Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
EURO 2008
Puisori si cocosei
-- Romania a debutat decent la Euro 2008, 0-0 cu vicecampioana mondiala Franta, dar are nevoie de mai mult curaj pentru a putea spera la calificarea in sferturile de finala. Urmatoarele meciuri sunt cu Italia, pe 13 iunie, si cu Olanda, pe 17 iunie
Nationala a debutat ieri la Euro 2008 cu un rezultat bun, 0-0 cu Franta, insa impresia a fost ca "tricolorii" ar fi putut forta mai mult in fata unei echipe deloc de speriat. Asa cum se preconiza, principala grija a lui Piturca a fost sa inchida cat mai bine jocul in fata vedetelor de 24 de carate ale <<cocosilor>>, misiune indeplinita destul de bine de jucatorii sai. Cert este ca declaratiile dinaintea partidei ale lui Domenech, cum ca nu subestimeaza Romania, s-au dovedit a fi adevarate, fiindca nici francezii nu s-au hazardat in atac, au facut un joc de asteptare si au fost foarte atenti la piesele noastre grele, in special la Mutu.
Vedeta "tricolorilor"a fost omul care a incercat sa atraga echipa spre poarta adversa inca din start, avand doua ocazii periculoase in primele 10 minute, ambele cu finalizari esuate. Apoi a devenit servant pentru D. Niculae, caruia i-a deviat cu capul (16), dar sutul a fost tot alaturi. Francezii, excelent blocati de catre mijlocasii nostri defensivi, au scos capul de la cutie pentru prima data in minutul 33, cand Anelka a avut ocazia reprizei, reluand cu capul, din cativa metri, putin pe langa poarta lui Lobont. In partea a doua, jocul s-a inchis si mai mult, a fost o singura ocazie, a lui Benzema, pierdut din marcaj de D. Goian, insa starul lui Lyon a tras slab, iar Lobont a retinut fara emotii.
Tactica lui 0-0
Per total, acesta a fost probabil cel mai slab meci de pana acum de la acest Euro 2008, prima remiza, primul meci fara goluri, dar Romania a pornit bine in "grupa mortii". Trebuie tinut cont si de emotiile debutului la un asemenea turneu final pentru cei mai multi dintre jucatori, cu precadere la Nicolita, Cocis si Rat. Fundasii s-au miscat destul de bine, Contra a fost mai putin incisiv ca alta data in atac, dar l-a blocat bine pe Malouda, iar Tamas si D. Goian au avut fiecare cate o ezitare, netaxata de Anelka, respectiv de Benzema. La mijloc, Chivu a fost elegant ca de obicei si extrem de bine plasat, Radoi a avut si el interventii bune, iar in fata, surpriza lui Piturca, D. Niculae, a inceput modest, dar a intrat treptat in joc, a fugit ca apucatul si, probabil, isi va pastra locul de titular. Cat despre Mutu, el a fost marcat foarte atent si a reusit doar o singura data sa-l pacaleasca pe Sagnol, care l-a faultat de "galben", insa lovitura libera din pozitie buna a fost trimisa in zid tot de "Briliant". Pana la urma, Romania a vizat egalul, desi Piturca incearca sa ne convinga ca a jucat la victorie (!). Totusi, notam un debut bun al "tricolorilor", insa pentru "sferturi" este nevoie de mai mult curaj, mai ales ca vineri vine un alt meci foarte greu, cu Italia, campioana mondiala en-titre. Oricum, din statutul de outsider cert, Romania a devenit la acest CE un adversar de bagat in seama.
ROMANIA - FRANTA 0-0
"Letzigrund Stadion", Zurich; spectatori: 31.000.
ROMANIA: Lobont - Contra, Tamas, D. Goian, Rat - Cocis (64 Codrea), Radoi (90+2 N. Dica), Chivu - Nicolita, D. Niculae, Mutu (78 M. Niculae). Antrenor: V. Piturca.
FRANTA: Coupet - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal - Ribery, Toulalan, Makelele,
Malouda - Anelka (72 Gomis), Benzema (77 Nasri). Antrenor: R. Domenech.
Cartonase galbene: D. Niculae (27), Contra (40), D. Goian (43) / Sagnol (51).
Au arbitrat: M. Gonzalez- J. Jimenez, J. Guadamuro (toti din Spania).
Jucatorul meciului UEFA: Makelele (Franta).
A r h i v a
  Suporteri de Europene    
  Piturca: "As fi vrut trei puncte!"    1 comentariu
  Domenech: "Romania e buna"    1 comentariu
  Mutu:"Am jucat defensiv!"    
  Record pentru Thuram    
  Dresura de macaronari    1 comentariu
  La Zurich, nimic nu se pierde!    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.