Ziua Logo
  Nr. 4255 de miercuri, 11 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Stiri pe scurt
Varul Papei, eutanasiat de nazisti
Fratele Suveranului Pontif, Georg Ratzinger, a povestit agentiei de presa catolice germane KNA ca un var de-al sau si al Papei Benedict al XVI-lea a fost eutanasiat de nazisti pentru ca suferea de o boala incurabila, trisomie. Georg Ratzinger a confirmat astfel o informatie dezvaluita intr-o biografie recenta a Papei scrisa de istoricul american Brennan Purcell, relateaza Mediafax. Varul respectiv, fiul unei surori a mamei Papei, a fost indepartat din familia sa in 1941, la varsta de 14 ani, a declarat fratele lui Benedict al XVI-lea, de asemenea preot. "Familia Papei s-a opus vehement, dar medicii au cerut justitiei sa dispuna internarea copilului", potrivit cartii scrise de Purcell. Istoricul american dezvaluie ca soarta copilului a fiost cunoscuta abia in 1945: numele sau figura pe lista victimelor politicii naziste de eutanasieri sistematice, descoperita de trupele americane. (D.M.V.)
Poseta de 1 milion de lire
O poseta din platina incrustata cu diamante, in valoare de 1 milion de lire sterline (1,25 milioane de euro), a fost lansata in magazinele de specialitate cu ocazia Saptamanii Bijuteriilor la Londra. Japonezul Ginza Tanaka, creatorul posetei, a ales sa decoreze accesoriul cu peste 2000 de diamante. Organizatorii evenimentului Saptamana Bijuteriilor la Londra spun ca poseta va fi disponibila pentru vanzare. Pentru cei care se intreaba daca poseta isi merita banii, promotorii acesteia spun ca accesoriul este versatil. Bareta incrustata cu diamante poate fi detasata si purtata ca bratara sau colier, in timp ce piesa centrala a posetei, un diamant in forma de para de 8 carate, inconjurat de 81 de diamante mai mici, poate fi purtata ca brosa. Locatiile unde a fost expusa poseta nu au fost dezvaluite inainte de debutul evenimentului din motive de securitate. Saptamana Bijuteriilor la Londra, desfasurata in perioada 11 - 15 iunie, onoreaza atat creatori consacrati, precum Graff si Boodles, cat si tinere talente. (D.M.V.)
A r h i v a
  Fiica lui Fritzl a iesit din coma    1 comentariu
  Pe aripile vantului cu Donald Trump    1 comentariu
  Vreme instabila    
 Top afisari / comentarii 
 Intre Oprescu si Tismaneanu (2683 afisari)
 Fantoma Esplanadei (2176 afisari)
 Otrava la PET (2161 afisari)
 Statuia cu geanta in cap (1892 afisari)
 Intoxicarea doctorului (1617 afisari)
 "Paula si penisul presedintelui (Clinton)" (4817 afisari)
 Socant: Un bebelus din China s-a nascut cu un penis pe spate (4220 afisari)
 O femeie sustine ca fostul ei sot a participat la asasinarea Elodiei (3496 afisari)
 Premiera mondiala: Politistii romani au brevetat o metoda unica de prindere a criminalilor (3167 afisari)
 Mai multi tineri din Chisinau au fost ridicati de procurori dupa ce au cerut pe internet unirea cu Romania (2024 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00753 sec.