Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
EURO 2008
La Zurich, nimic nu se pierde!
-- Reporterul ZIUA in Elvetia a trait duminica dupa-amiaza o experienta incredibila in Zurich, unde i-a fost inapoiat intact un bagaj uitat in tramvai.
Pe scurt, o geanta in care se aflau 30 de suplimente Euro 2008 ale ziarului ZIUA, a ramas in tramvaiul 14, care m-a adus de la Lacul Zurich la stadion, pentru antrenamentul oficial al Romaniei. Paguba nu era mare, insa e frustrant sa aduci un pachet destul de greu cale de 2000 de kilometri si sa-l pierzi chiar in fata arenei, fiindca destinatia finala a suplimentelor era chiar echipa nationala a Romaniei, care a parasit tara cu o zi inainte de aparitia acestuia pe piata. De aceea, am apelat la unul dintre voluntarii de la centrul de presa, niste tineri, majoritatea studenti, vorbitori de mai multe limbi straine si extrem de binevoitori. I-am explicat problema mea si mi-a spus ca ma poate ajuta. A scos o brosura din sutele care sunt la dispozitia tuturor in aceste zile si a gasit un numar de urgenta al societatii de transport local. A sunat acolo, a vorbit vreo trei minute in limba germana, apoi mi-a intins o hartie pe care scria 17,33. La acea ora urma sa ajunga in aceeasi statie acelasi tramvai; dispeceratul vorbise cu vatmanul si geanta era in posesia acestuia. Am plecat usor pesimist spre statia de la St. Jakob Park, nevenindu-mi inca sa cred ca nu s-a "lipit" vreun nene de respectiva geanta. Ei, bine, nu s-a lipit, pachetul era in cabina vatmanului, cu o eticheta de "obiect pierdut", care ar fi ajuns la unul dintre multele puncte care se ocupa cu acest gen de situatii neplacute. In fine, revistele au ajuns la "tricolori", care le-au citit si le-au apreciat.
Cinste si munca - un mod de viata
Exemplul de mai sus nu este o intamplare, ci modul de viata al elvetienilor. Niste oameni onesti si muncitori, care s-au inhamat cu entuziasm la organizarea acestui turneu final. Asta desi nu toti au fost de acord ca orasul lor sa gazduiasca meciuri! Semnele Euro 2008 sunt peste tot prin Zurich, elvetienii isi afiseaza cu mandrie steagul national pe masini, pe balcoane, iar infrangerea din meciul cu Cehia nu le-a stricat deloc buna dispozitie si amabilitatea. Comertul cu obiecte legate de Euro e in floare, pe cheiul raului Limmat circulatia a fost intrerupta si totul este un bazar atent organizat, multicolor, cu bere, mancare si muzica. Evident, toata lumea se straduieste sa ofere ceva aparte, astfel ca am putut vedea in vitrinele magazinelor, in afara obisnuitelor tricouri, sepci, fulare, niste bluze elegante pentru doamne in culorile echipelor participante. Pana acum, cel mai original mod de promovare a Euro ramane, de departe, ansamblul statuar din Gara Centrala, cu jucatori ai mai multor echipe calificate, inalti de 15 metri, intr-o ipostaza specifica unor coechiperi. Printre ei, Chivu, pe care trecatorii il recunosc si la picioarele caruia se fotografiaza.
Corespondenta de la trimisul nostru la EURO 2008, Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Voi de la Ziua...   de JohnGreen1
Deh...   de JohnGreen1
Ca in Elvetia, niciunde!   de Olga Khan
A r h i v a
  Suporteri de Europene    
  Puisori si cocosei    
  Piturca: "As fi vrut trei puncte!"    1 comentariu
  Domenech: "Romania e buna"    1 comentariu
  Mutu:"Am jucat defensiv!"    
  Record pentru Thuram    
  Dresura de macaronari    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00903 sec.