Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
EURO 2008
Suporteri de Europene
-- Cei aproape 10.000 de fani veniti din tara sau din Europa au tinut sa fie inaintea francezilor atat in Zurich, cat si pe "Letzigrund Stadion"
Daca duminica erau doar cateva zeci, poate sute, de fani romani pe strazile din Zurich, ieri, inca de la prima ora, orasul care gazduieste primele doua meciuri ale "tricolorilor" s-a ingalbenit. Dinspre gara si dinspre intrarile in oras curgeau valuri de oameni imbracati in galben, cu steaguri, cu palarii si cu tot arsenalul necesar la un asemenea eveniment. Majoritatea erau posesori de bilete si pronosticau victorie sau, in cel mai rau caz, un meci egal impotriva Frantei.
Ceva mai tarziu au inceput sa apara si suporterii "les bleus", nu foarte grabiti, mai cunos?catori intr-ale tur?neelor finale. S-au intersectat fara incidente cu romanii, au facut poze, au impanzit terasele din centru si au baut impreuna bere. Interesant este ca foarte multi dintre fanii francezi purtau tricoul lui Zidane, desi "magicianul" s-a retras acum doi ani! "Ribery mai are pana sa ajunga Zizou. Poate, daca castiga acest turneu final, sa insemne ceva pentru noi, dar, deocamdata, Zizou e regele!", spunea un fan din Toulouse. Romanii se mandreau cu tricouri cu Mutu si Chivu, dar multi aveau imprimat pe spate numele orasului din care au venit.
Cam toate importante din Romania. Si in tramvaiul 2, care i-a adus la arena, fanii au venit impreuna fara probleme, fiecare cantand incurajari pentru ai lui. Printre spectatorii romani s-a aflat si personalul Ambasadei Romane la Berna, unul care a fost complet ignorat de catre FRF si care si-a procurat bilete la meciurile "tricolorilor" pe alte cai.
Suntem peste tot acasa!
In "Letzigrund Stadion", tot romanii au fost primii, peluza din stanga tribunei oficiale fiind galbena cu o ora inainte de meci. La masa presei, fostul international Bernard Lama, acum comentator de televiziune, nu era prea optimist in privinta succesului francezilor, dar pronostica o victorie cu 1-0.�
Fanii au luat pur si simplu foc la aparitia "tricolorilor" pe teren, pentru miscarile de incalzire, Mutu fiind cel mai aplaudat om al lui Piturca.
Fotbalistii nu prea i-au bagat in seama pe suporteri, schitand cateva semne cu mana, mai mult de complezenta, lucru scuzabil poate prin incarcatura deosebita a meciului ce urma sa inceapa. "Batem cu 3-0", anunta mai mult decat optimist un suporter din Piatra Neamt, care afisa si un imens steag tricolor cu numele orasului.
"Nu mai putem sta departe de fotbalul mare! Mutu trebuie sa ne duca macar pana in finala, ca acolo ne descurcam noi!", a spus un altul, venit din Constanta.
"Mi-am luat concediu, abia l-am convins pe patron sa ma lase sa plec. O sa vin si la meciul cu Italia, dupa aceea nu mai pot. Dar vreau sa vad doua victorii", clama un altul, venit din Spania alaturi de mai multi prieteni. Si gata! Echipele ies pe teren, Chivu fiind primul dintre ai nostri. Si fanii incep spectacolul. Ei sunt deja castigatori la Euro 2008!
A r h i v a
  Puisori si cocosei    
  Piturca: "As fi vrut trei puncte!"    1 comentariu
  Domenech: "Romania e buna"    1 comentariu
  Mutu:"Am jucat defensiv!"    
  Record pentru Thuram    
  Dresura de macaronari    1 comentariu
  La Zurich, nimic nu se pierde!    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01001 sec.