Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
EURO 2008
Record pentru Thuram
Fundasul francez a stabilit inca un record, dupa cel de 140 de selectii la nationala, devenind jucatorul cu cele mai multe prezente la un turneu final de Campionat European, 15, devansandu-i cu un meci pe Zidane si pe Poborsky. La meciul cu Romania, fundasul de la FC Barcelona a jucat al 15-lea meci al sau la un CE, primul fiind tot unul impotriva alor nostri, la Euro 1996, in meciul castigat de Franta cu 1-0. Thuram, in varsta de 36 de ani, are un total de 45 de meciuri in preliminarii si la turneele finale de CE.
UEFA: "Franta, tinuta in sah!"
"Piturca poate sa-si frece mainile. Euro incepe bine pentru romani", a notat agentia "France Presse" aseara, dupa ce Romania a remizat, scor 0-0, cu Franta. AFP scrie si de "un debut foarte prost" al Frantei in fata Romaniei, "cel mai modest adversar" din grupa. "Ne asteptam la mai mult", a notat "L'Equipe", care si-a intitulat articolul despre meci "Ce complicat este". "Este greu sa obtii mai mult de un punct dupa un meci cu un singur sut pe spatiul portii. Multe campioane europene si-au inceput epopeea cu un meci nul. Am minti daca am spune ca radacinile unui al treilea succes francez la Euro erau detectabile in scorul de 0-0 obtinut in fata Romaniei", mentioneaza "L'Equipe", care mai scrie ca este dificil de spus cate meciuri va castiga Romania "cu virtutile afisate la Zurich". "Franta, tinuta in sah" este titlul unui articol de pe site-ul UEFA. "Franta nu a convins la primul sau meci din grupa C de la Euro 2008. Eficienti in plan defensiv, romanii nu i-au lasat pe francezi sa se exprime. Rezultatul de egalitate nu avantajeaza pe nimeni inaintea celorlalte intalniri", noteaza "uefa.com". "La Gazzetta dello Sport" noteaza, sub titlul "Franta si Romania dezamagesc, 0-0, cu putine emotii", ca adversarele Italiei nu au impresionat. "Franta deceptioneaza la debut", a scris cotidianul "Marca", subliniind ca jucatorii lui Domenech nu au putut sa treaca de o echipa a Romaniei ordonata. "Romania a reamintit rivalilor din grupa mortii ca nu se afla aici in plimbare si ca poate produce si alte surprize", mentioneaza Marca. Agentia "Reuters" noteaza ca Franta nu a reusit sa treaca de "o aparare stransa" a Romaniei. (MIG)
A r h i v a
  Suporteri de Europene    
  Puisori si cocosei    
  Piturca: "As fi vrut trei puncte!"    1 comentariu
  Domenech: "Romania e buna"    1 comentariu
  Mutu:"Am jucat defensiv!"    
  Dresura de macaronari    1 comentariu
  La Zurich, nimic nu se pierde!    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01018 sec.