanie etc. Prezentat in cadrul sectiunii pentru adulti, spectacolul Teatrului Tandarica a fost bine primit, fiind comentata originalitatea reinterpretarii in cheie parodica a textului lui Voltaire, tehnicile de manuire si talentul artistilor papusari. (M.A)
Concurs de poezie
Editura Dealul Melcilor organizeaza prima editie a Concursului de Poezie "Ana Il", in memoria scriitoarei Ana Il, membra a Filialei Brasov a Uniunii Scriitorilor din Romania. Concursul se adreseaza creatorilor de poezie nedebutati in volum. Lucrarile (maxim 10 creatii in versuri) vor fi trimise pana la data de 1 august 2008, data postei, pe adresa: Brasov, Str. Dobrogeanu Gherea nr.77, bl. B5, ap.4. Marele Premiu va consta in publicarea unui volum de versuri la Editura Dealul Melcilor. (D.C.)
A r h i v a
  "Desuetul" Dendrino, cool!    
  "Plimbarea" lui Attila    
  Iluzia unei reusite    1 comentariu
  Drept la replica    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Intre Oprescu si Tismaneanu (2683 afisari)
 Fantoma Esplanadei (2176 afisari)
 Otrava la PET (2161 afisari)
 Statuia cu geanta in cap (1892 afisari)
 Intoxicarea doctorului (1617 afisari)
 "Paula si penisul presedintelui (Clinton)" (4817 afisari)
 Socant: Un bebelus din China s-a nascut cu un penis pe spate (4220 afisari)
 O femeie sustine ca fostul ei sot a participat la asasinarea Elodiei (3496 afisari)
 Premiera mondiala: Politistii romani au brevetat o metoda unica de prindere a criminalilor (3167 afisari)
 Mai multi tineri din Chisinau au fost ridicati de procurori dupa ce au cerut pe internet unirea cu Romania (2024 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00861 sec.