Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Podolski fara mila
-- Atacantul nascut in Polonia si-a amintit acest lucru doar dupa ce a reusit o "dubla" pentru Germania, bucurandu-se destul de retinut dupa goluri
Cu un cuplu de atacanti nascuti in Polonia, Miroslav Klose si Lukas Podolski, sprijiniti de un mijlocas ofensiv adus din Brazilia, Mario Gomez, Germania a redescoperit fotbalul-spectacol si a predat prima lectie duminica seara, la Klagenfurt. Polonia a fost victima sigura in fata "panzerelor", singurul punct de interes pentru romani fiind gafa uriasa a stelistului Golanski, de la golul doi, cand acesta a gafat ca un incepator in fata profitorului Podolski.
Pe langa cei trei din ofensiva, nemtii au avut si "capul limpede" care a asigurat defensiva, acesta fiind chiar capitanul Ballack, inca o data inspirat si muncitor. Inca din minutul 4, cand atacul german a dejucat iesirea la ofsaid a polonezilor si Gomez a ratat cu putin intalnirea cu mingea pasata de Klose, era clar ca Germania nu are chef de glume. In minutul 20, Klose i-a centrat lui Podolski si acesta din urma nu a ratat, punand latul pentru un gol 100% polonez, dar impotriva Poloniei! Lesii, care puteau marca in primul minut, la o gafa impardonabila a lui Lehmann, a replicat timid prin Krzynowek si Zurawski, in conditiile in care Smolarek a parut prea izolat intre masivii fundasi centrali ai nemtilor.
Beenhakker fara vinovati
In repriza a doua, mai ales dupa intrarea lui Schweinsteiger, germanii au controlat si mai mult meciul, iar golul doi al lui Podolski a venit aproape firesc, chiar daca a fost nevoie de luftul lui Golanski. In schimb, polonezii, si ei cu un brazilian naturalizat, Guerreiro, s-au zbatut in zadar, doar forma buna a portarului Boruc salvandu-i de la un dezastru.
Selectionerul nationalei Germaniei, Joachim Low, s-a declarat multumit de victoria obtinuta in fata Poloniei si a spus dupa meci ca este incantat atat de jocul prestat in atac, cat si de evolutia fundasilor sai. "Toata echipa, nu numai Podolski, a jucat bine. Stim ca el este un atacant periculos pentru orice portar, dar Gomez si Klose l-au ajutat enorm. Cred ca, din punct de vedere tactic, defensiva noastra a mers foarte bine. N-am comis multe erori. Ne doream foarte mult sa incepem cu o victorie si putem fi multumiti de rezultat", a declarat Low. De partea cealalta, selectionerul nationalei Poloniei, Leo Beenhakker, a declarat ca nu poate invinovati nici unul dintre jucatorii echipei sale pentru partida pierduta pentru ca adversarul a fost mai bun. "Toata lumea a dat ce a avut mai bun, chiar si mai mult de atat. Am inceput bine, am incercat sa ne facem jocul nostru. Am jucat bine 70 de minute, dar ultimele 20 trebuie sa le uitam. Nu suntem o echipa rea, dar nemtii au 11 jucatori capabili sa faca diferenta. Toti evolueaza in campionatele mari ale Europei", a spus Beenhakker.
Corespondente de la trimisii nostri speciali la EURO 2008, Bogdan GHEORGHE si Mihai PALSu 
A r h i v a
  Premiera pentru Kubica    
  Sperante pentru Mondiale    
  Departe de Europa    
  Stiri pe scurt    
  Blestem pentru organizatori!    2 comentarii
  Grecia isi apara coroana    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01014 sec.